Biscuiti fragezi sau ciucalai
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriIntr-un bol amestecam cu un tel, untura, iaurtul si zaharul. Adaugam coaja rasa de lamaie, praful de copt si zaharul pudra cu pastaile de vanilie. La sfarsit punem faina pana aluatul devine...Citeste continuarea
Bors cu carne de pui si fasole verde
Postat de: AnyCostescu in Ciorbecurati pasarea, o treci prin flacara,o freci cu malai si o golesti. O speli in mai multe ape reci, o tai bucati. ferbi carnea numai dupa ce ai dat-o in clocot de cateva ori si ai aruncat apa....Citeste continuarea
Budinca de gris cu zmeura si mure
Postat de: bahna_violeta in DulciuriMai intai punem laptele amestecat cu zaharul pudra si esenta de vanilie la fiert ,cand incepe sa fiarba punem grisul amestecand incontinuu pana se ingroasa compozitia,ne dam seama cand este gata...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata (reteta numarul...
Postat de: Ubulika in PrajituriIncingem cuptoru la 190 de grade.Amestecam intr-un vas adanc ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt si sarea. Amestecam bine cu o lingura. Intr-un alt vas, amestecam ingredientele...Citeste continuarea
Bautura racoritoare din ghimbir(...
Postat de: RuxyRux in Cocktail1. Adaugam zaharul prin palnie direct in sticla. 2. Masuram un sfert de lingurita de drojdie uscata. 3. Punem drojdia prin palnie si msicam sticla sa se disperseze bine. 4. Radem...Citeste continuarea
Bomboane tip Raffaello cu nuca de...
Postat de: Ela68 in Vegan / Raw veganPunem curmalele la hidratat timp de 2 ore. Mixam la robot curmalele, prunele si 200 gr nuca de cocos. Eu am un blender mic, deci a trebuit sa le macin in trei reprize. Rezulta o pasta...Citeste continuarea
Buseuri cu carne
Postat de: Toamna07 in Aperitive / GarnituriCalim ceapa in putin ulei,adaugam carnea si amestecam bine pana este patrunsa .Nu mai adaugati ulei pentru ca o sa-si lase carnea grasime. Asezonam cu sare si piper.Mararul il tocati marunt si-l...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: RuxyRux in PrajituriPunem intr-un vas pe foc apa si in ea adaugam untul taiat cubulete si ciocolata, lasam sa se infierbante amestecand bine si topim in el, ciocolata, vom obtine o crema destul de legata, in care...Citeste continuarea
Budinca de gris
Postat de: iri_love in Dulciurilaptele se pune la fiert cu zaharul si esenta de rom. cand a ajuns la punctul de fierbere am adaugat grisul si am amestecat incontinuu pana budinca s-a ingrosat. ...Citeste continuarea
Briose bicolore
Postat de: MotanLaOale in PrajituriSe amesteca ouale cu zaharul pana se topeste. Se adauga uleiul putin cate putin. Se adauga iaurtul si sucul de lamaie. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si praful de sare....Citeste continuarea
Briose cu prune
Postat de: m_alina1985 in PrajituriSe bate untul cu zaharul, sarea, zaharul vanilat si esenta de lamaie cu mixerul pana devine o crema spumata. Se adauga treptat ouale. Se amesteca faina cu praful de copt, se pun peste aluat si...Citeste continuarea
Budinca de cartofi si spanac
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriPunem laptele( 150 ml) intr-un vas si in el spanacul direct din congelator, il vom dezgheta lasand focul mic si din cand in cand intepand cu o furculita pe partea care a stat in lapte pentru a...Citeste continuarea
Biscuiti cu cioco
Postat de: ella87 in PrajituriOuale, zaharul,esenta,uleiul,untul le amestecam pe toate intr-un bol, faina o amestecam cu praful de copt si o punem peste celelalte ingrediente, preincalzim cuptorul,punem hartie de copt intr-o...Citeste continuarea
Budinca la cuptor
Postat de: LadyCrs in DulciuriFierbem pastele in apa clocotita cu ulei si sare. Dam branza prin razatoare, coaja de lamaie, spargem ouale unul cate unul si amestecam. Adaugam esenta, zaharul vanilat, smantana si zaharul. Ungem...Citeste continuarea
Briose cu dulceata de visine
Postat de: Valclaudia in PrajituriAmestecam ingredientele ca pentru blat, formele le-am uns cu putin ulei pentru ca erau la prima folosire. Am impartit compozitia in cele 12 forme , am adaugat fiecarei briose un mot de dulceata si...Citeste continuarea
Briose cu nutella
Postat de: privatelaura in PrajituriIntr-un castron, cernem faina, adaugam praful de copt si zaharul si amestecam. Adaugam cele doua oua,le incorporam bine, bine, apoi adaugam laptele si apoi uleiul. Amestecam foarte bine sa se...Citeste continuarea
Boeuf Bourguignon cu orez Pisto
Postat de: Sidy in VitaTaiem slanina in cubulete si o punem la prajit pe foc mic. Curatam ceapa, o taiem rondele si o punem in tigaie peste slanina, la sotat. Cand sunt gata , le scoatem separat pe o farfurie....Citeste continuarea
Branza de vaci -moduri diferite...
