Brownie cu menta
Postat de: Sim0naWorld in PrajituriCiocolata am rupt-o bucatele, untul l-am taiat cubulete, si impreuna le-am pus la topit pe baie de abur. Cand s-au topit am dat vasul de-o-parte si m-am ocupat de aluat. Intr-un bol am pus...Citeste continuarea
Budinca de spirale cu cascaval si...
Postat de: dakris in PastePastele se fierb conform timpului indicat pe ambalaj, se trec sub un jet de apa rece, apoi se scurg. Intr-un bol se amesteca telemeaua rasa, smantana, laptele, condimentele si ouale batute, apoi...Citeste continuarea
Baton cu ciocolata
Postat de: AdriiAdi in DulciuriDecongelezi aluatul fraged la temperatura camerei. Il pui pe planseta si il mai intinzi un pic. Il tai in 4-6 bucati . Fiecare bucatica de aluat o ungi cu ciocolata , o rulezi apoi o...Citeste continuarea
Bomboane RAW
Postat de: Ela68 in PrajituriSe curata de samburi curmalele si prunele , amestecam cu celelalte ingrediente, mai putin semintele de canepa si le macinam cu ajutorul blenderului. Nu trebuie sa fie multa cantitate deodata...Citeste continuarea
BBQ _gratar carne porc
Postat de: AdriiAdi in PorcTai bucata de carne in felii de 1 cm. Daca ti se par groase le mai bati un pic cu ciocanul pentru carne si le asezonezi. Le lasi 1 ora sa se imbine aromele si le frigi la gratar de...Citeste continuarea
Bors romanesc (de post)
Postat de: Doinavar in Mancaruri de postCaliti cateva minute in ulei ceapa tocata si ardeiul gras, apoi adaugati celelalte legume si cartoful curatat si taiat in bucati mari. Adaugati 1,5 l apa si putina sare. Lasati sa fiarba la foc...Citeste continuarea
Bagheta umpluta cu pasta de...
Postat de: Doinavar in Aperitive / GarnituriTaiati bagheta in 6 bucati pe lungime (cornurile se taie in jumatate) si scoateti miezul cu o furculita. Intr-un castron puneti miezul, ardeiul gras taiat cubulete foarte mici (pastrati cateva...Citeste continuarea
Briose aperitiv cu legume si bacon
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriIntai punem apa la fiert cu putina sare, iar cand atinge punctul de fierbere punem legumele congelate si lasam la fiert cateva minute pana se inmoaie mazarea ca aceasta este cea mai pretentioasa....Citeste continuarea
Bors moldovenesc de gaina
Postat de: carla27carla in CiorbePulpele de gaina se spala si se pun la fiert intr-o oala cu apa rece.Se ia spuma ce se formeaza.Ceapa,morcovii,radacina de patrunjel,telina se curata si se taie cubulete.Ardeiul se curata de cotor...Citeste continuarea
Barcute umplute cu brinza
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriGogosarii ii spalam, ii taiem felii mai groase, ii curatam de nervuri si seminte. Brinza o zdrobim cu o furculita sau o punem la robot, adaugam untul moale si frecam cu o lingura de lemn,...Citeste continuarea
Budinca de tapioca cu ananas
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Vegan / Raw veganSe pune la fiert tapioca impreuna cu laptele, la foc foarte mic si se amesteca din cand in cand. Adaugati mierea sau zaharul impreuna cu pastaia de vanilie si fierbeti aproximativ 20-25 minute...Citeste continuarea
Baclava turceasca
Postat de: antici_gabytza in PrajituriSiropul : apa si zaharul le punem pe foc cca 20 min, cand s-a format un sirop stoarcem o jumatate de lamaie in sirop. Lasam sa fiarba inca 5 minute apoi oprim focul. Dupa ce se raceste siropul...Citeste continuarea
Brioşe cu cremă de unt şi bezea...
