A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Biscuiti fragezi sau ciucalai

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Intr-un bol amestecam cu un tel, untura, iaurtul si zaharul. Adaugam coaja rasa de lamaie, praful de copt si zaharul pudra cu pastaile de vanilie. La sfarsit punem faina pana aluatul devine...Citeste continuarea

Bors cu carne de pui si fasole verde

Postat de: AnyCostescu in Ciorbe

curati pasarea, o treci prin flacara,o freci cu malai si o golesti. O speli in mai multe ape reci, o tai bucati. ferbi carnea numai dupa ce ai dat-o in clocot de cateva ori si ai aruncat apa....Citeste continuarea

Budinca de gris cu zmeura si mure

Postat de: bahna_violeta in Dulciuri

Mai intai punem laptele amestecat cu zaharul pudra si esenta de vanilie la fiert ,cand incepe sa fiarba punem grisul amestecand incontinuu pana se ingroasa compozitia,ne dam seama cand este gata...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata (reteta numarul...

Postat de: Ubulika in Prajituri

Incingem cuptoru la 190 de grade.Amestecam intr-un vas adanc ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt si sarea. Amestecam bine cu o lingura. Intr-un alt vas, amestecam ingredientele...Citeste continuarea

Bautura racoritoare din ghimbir(...

Postat de: RuxyRux in Cocktail

1. Adaugam zaharul prin palnie direct in sticla. 2. Masuram un sfert de lingurita de drojdie uscata. 3. Punem drojdia prin palnie si msicam sticla sa se disperseze bine. 4. Radem...Citeste continuarea

Bomboane tip Raffaello cu nuca de...

Postat de: Ela68 in Vegan / Raw vegan

Punem curmalele la hidratat timp de 2 ore.  Mixam la robot curmalele, prunele si 200 gr nuca de cocos. Eu am un blender mic, deci a trebuit sa le macin in trei reprize. Rezulta o pasta...Citeste continuarea

Buseuri cu carne

Postat de: Toamna07 in Aperitive / Garnituri

Calim ceapa in putin ulei,adaugam carnea si amestecam bine pana este patrunsa .Nu mai adaugati ulei pentru ca o sa-si lase carnea grasime. Asezonam cu sare si piper.Mararul il tocati marunt si-l...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Punem intr-un vas pe foc apa si in ea adaugam untul taiat cubulete si ciocolata, lasam sa se infierbante amestecand bine si topim in el, ciocolata, vom obtine o crema destul de legata, in care...Citeste continuarea

Budinca de gris

Postat de: iri_love in Dulciuri

laptele se pune la fiert cu zaharul si esenta de rom.     cand a ajuns la punctul de fierbere am adaugat grisul si am amestecat incontinuu pana budinca s-a ingrosat.    ...Citeste continuarea

Briose bicolore

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Se amesteca ouale cu zaharul pana se topeste. Se adauga uleiul putin cate putin. Se adauga iaurtul si sucul de lamaie. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si praful de sare....Citeste continuarea

Briose cu prune

Postat de: m_alina1985 in Prajituri

Se bate untul cu zaharul, sarea, zaharul vanilat si esenta de lamaie cu mixerul pana devine o crema spumata. Se adauga treptat ouale. Se amesteca faina cu praful de copt, se pun peste aluat si...Citeste continuarea

Budinca de cartofi si spanac

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Punem laptele( 150 ml) intr-un vas si in el spanacul direct din congelator, il vom dezgheta lasand focul mic si din cand in cand intepand cu o furculita pe partea care a stat in lapte pentru a...Citeste continuarea

Biscuiti cu cioco

Postat de: ella87 in Prajituri

Ouale, zaharul,esenta,uleiul,untul le amestecam pe toate intr-un bol, faina o amestecam cu praful de copt si o punem peste celelalte ingrediente, preincalzim cuptorul,punem hartie de copt intr-o...Citeste continuarea

Budinca la cuptor

Postat de: LadyCrs in Dulciuri

Fierbem pastele in apa clocotita cu ulei si sare. Dam branza prin razatoare, coaja de lamaie, spargem ouale unul cate unul si amestecam. Adaugam esenta, zaharul vanilat, smantana si zaharul. Ungem...Citeste continuarea

Briose cu dulceata de visine

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Amestecam ingredientele ca pentru blat, formele le-am uns cu putin ulei pentru ca erau la prima folosire. Am impartit compozitia in cele 12 forme , am adaugat fiecarei briose un mot de dulceata si...Citeste continuarea

Briose cu nutella

Postat de: privatelaura in Prajituri

Intr-un castron, cernem faina, adaugam praful de copt si zaharul si amestecam. Adaugam cele doua oua,le incorporam bine, bine, apoi adaugam laptele si apoi uleiul. Amestecam foarte bine sa se...Citeste continuarea

Boeuf Bourguignon cu orez Pisto

Postat de: Sidy in Vita

Taiem slanina in cubulete si o punem la prajit pe foc mic. Curatam ceapa, o taiem rondele si o punem in tigaie peste slanina, la sotat. Cand sunt gata , le scoatem separat pe o farfurie....Citeste continuarea

Branza de vaci -moduri diferite...

