A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Supa de rosii cu galuste

Postat de: sufletista in Supe

Curatam cartofi,dovlecei,morcovul si le taiem bucati, Punem intr-o oala cu apa(cca 3-4 kg)sare(eu am adaugat spatele si coastele de la un pui),punem la fiert mic. Intre timp spalam rosiile...Citeste continuarea

Salata de vara cu piept de pui

Postat de: dariadeea in Salate

Pieptul de pui l-am condimentat cu sare si piper si l-am pus pe gratar.Cand a fost gata l-am lasat sa se raceasca apoi l-am taiat fasii.Salata am spalat-o si am pus-o pe un prosop ca sa absoarba...Citeste continuarea

Supa de rosii cu orez

Postat de: ianculubita in Supe

Toate legumele curatate,spalate,taiate,le punem in oala cu apa,1lingura cu sare,1lingurita de zahar si lasam sa fiarba bine,bine; strecuram dupa ce au fiert,le punem intr-un vas si facem un...Citeste continuarea

Snitele crocante

Postat de: Elena_Daria in Pui

Am spalat si curatat pieptul de pui, apoi l-am taiat felii subtirele. Am batut carnea pe o parte cu ciocanul pentru snitele, am condimentat cu sare si piper si am lasat de-o parte. Intr-un...Citeste continuarea

Sirop trandafiri

Postat de: antici_gabytza in Bauturi

Petalele trandafirilor le intindem pe o hartie cca 10 minute pentru a se indeparta furnicile din ele.Dupa le clatim rapid intr-o apa. Stoarcem zeama de la o lamaie peste petale si frecam petalele...Citeste continuarea

Sarmale in foi de vita

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Mancaruri cu carne

Eu am folosit foi de vita in saramura si de aceea inainte de a le folosi le-am tinut aproximativ 1 ora intr-un vas cu apa rece, cat sa le acopere, ca sa nu fie foarte sarate. Curatam morcovul...Citeste continuarea

Sos de smantana

Postat de: aliliana in Clasice

Am folosit o smantana putin mai grasa ( 12%), peste care am adaugat ingredientele : ulei, sare, piper, marar, usturoi. Se amesteca bine.  Este un sos foarte simplu dar foarte gustos si se...Citeste continuarea

Salata de fructe

Postat de: gatiticuspor in Salate

Taiati fructele in cuburi potrivite sau felii, jucati-va cu formele si culorile. Adaugati si alte fructe cum ar fii ananas, struguri sau pepene rosu. Amestecati fructele cu zeama de lamaie,...Citeste continuarea

Salata de rosii cu mozzarella

Postat de: cris2711 in Salate

Se spala rosiile si ceapa verde. Intr-un castron se adauga rosiile taiate ,dupa preferinta,se adauga ceapa verde taiata rondele si baby mozzarella. Apoi intr-un castronel se prepara dressing...Citeste continuarea

Salata de castraveti

Postat de: cris2711 in Salate

Castravetii se curata de coaja,se rad pe razatoare care feliaza subtire. Ceapa se taie in rondele. Ardeiul se taie fasii subtiri. Se pun intr-un castron,se adauga restul...Citeste continuarea

Shakshuka - oua in sos de rosii

Postat de: Elena_Daria in Mancaruri de legume

Curatam, spalam si tocam marunt ceapa uscata si ceapa verde. Ardeiul il spalam si il taiem fasii. Spalam rosiile, le decojim si le taiem cubulete. Intr-o tigaie punem uleiul la incins,...Citeste continuarea

Sos de capsuni ci chilly

Postat de: Dea_Dea in Sosuri

Se pun toate intr-un vas si se paseaza cu belender-ul .   Citeste continuarea

Saleuri cu chimen

Postat de: Luana in Aperitive / Garnituri

Dupa ce am lasat foietajul la dezghetat 10 minute il intindem pe planul de lucru. Taiam fasii de circa 5 cm latime si 10 cm lungime . Luam pe rand si le sucim putin , apoi le asezam intr-o...Citeste continuarea