Postat de: alinutzika in Aperitive / Garnituri1. Laptele, daca e proaspat, se pune pe foc amestecandu-l bine cu cateva linguri de iaurt, sau zeama de lamaie sau tabletute de calciu - perfecta daca faceti branzica pt copii. Se lasa pana...Citeste continuarea
Bruschete cu mozzarella,rosii si...
Postat de: alexa_oct in Aperitive / GarnituriSe feliaza bagheta in functie de grosimea dorita. Se feliaza si mozzarella Rosiile se taie cubulete si apoi se trece la "ornat" Pe feliuta se pun mozzarella,rosii,oregano,sare...Citeste continuarea
Barcute cu crema de vanilie si fructe.
Postat de: lilik in PrajituriPrima data pregatim aluatul: Mixam untul cu zaharul si praful de sare pana devine cremos,apoi adaugam oul,mixam si la sfarsit adaugam faina,praful de copt si vanilina cernute. Aluatul...Citeste continuarea
Briose cu fulgi de ovaz si piersici
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in PrajituriSe pregatesc intr-un bol fulgii de ovaz, semintele de in sau puteti folosi si/ sau seminte de susan, scortisoara, sarea, praful de copt si despicati batonul de vanilie a carui continut il adaugati...Citeste continuarea
Buburuze
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriSpalam rosiile, le taiem in doua, pe lungime. Le indepartam miezul si le umplem cu Delaco Ceva Fin Cremos cu usturoi. Punem rosiile umplute pe un platou cu marar verde. In loc de capul buburuzei...Citeste continuarea
Bere de ghimbir
Postat de: elucubratiiculinare in BauturiÎntr-un recipient (de preferat de sticlă) se toarnă apa. Adăugăm zahărul, drojdia și sucul de la 1/2 lămâie. Ghimbirul se dă pe răzătoarea mică (dacă preferați să...Citeste continuarea
bomboane raffaello
Postat de: corina241 in PrajituriSe amesteca zaharul cu laptele praf,la care se adauga nunca de cocos si apoi untul lasat in prealabil la temperatura camerei sau incalzit in microunde.La final adaugam smantana si napolitana...Citeste continuarea
Bake Rolls
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriCovrigii se taie rondele cat mai subtiri, se aseaza bucatelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se stropesc cu ulei, se sareaza si se condimenteaza dupa bunul plac. Apoi se introduc in...Citeste continuarea
Briose cu fructe confiate si migdale
Postat de: rhapsody in Prajituri1. Amestecati faina cu drojdia. 2. Puneti si restul ingredientelor (in afara de fructele confiate si migdale) si omogenizati bine. 3. Lasati aluatul la dospit 15-30 min. 4. Turnati...Citeste continuarea
Bifana
Postat de: cristeena20 in Porc- Bucatile de carne se sareaza, pipereaza si se presara cu praf de usturoi sau cu usturoi pisat. Se tin asa cateva ore inainte de a se gati - intr-o tigaie se incinge untura si se adauga...Citeste continuarea
Broccoli si miez de lapte
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeBroccoli se curata de frunze, se rupe in buchetele mici si se trece rapid sub un jet de apa rece. Intre timp se pune la fiert apa,( cca. 3 l), cu zeama de lamaie si putina sare, iar cand...Citeste continuarea
Budinca cu branza si visine
Postat de: Anastasia in PrajituriOuale se separa albusul de galbenus. Se mixeaza mai intai albusurile cu sucul de lamaie pana devin spuma lucioasa apoi se mai mixeaza cu zaharul farin. Galbenusurile se freaca cu zaharul,...Citeste continuarea
Bagheta umpluta
Postat de: corina241 in TonSe face un amestec din ton, ardei rosu taiat cubulete si salata maruntita. Bagheta se taie pe lungime si se scoate miezul. Umplem cu amestecul de ton, ardei si salata, peste care adaugam putina...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: sufletista in DulciuriUntul il topim(la microunde)si il lasam sa se raceasca Amestecam faina cu praful de copt,sare,zaharul si coaja de lamaie Adaugam ouale,laptele,zeama de lamaie si amestecam bine cu telul,...Citeste continuarea
Branza Danish blue cu struguri
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriBranzica se taie cubulete, se infige pe scobitori, alternadu-se cu boabe de struguri negrii.Se servesc ca antreu in deschiderea meselor festive;) Citeste continuarea
Brinza telemea facuta in casa
Postat de: gusti in Aperitive / GarnituriCheagul se gaseste la farmaciile veterinare. Mie mi-a adus insa cineva care chiar asta face, la tara, brinza. Mi-am cumparat o seringa (e corect si siringa) mica de la farmacie si iata-ma in...Citeste continuarea
Bagheta umpluta Nicoise
Postat de: Oana in TonSe prepara dressingul, amestecand ceapa taiata marunt cu uleiul de masline, otetul si mustarul. Se lasa putin la rece pana se pregatesc celelalte ingrediente. Tonul se scurge de apa si se...Citeste continuarea