Postat de: alinutzika in Aperitive / Garnituri

1. Laptele, daca e proaspat, se pune pe foc amestecandu-l bine cu cateva linguri de iaurt, sau zeama de lamaie sau tabletute de calciu - perfecta daca faceti branzica pt copii. Se lasa pana...Citeste continuarea

Bruschete cu mozzarella,rosii si...

Postat de: alexa_oct in Aperitive / Garnituri

Se feliaza bagheta in functie de grosimea dorita. Se feliaza si mozzarella Rosiile se taie cubulete si apoi se trece la "ornat" Pe feliuta se pun mozzarella,rosii,oregano,sare...Citeste continuarea

Barcute cu crema de vanilie si fructe.

Postat de: lilik in Prajituri

Prima data pregatim aluatul: Mixam untul cu zaharul si praful de sare pana devine cremos,apoi adaugam oul,mixam si la sfarsit adaugam faina,praful de copt si vanilina cernute. Aluatul...Citeste continuarea

Briose cu fulgi de ovaz si piersici

Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Prajituri

Se pregatesc intr-un bol fulgii de ovaz, semintele de in sau puteti folosi si/ sau seminte de susan, scortisoara, sarea, praful de copt si despicati batonul de vanilie a carui continut il adaugati...Citeste continuarea

Buburuze

Postat de: Zamfira in Aperitive / Garnituri

Spalam rosiile, le taiem in doua, pe lungime. Le indepartam miezul si le umplem cu Delaco Ceva Fin Cremos cu usturoi. Punem rosiile umplute pe un platou cu marar verde. In loc de capul buburuzei...Citeste continuarea

Bere de ghimbir

Postat de: elucubratiiculinare in Bauturi

Într-un recipient (de preferat de sticlă) se toarnă apa. Adăugăm zahărul, drojdia și sucul de la 1/2 lămâie. Ghimbirul se dă pe răzătoarea mică (dacă preferați să...Citeste continuarea

bomboane raffaello

Postat de: corina241 in Prajituri

Se amesteca zaharul cu laptele praf,la care se adauga nunca de cocos si apoi untul lasat in prealabil la temperatura camerei sau incalzit in microunde.La final adaugam smantana si napolitana...Citeste continuarea

Bake Rolls

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Covrigii se taie rondele cat mai subtiri, se aseaza bucatelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se stropesc cu ulei, se sareaza si se condimenteaza dupa bunul plac. Apoi se introduc in...Citeste continuarea

Briose cu fructe confiate si migdale

Postat de: rhapsody in Prajituri

1. Amestecati faina cu drojdia. 2. Puneti si restul ingredientelor (in afara de fructele confiate si migdale) si omogenizati bine. 3. Lasati aluatul la dospit 15-30 min. 4. Turnati...Citeste continuarea

Bifana

Postat de: cristeena20 in Porc

- Bucatile de carne se sareaza, pipereaza si se presara cu praf de usturoi sau cu usturoi pisat. Se tin asa cateva ore inainte de a se gati  - intr-o tigaie se incinge untura si se adauga...Citeste continuarea

Broccoli si miez de lapte

Postat de: panacris in Mancaruri de legume

Broccoli se curata de frunze, se rupe in buchetele mici si se trece rapid sub un jet de apa rece. Intre timp se pune la fiert apa,( cca. 3 l), cu zeama de lamaie si putina sare, iar cand...Citeste continuarea

Budinca cu branza si visine

Postat de: Anastasia in Prajituri

Ouale se separa albusul de galbenus. Se mixeaza mai intai albusurile cu sucul de lamaie pana devin spuma lucioasa apoi se mai mixeaza cu zaharul farin. Galbenusurile se freaca cu zaharul,...Citeste continuarea

Bagheta umpluta

Postat de: corina241 in Ton

Se face un amestec din ton, ardei rosu taiat cubulete si salata maruntita. Bagheta se taie pe lungime si se scoate miezul. Umplem cu amestecul de ton, ardei si salata, peste care adaugam putina...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata

Postat de: sufletista in Dulciuri

Untul il topim(la microunde)si il lasam sa se raceasca Amestecam faina cu praful de copt,sare,zaharul si coaja de lamaie Adaugam ouale,laptele,zeama de lamaie si amestecam bine cu telul,...Citeste continuarea

Branza Danish blue cu struguri

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Branzica se taie cubulete, se infige pe scobitori, alternadu-se cu boabe de struguri negrii.Se servesc ca antreu in deschiderea meselor festive;)   Citeste continuarea

Brinza telemea facuta in casa

Postat de: gusti in Aperitive / Garnituri

Cheagul se gaseste la farmaciile veterinare. Mie mi-a adus insa cineva care chiar asta face, la tara, brinza. Mi-am cumparat o seringa (e corect si siringa) mica de la farmacie si iata-ma in...Citeste continuarea