Spaghete carbonara, reţetă clasica

Postat de: Luana in Spaghete

 Spaghete carbonara, reţetă clasica Spaghetele se fierb al dente (adica nu foarte fierte). Baconul se taie julie si se parpaleste in uleiul incins . Dupa ce s-au fiert pastele...Citeste continuarea

Sote de ciuperci

Postat de: Luana in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se scurg de apa si se pun la calit in uleiul incins. Ceapa se curata si se taie julie apoi se pune peste ciuperci. Usturoiul se toaca marunt si se adauga peste ciuperci. Se...Citeste continuarea

Soleanca (Ciorba ruseasca)

Postat de: Dya in Ciorbe

Afumătura, tăiată în bucăţi potrivite, se pune la călit în câteva linguri de ulei, cat să se rumenească uşor şi adăugăm legumele tocate.   Le lăsăm să se...Citeste continuarea

Scoici si creveti Saganaki

Postat de: gusti in Fructe de mare

Am dat scoicile si crevetii pe sub un jet de apa si am lasat putin la scurs. Am tocat marunt usturoiul. Am pus o tigaie la incins, am adaugat ulei de masline si apoi usturoiul tocat. Am...Citeste continuarea

Somon la gratar

Postat de: adriana65 in Somon

Se spală şi se curăţă de solzi şi oase somonul (dacă mai este cazul) apoi se tamponează cu un şervet. Intr-un borcan se pun cimbru, rozmarin, sos de soia, muştar, piper, ulei şi...Citeste continuarea

Salata de vara cu mozzarella

Postat de: nadea68 in Salate

Se spala si se taie rosiile, castravetele, ardeiul, ceapa. Se adauga mozzarella, sarea, uleiul, busuiocul taiat fin. Se amesteca bine si salata e gata. Buna ,racoritoare si plina de...Citeste continuarea

Salata de ardei kapia cu sos de...

Postat de: gurita_ta2005 in Salate

Ardeii se coc pe gratar,se scot intr-o craticioara,se acopera cu sare si se pune un capac pentru circa 10 minute. Se curata de coaja si de codita,si usor de samburi .Zeama care se scurge...Citeste continuarea

Spoon pizza

Postat de: epurasha2bb in Pizza

La aluat procedam exact ca la cel de paine, adica il framantam vreo 10-15 minute, daca vreti si stiti sa-l si aruncati in sus de cateva ori, ca cica " ia aer" si se face mai bun, apoi...Citeste continuarea

Salata de pastai

Postat de: ralu_ca in Salate

Pastaile le-am adaugat in apa fierta cu putina sare si le-am lasat approx 6-7 minute Apoi le-am scurs si le-am pus intr-un catron in care am adaugat ulei, otet si usturoiul dat prin aparat si daca...Citeste continuarea

Sirop de trandafiri cu menta

Postat de: adasev12 in Bauturi

Apa de trandafiri se obtine astfel: luamcam 120 flori de trandafiri,le clatim cu apa intr-o sita si le punem la fiert asa cu cotor cu tot, in 1,5 l apa. Lasam sa fiarba pana scade cam la 1,200...Citeste continuarea

Strudel cu cirese

Postat de: scortisoara in Prajituri

Cernem faina si in mijloc punem otetul, sarea si apa. Framantam un aluat ca plastilina, nelipicios, la nevoie adaugam apa sau faina.  Punem aluatul in frigider cel putin o jumatate de ora....Citeste continuarea

Sarmalute in foi de stevie

Postat de: susu in Mancaruri de post

Spalam orezul si-l scurgem. Tocam ciupercile si ceapa si dam morcovul prin razatoarea mica. Calim ceapa alba dupa care adaugam morcovul si la sfarsit orezul. Adaugam 1 lgt boia si una de curry,...Citeste continuarea

