A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Salata de ridiche neagra

Postat de: Ina in Salate

Ridichile si morcovii se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Prin stoarcere indepartam sucul strans  si adaugam maioneza ( eu am facut doar   din galbenusuri crude ),...Citeste continuarea

Salata cu legume si ton

Postat de: Elena_Daria in Salate

Spalam legumele apoi taiem feliute rosia si castravetele. Salata verde o rupem cu mana. Punem legumele intr-o farfurie, asezonam cu sare si putin ulei (de la ton) apoi asezam bucatile de ton...Citeste continuarea

Supa de vitel cu spanac, orez si...

Postat de: loredanaaa in Supe

Ceapa taiata marunt se caleste in 2 linguri de ulei cu carnea taiata bucati si morcovul (eu am facut-o cu un pic de apa si la sfarsit am adaugat uleiul). Dupa ce e aproape fiarta carnea se...Citeste continuarea

Sandwich cu branza de capra cu...

Postat de: Bucataras in Sandvisuri

Am taiat cateva felii de dovlecel pe diagonala si le-am pus intr-o tigaie incinsa, fara ulei, cat sa se inmoaie putin, ca si cum ar fi fost pe gratar. Am pus feliile de paine in tigaie sa se...Citeste continuarea

Salata cu ou fiert si ciuperci

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / Garnituri

Fierbem ouale timp de 8-10 minute. Le curatam de coaja si le tocam foarte marunt. Tocam ceapa verde, patrunjelul si pisam usturoiul. Amestecam smantana cu usturoiul pisat, adaugam sare si...Citeste continuarea

Spaghete cu vongole si garizi

Postat de: aditochi in Spaghete

Ma gândesc de ceva timp la o rețetă în care sa combin delicioșii garizi din Marea Neagra cu paste. Eu abia am aflat de acest concurs și n-am mai pierdut nicio clipa,mi-am...Citeste continuarea

Supa crema de dovlecei

Postat de: sufletista in Supe

Curatam cartofii si dovleceii si ii taiem cuburi mai mari, Intr-o cratita calim in putin ulei ceapa tocata, adaugam cartofii si dovleceii, orezul si apa cat sa acopere, Cand s-au fiert...Citeste continuarea

Salata de icre de crap

Postat de: Ina in Peste

Intr-un bol adanc punem 2-3 linguri cu icre si  presaram  un varf de cutit cu sare de lamaie. Cele doua felii de paine le curatam de coaja , le inmuiem in apa, dupa care le stoarcem...Citeste continuarea

Salata de pui cu crutoane

Postat de: Luana in Salate

Salata dupa spalare o taiem sau rupem fasi dupa preferinta si o lasam sa se usuce. Catravetele impreuna cu rosiile taiate cubulete fara miez le lasam sa scurga de zeama cu putina sare ....Citeste continuarea

Salata de vinete cu iaurt si usturoi

Postat de: marianascarlat in Salate

Am scos caserola cu vinete de la congelator de seara di pana dimineata s-a dezghetat. Le-am pus in vasul de la blender si le-am mixat putin pentru ca imi place sa simt gustul de vanata. Apoi am...Citeste continuarea

Supa japoneza miso cu muschiulet de...

Postat de: Sylvia in Supe

Pasta miso este cunoscuta de peste 2500 in China si a patruns apoi si in Japonia, in scrierile japoneze din secolul VII , facea chiar parte din salarul functionarilor alaturi de soia, orez si alte...Citeste continuarea

Salata greceasca

Postat de: Zamfira in Salate

Spalam legumele. Curatam castravetii si ii taiem cubulete. Rosiile spalate si sterse de apa le feliem, taiem fiecare felie in doua. Ceapa spalata si curatata o feliem, iar branza...Citeste continuarea

Salata de fructe in coaja de pepene

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai pregatim frisca,mixam smantana bine,adaugam zahar vanilat( fiecare cat vrea de dulce) si o lasam la frigider pana pregatim pepenele. Pepenele il taiem in doua,scoatem...Citeste continuarea

Salata de rosii si ceapa verde

Postat de: COSTEO in Salate

Se aleg rosii frumoase si bine coapte. Ideal este ca rosiile sa fie destul de tari. Rosiile bine spalate le taiem in felii (sau cum doreste fiecare) si le punem intr-o salatiera sau bol. Peste...Citeste continuarea

Salata verde cu piept de pui

Postat de: Elena_Daria in Salate

Pieptul de pui il curatam, il spalam, il condimentam cu sare si piper apoi il punem la rumenit intr-o tigaie de ceramica fara pic de ulei. Cat timp se face pieptul de pui, pregatim salata....Citeste continuarea

Spaghete negre cu fructe de mare

Postat de: panacris in Peste

Apa rece se pune la fiert, într-un vas incapator, cca 3 l. După ce a clocotit apă se pun cca. 2 g sare iodată, și se introduc spagehetele întregi la fiert, atenție nu se rup...Citeste continuarea

Scoici , surimi cu legume si orez

Postat de: mihaelar63 in Fructe de mare

  Fierbeti orezul simplu in apa cu sare   Scoicile se decongeleaza . Bastonasele de surimi se taie in 3-4 pe diagonala.   Legumele se curata si se spala .   Mai intai...Citeste continuarea

Supă rece de căpşuni cu mentă...