Bagheta umpluta Nicoise

Postat de: Oana in Ton

Se prepara dressingul, amestecand ceapa taiata marunt cu uleiul de masline, otetul si mustarul. Se lasa putin la rece pana se pregatesc celelalte ingrediente. Tonul se scurge de apa si se...Citeste continuarea

Bilute cu nuca de cocos

Postat de: alexa_elena in Dulciuri

Se macina biscuitii si foaia de napolitana, se amesteca cu o jumatate de pachet de nuca de cocos si restul ingredientelor uscate si se adauga untul, tinut la temperatura camerei(eu l-am incalzit...Citeste continuarea

Budincă de pâine

Postat de: diaconta in Dulciuri

Laptele l-am fiert un clocot cu o lingura de zahar si vanilie. Stafidele le-am pus la înmuiat cu putin rom. Brânza am amestecat-o cu 2 linguri de zahar,iaurt(am pastrat o...Citeste continuarea

Briose cu cacao

Postat de: panacris in Dulciuri

 Faina se amesteca cu zaharul, praful de cacao si praful de copt. Se adauga ouale, uleiul si se amesteca usor pana se incorporeza toate ingredientele. Se aseaza cate o lingura din aluat in...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine in Prajituri

Intr-un bol cerneti ingredientele uscate(faina, zaharul, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul si praful de sare) si amestecati-le bine. Peste ele turnati ingredientele lichide (laptele bautut, apa...Citeste continuarea

Bilute tip Raffaello

Postat de: iuliandu in Prajituri

Intr-un vas sfarmam napolitanele, topim ciocolata la bain-marie si adaugam doua lingurite de lapte (pentru ca sa fie ciocolata mai usor de utilizat).Apoi se amesteca ciocolata topita cu...Citeste continuarea

Budinca de taitei cu kaizer si...

Postat de: Sidy in Paste

Pastele le fierbem in apa clocotita cu putina sare 8 minute , asa cum scrie pe ambalaj.Dupa ce au fiert , le strecuram si le dam sub un jet de apa rece.Le lasam in strecuratoare. Pornim...Citeste continuarea

Bilute de cocos

Postat de: iuliandu in Prajituri

Intr-un vas adaugam mascarpone,zaharul vanilat si vanilina,amestecam bine dupa care adugam si cocosul(pastram cateva linguri pentru ornat).Le punem in frigider o jumatate de ora dupa care putem...Citeste continuarea

Branza framantata

Postat de: Zamfira in Aperitive / Garnituri

Taiem casul in bucati potrivite si-l lasam timp de o zi sa se usuce putin. Din cand in cand scurgem zeama lasata de cas. A doua zi, dam casul pe razatoarea mare, adaugam sare dura (sau alta sare,...Citeste continuarea

Budinca de clatite

Postat de: AnyCostescu in Dulciuri

Budinca se face dupa instructiunile de pe plic. Se ia un vas yena si se pune jumatate din cantitatea de budinca, apoi un rand de clatite umplute cu gem de capsuni si rulate, apoi inca un rand...Citeste continuarea

Buchet de trandafiri

Postat de: anomisana in Torturi

Blatul este un pandispan simplu, in care am inlocuit faina de grau cu faina de curand descoperita, faina de orez. In plus, singura aroma pusa a fost coaja rasa de lamaie. Albusurile batute...Citeste continuarea

Budinca din foietaj cu piure de...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Pentru piure, am pus cartofii la fiert cu apa si sare, apoi cand s-au patruns i-am scurs de apa si i-am pasat impreuna cu untul si branza topita. In final am diluat cu lapte caldut. Pentru...Citeste continuarea

Biscuiti marmorati

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Aluaturile se prepara separat,amestecand ingredientele de mai sus (manual). Se tin cca 15 minute la rece. Pe masa de lucru se impart cele doua aluaturi in 3, vezi foto. O bucata de aluat...Citeste continuarea

Budinca "Paula"

Postat de: margot12 in Dulciuri

Preparam budinca urmand instructiunile de pe plic numai ca adaugam si o lingura de smantana si un plic de zahar vanilat cand dizolvam praful de budinca. O lasam putin sa se racoreasca dar...Citeste continuarea

Baghete cu mortadella si cascaval

Postat de: angyb in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput pregatim maiua din drojdie ,lingurita de zahar si un pic de lapte.Lasam la loc cald aproximativ 15 min. Intr-un bol incapator punem faina cernuta peste care adaugam maiua ,...Citeste continuarea

Bulion de ardei

Postat de: elucubratiiculinare in Bulion

Rosiile se spala, se inlatura cotorul si se dau prin masina de rosii speciala care inlatura coaja si semintele. Ardeii si gogosarii se spala, se taie coditele si se curata de seminte. Atat ardeii...Citeste continuarea

Briose si chec aperitiv

Postat de: Geanina87 in Aperitive / Garnituri

Ouale se bat ca pentru omleta. Zucchinii, ardeiul si salamul se taie cubulete si se amesteca bine cu celelalte ingrediente. Compozitia se asaza in tavite unse cu ulei sau tapetate cu hartie de...Citeste continuarea