Budinca lui Noe(Asure)
Postat de: camelia75 in Dulciuri1.Seara puneti la inmuiat in boluri diferite nautul, griul si orezul.(nu uitati sa le spalati foarte bine inainte cu apa rece) 2.Dimineata: -Smochinele, caisele si cojile de portocala le...Citeste continuarea
Budinca de quinoa cu fructe
Postat de: adnia in DulciuriSe pune la fiert laptele cu quinoa, zaharul si pastaia de vanilie taiata pe lung. Se fierbe bine 15-20 min, pana se inmoaie bobitele de quinoa si totul capata o consistenta cremoasa. Se adauga...Citeste continuarea
Banane umplute
Postat de: caroline in DulciuriBananele se curata de coaja . Se taie capetele,se scobesc in interior . Se umple cu budinca de vanilie. Se dau jumatate prin ciocolata topita si apoi prin migdale macinate. Citeste continuarea
Bomboane Raffaello
Postat de: LadyCrs in DulciuriAm pus laptele praf intr-un vas cu zaharul pudra si 150 g nuca de cocos. Apoi am adaugat untul incalzit usor la microunde si am amestecat bine pana s-a incorporat. (putem folosi mixerul) Am...Citeste continuarea
Beigli cu mac si nuca
Postat de: danakarin in PrajituriÎncălzim laptele cu miezul de vanilie şi cu zahăr, turnăm, pe rând, cele 400 grame de nuci măcinate (pe care eu, dragii mei, le macin cu maşina de măcinat nuci a bunicii...Citeste continuarea
Buturuga de Craciun
Postat de: angyb in PrajituriSe separa ouale. Albusurile se bat spuma dupa care se adauga zaharul si continuam sa le batem ca si pentru bezea. Adaugam galbenusurile si faina amestecata cu drojdia amesecand de sus in jos....Citeste continuarea
Budinca de orez cu zmeura
Postat de: alinutza1983 in DulciuriPune la fiert 700 ml laptele cu zaharul si scortisoara. Cand incepe sa fiarba adauga orezul si amesteca. Lasa totul sa fiarba, timp de 25 minute, la foc mic, amestecand des. Cand orezul e fiert...Citeste continuarea
Bruschete cu parmezan
Postat de: alinutza1983 in Aperitive / GarnituriTaie painea in felii potrivite, apoi puneaceste felii la copt pe un gratar incins (sau chiar in cuptor). Lasa feliile de paine sa se rumeneasca bine pe ambele parti. Intre timp, toaca rosiile...Citeste continuarea
Buzdugan in sos nobil de afine
Postat de: Sidy in PorcBucata de pulpa incercam sa o strangem cu ajutorul atei alimentare , rotund, dandu-i o forma de buzdugan.Apoi o condimentam si o intepam cu cuisoare.In reteta sunt vreo 20-30 de cuisoare care ii...Citeste continuarea
Buturuga de Craciun
Postat de: RuxyRux in PrajituriBiscuitii se sfarama intr-un vas. Intr-un ibric pe foc se pune laptele si in el untul, apoi se topeste ciocolata, cacaoa si se pun aromele, vanilia, romul, coaja de portocala rasa. Se toarna...Citeste continuarea
Briose turnulet cu branza
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriAmestecam faina cu praful de copt. Ouale cu uleiul, le batem bine, intr-un bol. Adaugam laptele caldut si apoi treptat, faina. Maslinele le feliem subtire si le adaugam la aluat. Ungem...Citeste continuarea
Briose de ciocolata pentru Mos Craciun
Postat de: Creatsa in PrajituriMixam untul spuma,adaugam treptat zaharul pudra,cate un ou ,laptele batut.esenta si faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Puneti cate 2 lingurite de compozitie in formele de briose...Citeste continuarea
Biscuiti cu cacao
Postat de: miremirc in PrajituriMixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam apoi oul, faina si pudra de cacao.; la sfarsit coaja rasa de lamaie. Framantam 1-2 minute, apoi intindem aluatul cu...Citeste continuarea
Biscuiti cu levantica
Postat de: ANNA_46 in DulciuriPunem faina, zaharul, oul, untul, martipanul si praful de sare intr-un bol. Incepem cu a framanta untul cu martipanul, dupa care incorporam si restul. Punem aluatul pentru doua ore la rece....Citeste continuarea
Biscuiti spiralati
Postat de: LadyCrs in DulciuriUntul la temperatura camere il mixam cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana ce devine o crema spumoasa. Se adauga ouale, frisca lichida si mixam in continuare pana ce devine o crema omogena....Citeste continuarea
Briose cu afine
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriUntul se topeste,se raceste putin dupa care se adauga zaharul si se amesteca bine.Oula se bat bine separat,se adauga peste unt,se pun esentele,putina coaja de portocala.Separat se amesteca faina...Citeste continuarea
Biscuiti cu nuci