Spanac cu sos de rosii

Postat de: medioto59 in Mancaruri de post

Curatam spanacul, apoi il spalam sub jet de apa rece in mai multe ape. Punem pe foc o oala cu apa in care adaugam o lingurita rasa de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca punem frunzele de...Citeste continuarea

Supa crema de rosii cu bacon si oua

Postat de: cristeena20 in Supe

Pregatim legumele. Curatam ceapa, usturoiul, cartofii, morcovul  si dovlecelul si le taiem cuburi potrivit de mari. In oala punem ulei de masline si calim usor ceapa, pana devine sticloasa....Citeste continuarea

Supa de pui cu galuste imperiale

Postat de: Dya in Supe

Curatam copanelele si pipotele si le punem la fiert in 4 l de apa de rece. Adunam spuma ce se formeaza pe parcurs si cand sunt pe jumatate fierte adaugam legumele tocate/feliate. Le lasam sa...Citeste continuarea

Spaghetti alla puttanesca

Postat de: caroline in Spaghete

Intr-o tigaie punem 2 linguri ulei de masline. Adaugam maslinele, bucatile de ansoa, care vor fi in prealabil desarate si usturoiul taiat felii subtiri. Bucatile de ansoa se vor topi. Dupa...Citeste continuarea

Salata cu ton si ulei de masline cu...

Postat de: rocsi_1612 in Ton

Tonul il scurgem de ulei si il taiem cuburi mai maricele. Salata o spalam bine sub jetul de apa, o punem intr-o sita la scurs apoi o rupem bucatele mici. Ardeiul rosu si galben il curatam de...Citeste continuarea

Snitele din dovlecei

Postat de: nadea68 in Aperitive / Garnituri

Dovleceii se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoare mica si se scurg de apa. Peste dovlecei punem un ou, faina, smantana, cascavalul ras si mararul taiat marunt. Se adauga sarea si...Citeste continuarea

Supa crema de avocado si zucchini

Postat de: RuxyRux in Vegan / Raw vegan

Simplu ca buna ziua, totul la blender, vrrrrmmmm, vrrrmmmmm...si gata, potrivim gustul sa ne placa...si iata o supa raw...minunata!  Citeste continuarea

Supa ardeleneasca de pui cu legume...

Postat de: danakarin in Supe

Curatam si maruntim zarzavaturile. Curatam si taiem ceapa pestisori. Incalzim intr-o oala incapatoare 2-3 linguri de ulei, adaugam ceapa si o lasam sa se inmoaie, adaugam aripioarele de pui...Citeste continuarea

Strudel gigant cu ciocolata

Postat de: Steffy in Prajituri

Se amesteca toate ingredientele si se face un aluat. Folosim putin ulei pentru a intinde o foaie foarte subtire. Se ruleaza foaia si apoi se imparte in 3 bucati. Puteti imparti compozitia si in...Citeste continuarea

Sirop de capsuni

Postat de: delia64 in Sirop / Compot

Se spala capsunele , se curata de codite si se  amesteca cu 10 kg zahar . Se lasa pana a doua zi sa-si lase zeama amestecandu-se din cand in cand. Se strecoara si se  pune la fiert...Citeste continuarea

Salata de vinete cu maioneza

Postat de: COSTEO in Salate

Se coc vinetele rapid pe jar sau pe tabla pana se inmoaie(se invartesc pe toate partile).Cat sunt inca fierbinti se curata de coaja innegrita.Se pun pe un fund de lemn si se toaca cu un satar de...Citeste continuarea

Salata verde cu mozzarella si rosii

Postat de: Giorgia_gio in Salate

Spalam salata frunza cu frunza si o rupem bucati dupa preferinta cu mana(am auzit ca daca tai cu cutitul se face amara,nu stiu cat e de adevarat)si o punem in salatiera,mozzarella o taiem cubulete...Citeste continuarea