Postat de: TVPaprika in Supe

200 g de brânză ricotta se amestecă cu 1 ou întreg şi câteva picături de îndulcitor. Găluştele de mărimea unei linguri se rumenesc într-o tigaie uscată, la...Citeste continuarea

Scrumbie la gratar cu cartofi fondanti

Postat de: medioto59 in Peste

Se curata pestele,se spala si se lasa la scurs. In acest timp facem urmatorul amestec: zeama de lamaie, ulei, sare si piper macinat. Nu am trecut cantitatile pentru ca acest amestec fiecare il...Citeste continuarea

Sirop de capsuni

Postat de: aliliana in Sirop / Compot

Se iau in calcul capsuni curatate, spalate, scurse.  Se pune apa intr-un vas la fiert. Cand a clocotit adaugam capsunile, se opreste focul, se pune capac si se lasa asa pana a doua zi. ...Citeste continuarea

Snitel imperial

Postat de: ianculubita in Pui

Pieptului dezosat, fara piele, taiat in jumatati pe latime ii facem buzunare la fiecare bucata. Le condimentam cu sare si piper si le lasam deoparte. Intr-un castron amestecam caisele taiate...Citeste continuarea

Supa imperiala

Postat de: ianculubita in Supe

Punem puiul curatat si spalat la fiert intr-o oala. Cand incepe sa fiarba adunam spuma, apoi adaugam legumele curatate, spalate si taiate mare. Mai adaugam 1 lingurita cu sare si cateva boabe de...Citeste continuarea

Sufleu de branza cu dresing de zmeura

Postat de: TVPaprika in Dulciuri

Pasăm cele 250 gr de brânză printr-o sită. Despărţim cele 4 ouă, gălbenuşurile le amestecăm cu 50 gr zahăr sau cu miere, cu interiorul batonului de vanilie şi cu coaja...Citeste continuarea

Saleuri cu cascaval

Postat de: bucatarie_marocana in Aperitive / Garnituri

-Intindeti niste unt topit peste aluat ca sa ajutam branza sa se lipeasca. -Presarati peste aluat piper, sare, boia de ardei, puteti sa presarati orice condimente doriti. -Presarati si...Citeste continuarea

Savarine

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Eu nu am avut forme speciale si atunci am folosit-o pe cea de briose din silicon. Din cantitate ies 12 savarine. Am mixat albusurile cu un praf de sare, apoi am adaugat si zaharul si am...Citeste continuarea

Supa crema de rosii

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Supe

Cum preparam supa crema de rosii: Punem uleiul la incins. Adaugam ceapa tocata marunt (eu am tocat cu un blender manual), sarea si piperul. Amestecam si lasam sa devina translucida, fara...Citeste continuarea

Salata cu prune uscate

Postat de: sasha in Salate

Se oparesc prunele si se lasa sa se umfle. Spalam ceapa, salata, usturoiul. Ceapa o taiem solzisori, din usturoi obtinem un sos alb, salata o rupem si le amestecam cu ulei de masline si zeama de...Citeste continuarea

Salata de orez cu mandarine

Postat de: postavaru in Salate

Fierbem orezul in apa cu sare si il lasam sa se raceasca. Taiem ceapa marunt. Ardeii ii curatam si ii taiem cubulete. La fel taiem si sunca si mandarinele scurse de zeama. Amestecam maioneza cu...Citeste continuarea

Supa deasa de dovlecei

Postat de: adnia in Supe

Se curata radacinoasele, se taie cuburi marunte (sau dati prin razatoarea de la robot, cum am facut eu) si se pun la fiert in apa, impreuna cu vegeta naturala. Dupa ce s-au inmuiat aproape bine de...Citeste continuarea

Savarine

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Drojdia se dizolva in putin lapte caldut. Se aseaza faina intr-un vas, adaugam la mijloc drojdia dizolvata, zaharul, oul, uleiul si laptele ramas. Se amesteca toate ingredientele, rezulta un aluat...Citeste continuarea

Snitel vienez

Postat de: Zamfira in Aperitive / Garnituri

Curatam, spalam si feliem cartofii (ca si pentru cartofi prajiti). Ii punem pe o tava cu hartie pentru copt, ii stropim cu ulei, presaram sare si praf de usturoi. Omogenizam totul foarte bine si-l...Citeste continuarea