Postat de: miremirc in DulciuriIntr-un castron mixam spuma zaharul pudra, praful de sare si cele 2 oua. Adaugam faina, cafeaua racita, praful de copt stins in otet, iar la final nucile taiate. Cu ajutorul unei lingurite,...Citeste continuarea
Briose de post cu nuci si stafide
Postat de: ioana_malia in PrajituriTocam nuca si intr-un castron punem faina cernuta cu praful de copt, zaharul, sarea, scortisoara si coaja de lamaie rasa. Amestecam, dupa care adaugam apa minerala si apoi uleiul. Continuam sa...Citeste continuarea
Button Cookies
Postat de: Julie in PrajituriSe amesteca zaharul cu untul taiat bucati mai mici, sarea, scortisoara, cardamomul si galbenusul de ou. Se adauga faina si se framanta bine cu mainile, pana cand aluatul seamana cu niste...Citeste continuarea
Bomboane de post cu nuca de cocos
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriAlunele le tocam cu un cutit. Intr-un bol punem 180 gr nuca de cocos, cacaoa, zaharul si alunele tocate. Amestecam usor cu o lingura, apoi adaugam uleiul si apa. Apa punem cate putin si tot...Citeste continuarea
Biscuiti de sarbatoare
Postat de: ella87 in PrajituriSe scot ingredientele din frigider din timp, sa ajunga la temperatura camerei. Intr-un vas adanc se sparge oul si se amesteca cu zaharul esenta si varful de sare. Se bat cu un tel pana cand...Citeste continuarea
Bezele cu alune si scortisoara
Postat de: ANNA_46 in DulciuriBatem albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul praf (si cel vanilat ) cu incetul , dupa ce e incorporat , scoatem 4 sau 5 linguri si le amestecam cu lingurita de scortisoara....Citeste continuarea
Bezele cu nuca de cocos si merisoare
Postat de: ANNA_46 in DulciuriBatem bine albusurile cu un praf de sare pana devine o spuma tare , adaugam cu grija zaharul praf , la urma incorporam si nuca de cocos. Preincalzim cuptorul la 150°C. Tapetam o tava...Citeste continuarea
Biscuiti Sah
Postat de: miremirc in PrajituriMixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam apoi faina amestecata cu praful de sare. Framantam putin pana cand obtinem un aluat omogen. Acest aluat il impartim in 2 ....Citeste continuarea
Briose cu ciocolata gatite de...
Postat de: magieinfarfurie in PrajituriIntr-o cratita mica se pune untul impreuna cu ciocolata la topit, amestecandu-se din cand in cand pana se formeaza un sos omogen. Se lasa sa se racoreasca un pic, iar intre timp intr-un castron...Citeste continuarea
Bruschete cu rosii si cascaval
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriRosia se taie cubulete,se pune busuioc si ulei de masline.Painea o punem la prajit.Adaugam putin ulei de masline,punem rosiile cubulete si jumatate de felie de cascaval.Le bagam la cuptorul cu...Citeste continuarea
Budinca de spanac si cartofi
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCartofii se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Spanacul decongelat se pune la fiert cu putina apa, ulei si usturoi pisat., cca. 5 minute ptr a se imbina gusturile. In amestecul de spanac...Citeste continuarea
Budinca de orez cu amestec de carne...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriSpalam orezul si il punem la fiert in apa tinand cont de proportia 1/3 - orez/apa. Cand incepe sa fiarba, adaugam sare, piper si cimbru. Lasam la foc incet pana se patrunde bine orezul. Nu...Citeste continuarea
Biscuiti sarati
Postat de: alinutza1983 in Aperitive / GarnituriDa branza si untul pe razatoare, apoi pune-le intr-un bol incapator. Adauga faina si verdeata uscata, apoi framanta totul usor, pana ce obtii un aluat omogen, nelipicios. Din acest aluat vei...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: miremirc in PrajituriTopim ciocolata cu lapte pe aburi si o lasam sa se racoreasca. Untul topit il amestecam cu zaharul pudra, apoi il incorporam la ciocolata cu lapte topita. Adaugam oul si esenta de vanilie,...Citeste continuarea
Bors de peste
Postat de: Ela68 in Supe/CiorbeMod de preparare bors de peste .Se curata capul de branhii si de osul amar si se pune intr-o oala mare la fiert luand spuma formata. Curatam legumele, le tocam si le punem la calit in...Citeste continuarea
Brandy Snaps cu goji si sirop de brad
Postat de: rhapsody in Dulciuri1. Preincalzim cuptorul la 180-190°C. 2. Amestecam faina cu pudra de goji (eu am macinat fructele uscate de goji cu ajutorul rasnitei de cafea). 3. Intr-un vas, topim untul la foc mic....Citeste continuarea
Bissara - mancarica de mazare...