Salata de ciuperci cu maioneza

Postat de: Elena_Daria in Salate

Pentru inceput pregatim maioneza. Curatam catei de usturoi si ii pisam cu un varf de lingurita de sare. Punem apoi in vasul de la blender usturoiul si un praf de piper, apoi adaugam...Citeste continuarea

Stiuca umpluta

Postat de: sasha in Peste

Curatam pestele de solzi si spalam bine. Se taie usor in jurul capului fara a taia capul de tot, asa incepe metoda dezpielitarii. Cu ajutorul unui cutit lat si lung se desprinde usor in zona...Citeste continuarea

Smoothie

Postat de: papabundetot in Bauturi

Am spalat si curatat fructele de coaja (la blender se simte coaja cel putin la blenderul meu si prefer sa o inlatur),le-am taiat bucati mai mici,am adaugat o cana de apa si am pornit blenderul....Citeste continuarea

Salata cu branza, sardine si fasole...

Postat de: TAB1TA in Salate

Fasolea se scurge de apa din conserva si se clateste in cateva ape. Salata verde se spala si se taie sau se rupe cu mana. Ceapa se roaca marunt. Morcovul se da pe razatoarea mica....Citeste continuarea

Salata de vinete

Postat de: ralu_ca in Salate

Dupa ce vinetele s-au scurs foarte bine, acestea se toaca marunt sau se poate folosi blenderul pentru a se face pasta, adaugam uleiul putin cate putin, sare si ceapa la final. Asta e tot! Citeste continuarea

Salata de spanac cu miez de lapte

Postat de: ralu_ca in Salate

Pentru inceput am spalat spanacul apoi l-am taiat feliute subtiri ( eu asa tai salata ), ceapa rondele, rosiile, castravetii si mararul. Am adaugat uleiul de masline, sare,  am amestecat...Citeste continuarea

Sorbet de capsuni / inghetata de...

Postat de: alldaycooking in Dulciuri

Am curatat capsunile de frunze si codite. Am pus capsunile, mierea si sucul de lamaie in intr-un vas inalt si am pasat fructele cu ajutorul blender-ului stick. Am turnat piure-ul in formele de...Citeste continuarea

Spaghete cu dovlecei

Postat de: Irina in Spaghete

Am pus spaghetele la fiert in apa clocotita. Intre timp am tocat marunt ceapa si usturoiul, iar dovlecelul l-am taiat cubulete. Rosiile le-am taiat in doua si le-am dat prin razatoarea...Citeste continuarea

Salata cu rucola, friptura de...

Postat de: alldaycooking in Salate

Am pregatit reductia de otet balsamic fierband otetul impreuna cu vinul pana cand a scazut la mai mult de jumatate din volumul initial, apoi am adaugat mierea si am mai lasat pe foc doar foarte...Citeste continuarea

Salata cu fenel si chutney de afine

Postat de: alldaycooking in Salate

Pentru chutney am calit in ulei ceapa rosie tocata marunt. Am lasat 1-2 minute sa se prajeasca ceapa, fara a se arde, apoi am adaugat afinele, otetul, zaharul brun si apa. Am acoperit cu un...Citeste continuarea

Sarmalute (de vara) in foi de vita

Postat de: COSTEO in Vita

Carnea se da prin masina de tocat. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit. Adaugam loboda, patrunjelul, orezul si slaninuta afumata taiata marunt. Se lasa pana ceapa devine sticloasa, loboda si...Citeste continuarea

Sos pentru creveți Panacris!

Postat de: panacris in Pt. peste

Într-un vas se pune maioneza, ketchup-ul, muștarul, codițele de ceapă verde tocate mărunt și amestecă toate ingredientele ușor până ce se omogenizează. Se servește bine...Citeste continuarea

Spätzle la tigaie cu ceapa si masline

Postat de: Corina33 in Paste

Se pune untul la topit intr-o tigaie de marime medie, se adauga spätzle si se prajesc 5 minute amestecand din cand in cand. Se taie ceapa rondele si se pune peste spätzle, se mai prajesc...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]