Postat de: ana in PrajituriBriosele: Am incins cuptorul la 175 C, faina, cacaoa si sarea le-am amestecat intr-un bol si am pus bolul deoparte. Intr-un alt bol am mixat bine de tot zaharul cu untul pana am obtinut o...Citeste continuarea
Baklava
Postat de: Bucatardinpasiune in PrajituriIn primul rand, trebuie sa mentionez ca toate ingredientle trebuie sa fie la temperatura camerei, asa ca nu uitati sa scoateti totul de la frigider cu vreo 2 ore inainte de a va apuca de treaba....Citeste continuarea
Budinca de ciuperci cu paine
Postat de: LALY in Aperitive / GarnituriSpalam ciupercile bine si le taiem in bucati mai mari. Punem uleiul intr-o tigaie mai mare, adaugam ciupercile si usturoiul pisat si lasam la foc mediu pana se inmoaie. Dam deoparte si condimentam...Citeste continuarea
Budinca de vanilie cu fructe
Postat de: elena001 in Dulciurise amesteca praful de pudding cu zaharul si 4 linguri de lapte se taie feliute mici fructele si se adauga in compozitie intre timp laptele se pune la fiert cand laptele e fiert se...Citeste continuarea
Bors de praz si cartofi
Postat de: aliliana in CiorbeCeapa,cartofii, patarnacul, telina, ardeiul, prazul, morcovul se curata, se spala si si toaca. Intr-o oala punem apa la fiert cu sare. Cand incepe sa fiarba, punem legumele mai...Citeste continuarea
Betisoare picante pentru aperitiv
Postat de: eya in Aperitive / GarnituriSe taie pieptul de pui dupa ce se spala si se lasa sa se scurga apa de pe el,apoi se taie pietul in doua ca apoi,sa se taie felii cat mai subtiri din piept si sa ajunga ca si...Citeste continuarea
Boccelute de clatite cu ciuperci
Postat de: silvi0ara in Aperitive / GarnituriPentru acest mic dejun se incepe prepararea de cu seara. Se pregatesc mai intai clatitele. Se curata ciupercile si se taie bucati.Se toaca ceapa si se caleste in ulei,se adauga...Citeste continuarea
Budinca de gris cu fructe de padure
Postat de: vio_dreams in DulciuriFierbem laptele cu 100 gr zahar si cu grisul. Amestecam continuu pana incepe sa se ingroase.Lasam sa se racoreasca. Adaugam vanilia si galbenusurile. Batem spuma tare albusurile si le...Citeste continuarea
Biscuiti digestivi cu tarate de...
Postat de: vio_dreams in DulciuriAmestecam faina intregrala, taratele de ovaz, zaharul brun, praful de copt si sarea. Adaugam peste ele untul topit oul si coaja de lamaie si amestecam. Fructele goji le stropim cu zeama...Citeste continuarea
Briose cu fructe de padure
Postat de: Irina in PrajituriIncalzim cuptorul la 190 grade C. Amestecam untul cu zaharul, adaugam ouale pe rand, faina si la final fructele, pana obtinem o compozitie omogena. Intr-o forma de silicon pentru...Citeste continuarea
Budinca de legume
Postat de: dakris in Aperitive / GarnituriIntr-un vas de yena (cca 20 x 30 cm) uns cu unt se aseaza mixul de legume. Ouale se bat si se amesteca cu smantana, laptele si condimentele. Se varsa peste legume, apoi se rade...Citeste continuarea
Budinca de gris cu fructe
Postat de: Doinavar in Mancare copiiPuneti la fiert laptele cu zaharul, 1 plic de zahar vanilat si untul. Cand clocoteste adaugati grisul in ploaie, amestecand cu un tel sub forma de para. Lasati sa fiarba la foc mic amestecand din...Citeste continuarea
Boeuf Bourguignon/Carne de vita in...