Postat de: JamilaCuisine in Mancaruri de postIntr-o oala sub presiune punem mazarea spalata, ceapa, rosiile, patrunjelul, condimentele si sarea si acoperim cu apa rece totul pana ce apa depaseste cu 2 degete ingredientele din oala. Punem...Citeste continuarea
Briose cu Nutella si mure
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in PrajituriSe amesteca bine ouale cu glucoza, se adauga uleiul si iaurtul. Separat se amesteca faina, cu bicarbonatul de sodiu, un praf de sare. Se incorporeaza ingredientele uscate cu cele umede si se...Citeste continuarea
Biscuiti cu dulceata de zmeura
Postat de: jolygina in PrajituriAmestecam ouale cu zaharul, apoi punem cerelalele, stafidele si amestecam bine. Adaugam coaja de portocala, esentele, apoi incepem sa incorporam faina. Cand totul s-a incorporat bine intindem o...Citeste continuarea
Budinca Amaretto
Postat de: Irina in PrajituriAsezati laptele si smantana intr-un vas de 2,2l. Acoperiti vasul, aprindeti aragazul la treapta medie si fierbeti (indicatorul Termocontrolului sa fie in zona verde). Intre timp, bateti ouale...Citeste continuarea
Briose cu cascaval Sofia si broccoli
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriOuale se bat bine impreuna cu laptele si uleiul, si se adauga mai apoi cascavalul taiat cubulete, ceapa taiata marunt si broccoli desghetat si taiat bucati. Torni compozitia lichida peste faina...Citeste continuarea
Briose cu branza aromata cu portocale
Postat de: andreea_angelo in PrajituriSe adauga amestecul pentru copt impreuna cu oul, uleiul si laptele si se mixeaza pana ce preparatul devine cremos. Se pune in 12 forme de briose aluatul obtinut si se baga in cuptor la...Citeste continuarea
Biscuiti cu aroma de portocale
Postat de: adasev12 in DulciuriLasam toate ingredientele la temperatura camerei. Apoi luam un castron marisor, punem faina amestecata cu praful de copt si in mijloc margarina taiata cubulete, uleiul, zaharul, oul si...Citeste continuarea
Bomboane cu nuca de cocos si...
Postat de: Elena_Daria in DulciuriIntr-un bol mai mare punem laptele praf, zaharul pudra, nuca de cocos si untul. Amestecam foarte bine, apoi adaugam smantana si omogenizam. Ne va rezulta o compozitie moale, pe care o punem...Citeste continuarea
Briose cu cascaval Delaco
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriSe bat ouale cu praful de sare, uleiul, laptele, ceapa bucatele, cascavalul cubulete, ciuperciile taiate bucatele mai mici, iar ceapa taiata marunt. Faina se amesteca cu praful de copt, se...Citeste continuarea
Bruschete
Postat de: andreea_angelo in Aperitive / GarnituriFeliile de paine se prajesc si se ung cu un catel de usturoi inmuiat in ulei de masline. Rosia se taie cubulete impreuna cu mozzarella. Se pun ambele intr-un bol unde se amesteca cu ulei de...Citeste continuarea
Budincă de griş, brânză şi...
Postat de: diaconta in DulciuriAm facut mai întâi caramelul.Am topit untul si am pus zaharul.Am lasat pâna s-a caramelizat si a prins culoare maronie.Nu lasati prea mult,altfel se va arde. Am pus...Citeste continuarea
Baclava
Postat de: Valentina_vali in DulciuriSe sfarama nuca cu un sucitor apoi se amesteca cu zaharul ,scortisoara si nucsoara.Se intinde un pic foaia de placinta, se pune un strat de umplutura si se ruleaza ,ca un strudel,eu o fac asa...Citeste continuarea
Briose de iarna
Postat de: giorgi in PrajituriAm separat albusurile de galbenusuri.Albusurile le-am batut spuma tare cu sarea si zaharul.Ciocolata cu untul le-am topit pe baie marina si apoi am pus laptele .Le-am luat de pe foc si am...Citeste continuarea
Briose Chelsea
Postat de: mitinita in PrajituriAmestecam laptele cu drojdia si zaharul pudra si lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta,untul si oul si framantam un aluat. Adaugam si sarea si continuam sa framantam. Acoperim aluatul...Citeste continuarea
Bubble coffee
Postat de: mitinita in CafeaCele doua linguri de tapioca se pun in apa,cantitatea de apa sa fie de zece ori mai mare. Se pune la fiert cam 10 minute,dar depinde si de ce fel de tapioca folositi. Scoatem tapioca ,o clatim...Citeste continuarea
Budincă de pâine - rețetă de post
Postat de: elucubratiiculinare in DulciuriFranzela se taie felii, apoi fiecare felie se taie în patru. Amestecăm apa cu zahărul până la dizolvarea completă a zahărului. Când s-a dizolvat tot zahărul, introducem...Citeste continuarea
Biscuiti de iarna
Postat de: RuxyRux in PrajituriTopim untul de cacao pe baie de aburi. Cernem faina si o amestecam cu restul de faina de ovaz si apoi cea de orez, fulgii de cocos macinati, untul moale, si apoi restul ingredientelor, aromele,...Citeste continuarea
Biscuiti mentolati, cu crema de fructe
Postat de: rhapsody in PrajituriAluat 1. Preincalzim cuptorul la 180 de grade celsius. 2. Intr-un vas amestecam faina cu zaharul. Incorporam laptele de migdale, uleiul de palmier si esentele si framantam bine. 3....Citeste continuarea