Bilute cu nuca de cocos
Postat de: alexa_elena in DulciuriSe macina biscuitii si foaia de napolitana, se amesteca cu o jumatate de pachet de nuca de cocos si restul ingredientelor uscate si se adauga untul, tinut la temperatura camerei(eu l-am incalzit...Citeste continuarea
Budincă de pâine
Postat de: diaconta in DulciuriLaptele l-am fiert un clocot cu o lingura de zahar si vanilie. Stafidele le-am pus la înmuiat cu putin rom. Brânza am amestecat-o cu 2 linguri de zahar,iaurt(am pastrat o...Citeste continuarea
Briose cu cacao
Postat de: panacris in DulciuriFaina se amesteca cu zaharul, praful de cacao si praful de copt. Se adauga ouale, uleiul si se amesteca usor pana se incorporeza toate ingredientele. Se aseaza cate o lingura din aluat in...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata (reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in PrajituriIntr-un bol cerneti ingredientele uscate(faina, zaharul, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul si praful de sare) si amestecati-le bine. Peste ele turnati ingredientele lichide (laptele bautut, apa...Citeste continuarea
Bilute tip Raffaello
Postat de: iuliandu in PrajituriIntr-un vas sfarmam napolitanele, topim ciocolata la bain-marie si adaugam doua lingurite de lapte (pentru ca sa fie ciocolata mai usor de utilizat).Apoi se amesteca ciocolata topita cu...Citeste continuarea
Budinca de taitei cu kaizer si...
Postat de: Sidy in PastePastele le fierbem in apa clocotita cu putina sare 8 minute , asa cum scrie pe ambalaj.Dupa ce au fiert , le strecuram si le dam sub un jet de apa rece.Le lasam in strecuratoare. Pornim...Citeste continuarea
Bilute de cocos
Postat de: iuliandu in PrajituriIntr-un vas adaugam mascarpone,zaharul vanilat si vanilina,amestecam bine dupa care adugam si cocosul(pastram cateva linguri pentru ornat).Le punem in frigider o jumatate de ora dupa care putem...Citeste continuarea
Branza framantata
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriTaiem casul in bucati potrivite si-l lasam timp de o zi sa se usuce putin. Din cand in cand scurgem zeama lasata de cas. A doua zi, dam casul pe razatoarea mare, adaugam sare dura (sau alta sare,...Citeste continuarea
Budinca de clatite
Postat de: AnyCostescu in DulciuriBudinca se face dupa instructiunile de pe plic. Se ia un vas yena si se pune jumatate din cantitatea de budinca, apoi un rand de clatite umplute cu gem de capsuni si rulate, apoi inca un rand...Citeste continuarea
Buchet de trandafiri
Postat de: anomisana in TorturiBlatul este un pandispan simplu, in care am inlocuit faina de grau cu faina de curand descoperita, faina de orez. In plus, singura aroma pusa a fost coaja rasa de lamaie. Albusurile batute...Citeste continuarea
Budinca din foietaj cu piure de...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriPentru piure, am pus cartofii la fiert cu apa si sare, apoi cand s-au patruns i-am scurs de apa si i-am pasat impreuna cu untul si branza topita. In final am diluat cu lapte caldut. Pentru...Citeste continuarea
Biscuiti marmorati
Postat de: Valclaudia in DulciuriAluaturile se prepara separat,amestecand ingredientele de mai sus (manual). Se tin cca 15 minute la rece. Pe masa de lucru se impart cele doua aluaturi in 3, vezi foto. O bucata de aluat...Citeste continuarea
Budinca "Paula"
Postat de: margot12 in DulciuriPreparam budinca urmand instructiunile de pe plic numai ca adaugam si o lingura de smantana si un plic de zahar vanilat cand dizolvam praful de budinca. O lasam putin sa se racoreasca dar...Citeste continuarea
Baghete cu mortadella si cascaval
Postat de: angyb in Aperitive / GarnituriPentru inceput pregatim maiua din drojdie ,lingurita de zahar si un pic de lapte.Lasam la loc cald aproximativ 15 min. Intr-un bol incapator punem faina cernuta peste care adaugam maiua ,...Citeste continuarea
Bulion de ardei
Postat de: elucubratiiculinare in BulionRosiile se spala, se inlatura cotorul si se dau prin masina de rosii speciala care inlatura coaja si semintele. Ardeii si gogosarii se spala, se taie coditele si se curata de seminte. Atat ardeii...Citeste continuarea
Briose si chec aperitiv
Postat de: Geanina87 in Aperitive / GarnituriOuale se bat ca pentru omleta. Zucchinii, ardeiul si salamul se taie cubulete si se amesteca bine cu celelalte ingrediente. Compozitia se asaza in tavite unse cu ulei sau tapetate cu hartie de...Citeste continuarea