Postat de: Doinavar in VitaSe taie carnea si slanina cubulete, carnea mai mare si slanina mai marunt. Se condimenteaza si se pun la calit intr-o cratita cu fundul mai gros (tuci) in unt, iar dupa cateva minute se adauga...Citeste continuarea
Briose cu cascaval Sofia,carnati...
Postat de: LALY in Aperitive / GarnituriIntr-un castron amestecam iaurtul,ouale,uleiul,sarea si cascavalul ras.Separat amestecam faina cu praful de copt.Amestecam cele doua compozitii si lasam sa se odihneasca circa 15...Citeste continuarea
Briose cu cascaval Sofia si masline
Postat de: LALY in Aperitive / GarnituriIntr-un castron amestecam bine laptele,ouale,uleiul si un praf de sare.Intr-un alt vas amestecam faina cu praful de copt.Cernem deasupra aluatului lichid faina si omogenizam usor.Jumatate din...Citeste continuarea
Briose cu cascaval Sofia si seminte...
Postat de: LALY in Aperitive / GarnituriIntr-un castron amestecam laptele, ouale si uleiul. Intr-un alt vas amestecam faina cu praful de copt. Cernem faina peste amestecul de lapte si oua si omogenizam usor. Adaugam si un praf de sare....Citeste continuarea
Baclava Lili
Postat de: ralu_ca in PrajituriIntr-un castron se amesteca zaharul cu nucile macinate si coaja de lamaie. Separat se topeste untul. Intr-o tava incepem sa punem aproximativ 7 foi unse cu unt intre ele, peste al saptelea...Citeste continuarea
Brioșe cu vanilie și ciocolată
Postat de: panacris in PrajituriUntul se topește pe Bain Marie, se amestecă cu gălbenușurile, zahărul tos, zahărul vanilinat, laptele și coaja de lămâie. Într timp se bat albușurile cu un praf de sare. La...Citeste continuarea
Briose aperitiv a la Carmela
Postat de: nico15 in Aperitive / GarnituriSe amesteca cascavalul ras cu kaizerul. Separat amestecam drojdia cu laptele caldut, pana se dizolva complet drojdia. Peste acestea se adauga pe rand uleiul, sarea, oul si maslinele(feliate si...Citeste continuarea
Briose cu lamaie confiata
Postat de: adnia in PrajituriIngredientele se pun in cuva in ordinea indicata (fara coaja de portocale confiata), apoi se seteaza masina pe programul de framantare (whisk)...eu il setez de doua ori la rand, sa fiu sigura ca e...Citeste continuarea
Budinca de zucchini
Postat de: rodicamaria in PasteZucchini se curata de coaja ,se dau pe razatoarea mare si se lasa deoparte. Pastele se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj. Ouale se bat cu furculita si se amesteca cu laptele. Sunca...Citeste continuarea
Biscuiti fini cu trandafiri
Postat de: adnia in PrajituriModul de preparare a acestor biscuiti e la fel de simpla, iar acestia vor fi gata in doi timpi si trei miscari: toate ingredientele se amesteca in robot, sau la masina de paine; se formeaza...Citeste continuarea
Bruschete cu rosii,bacon si mozzarella
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriRosiile se taie cubulete si se pun intr-un castron, se adauga condimentele si ulei de masline si se lasa 10 minute sa intre condimentele in rosii. Baconul se taie cubulete si se pun intr-o...Citeste continuarea
Budinca din piure de cartofi cu...
Postat de: merisor67 in PorcCuratam, spalam cartofii, ii tocam si ii punem la fiert in apa cu sare pentru a face piureul. Legumele le curatam, spalam, tocam si le punem la inabusit in putina apa cu ulei, adaugam...Citeste continuarea
Briose cu cascaval,carnati afumati...
Postat de: LALY in Aperitive / GarnituriIntr-un castron amestecam iaurtul, ouale, uleiul, sarea si cascavalul ras. Separat amestecam faina cu praful de copt si cernem deasupra compozitiei lichide. Omogenizam bine. Separat taiem carnatii...Citeste continuarea
Briose zambarete cu visine si stafide
Postat de: Constelatialeu in PrajituriUntul se amesteca cu zaharul pana devine o spuma, se adauga ouale, unul cate unul, apoi praful de copt, zaharul vanilat, sarea, coaja de lamaie si faina. Se omogenizeaza bine. In forme de silicon...Citeste continuarea
Bors de gaina
Postat de: Retete_din_suflet in CiorbeTaiem gaina in bucati si o spalam bine. O punem la fierT in 3-4l de apa rece, la foc mediu. Spumuim bine de cate ori este nevoie. Dupa ce am terminat de luat spuma si apa este curata, punem...Citeste continuarea
Briose cu masline si ardei
Postat de: timea in Aperitive / GarnituriPregatim mai intai umplutura, adica taiem marunt maslinele si ardeiul rosu. Intr-un bol amestecam faina cu sarea. Adaugam treptat framantand cu mana, untul topit, uleiul, albusul de ou...Citeste continuarea
Briose cu visine
Postat de: sufletista in DulciuriOuale le mixam cu zaharul si praful de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul si laptele, Amestecam faina cu praful de copt si adaugam in compozitia de oua Ungem formele...Citeste continuarea
Baclava cu nuca
Postat de: izulika in DulciuriSirop Apa si zaharul se pun intr-o cratita pe foc si se lasa sa fiarba aproximativ 25 de minute dupa care se adauga sucul de lamaie si se mai lasa inca 5-10 minute, se da deoparte sa se...Citeste continuarea
Budinca de orez
Postat de: ianculubita in DulciuriIntr-un vas amestecam toate ingredientele,lasam 20min amestecand,apoi impartim compozitia in boluri si dam la cuptor pana ce prinde o crusta deasupra;se serveste calda(si rece e buna)cu sirop de...Citeste continuarea
Biscuiti
Postat de: adnia in Vegan / Raw veganAm amestecat bine, in boluri separate, toate ingredientele pt. fiecare tip de biscuiti in parte. Am obtinut foarte repede bilele de aluat, pe care le-am dat la rece pt. cca 1 ora....Citeste continuarea
Briose cu vanilie si dulceata de...
Postat de: privatelaura in PrajituriFaina cu praful de copt se amesteca cu zaharul. Se adauga ouale si se framanta un aluat, dupa care se desface cu lapte. Se adauga si semintele de vanilie. Se pregatesc formele de briose, se...Citeste continuarea
Bilute cu gem de prune
Postat de: antici_gabytza in DulciuriSfaramam biscuitii fin si amestecam cu esenta de rom. Dizolvam zaharul pudra, zaharul vanilat si apa pe baie de aburi, iar la sfarsit adaugam cacao. Rasturnam peste biscuiti si amestecam. Facem...Citeste continuarea
Briose dietetice
Postat de: simona72 in PrajituriGalbenusurile le frecam putin cu indulcitorul pudra, adugam brinza de vaci, coaja de lamaie si le amestecam bine pina cind brinza s-a incorporat cu galbenusurile. Cele 2 feluri de faina le...Citeste continuarea
Biscuiti cu crema de vanilie si...
Postat de: alba_zori in DulciuriAm facut aluatul amestecand ingredientele in ordinea scrisa. Am lucrat putin cu mana pana a devenit ca o minge, am infasurat in folie transparenta si lasat la odihnit 30 minute in frigider. Am...Citeste continuarea
Bomboane ninse
Postat de: ana77 in Prajituri- apa se fierbe cu zaharul, se obtine un sirop in care se incorporeaza cacaua si se mai fierbe putin - se ia de pe foc si se adauga nuca macinata, rahatul taiat marunt, stafidele tinute in...Citeste continuarea
Béchamel
Postat de: doralinda72 in Pt. pasteTopim untul si adaugam faina amestecand bine. Laptele il fierbem putin apoi turnam peste untul cu faina amestecand bine si punem nucsoara. Citeste continuarea