Sufleu de cascaval cu ierburi

Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Aperitive / Garnituri

1. Untul se topeste intr-o oala, se adauga faina si se lasa sa fiarba pentru 2-3 minute, amestecand continuu. 2. Se adauga treptat laptele, apoi smantana, continuand amestecarea pana se obtine...Citeste continuarea

Saleuri cu multa branza si cascaval

Postat de: ralu_ca in Prajituri

Intr-un vas cernem faina, adaugam sare, untul pe care l-am topit, cascaval, branza ( jumatate din cantitatea rasa ) si smantana. Se framanta un aluat potrivit. Apoi cu sucitorul intindem foaie (...Citeste continuarea

Salata calda cu orez negru si ton

Postat de: alldaycooking in Salate

Orezul l-am fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Rosiile cherry (erau mai maricele) le-am taiat rondele, nu foarte subtiri. In o tigaie am incalzit uleiul de masline si am prajit pentru scurt...Citeste continuarea

Sirop de capsuni

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Curatam capsunile si le spalam,le punem in blender si le strivim,adaugam 1 l apa si amestecam bine.Intr-un tifon punem cca o cana si incepem sa stoarcem zeama cat putem de mult.Din 3 kg capsuni...Citeste continuarea

Supa de fasole verde

Postat de: dariadeea in Supe

Mai intai am am scos la dezghetat fasolea ,apoi am taiat fasolea in bucatele de circa 1,5 cm(dupa preferinta)- eu am folosit fasole verde congelata. Intr-o oala am pus fasolea verde la fiert in...Citeste continuarea

Sote de ficat de pui

Postat de: aliliana in Ficat

Ficatii  spala, se lasa la scurs. Am sarit peste partea cu laptele...:D  Ceapa se curata, se toaca marunt. Ardeiul se spala, se toaca marunt, morcovul se spala, se toaca marunt....Citeste continuarea

Salata ultra-rapida cu sprot afumat

Postat de: mihaelar63 in Salate

Deschideti conserva :D Spalati legumele . Taiati marunt salata , ardeiul iute -rondele , rosiile -felii . Puneti legumele intr-un bol , puneti sprotul cu tot cu ulei , sarati ,...Citeste continuarea

Salata cu calamari si cartofi natur

Postat de: simona72 in Salate

Prima oara ne ocupam de calamar:ii taiem tentaculele,le taiem pe din doua,scoatem ciocul si ochii,clatim bine cu apa si le taiem bucati mari. Scoatem intestinele si osul lung de la calamar, spalam...Citeste continuarea

Salam de biscuiţi reţetă

Postat de: Corina33 in Prajituri

Salam de biscuiţi reţetă Nucile caju se pun la inmuiat intr-o cana cu apa, la fel si caisele uscate. Biscuitii se sfaramiteaza, lasand bucati mai mari si mai mici. Laptele se pune intr-o...Citeste continuarea

Saramura de pui

Postat de: Dya in Pui

Pulpele le coacem pe gratar (eu nu am avut posibilitatea, asa ca le-am fript pe tava). Separat, pregatim saramura: intr-o oala cu apa adugam condimentele, rosiile, ardeiul iute si usturoiul...Citeste continuarea

Stufat de miel

Postat de: Ela68 in Oaie

Carnea se spala si se pune la calit in uleiul incins. Se lasa sa se rumeneasca pe ambele fete.   Se adauga o cana de apa si sare si se lasa sa fiarba cu capacul pus, cam jumatate de ora....Citeste continuarea

Sarmalute cu verdeturi

Postat de: rhapsody in Mancaruri de post

1. Punem o oala cu apa la infierbantat. 2. Spalam loboda, eliminam cotoarele si o punem la oparit in vasul cu apa fierbinte pentru 2-3 minute.  O scoatem apoi in apa rece, iar dupa ce s-a...Citeste continuarea

Socata reteta bunicii aromata si...

Postat de: TAB1TA in Bauturi

Socata reteta bunicii Se rade coaja de la lamaie si se stoarce zeama. Florile de soc se spala in apa rece. Florile de soc, coaja, zeama de lamaie si scortisoara se aseaza intr-un vas de...Citeste continuarea

Sirop concentrat din flori de soc...

Postat de: TAB1TA in Sirop / Compot

Apa si florile de soc se pun la fiert.  Se strecoara siropul si se adauga zaharul. Se pun din nou la fiert si se lasa sa fiarba pina devine siropos.  Apoi se adauga lamaile, in...Citeste continuarea

Sirop din flori de salcam

Postat de: TAB1TA in Sirop / Compot

Florile de salcam se desprind de pe ciorchine. Se clatesc in cateva ape.  Se pune apa pe foc si cand da in clocot se adauga floarea. Se lasa la fiert vreo 20 de minute. Se opreste focul...Citeste continuarea

Spaghete cu ton si smantana

Postat de: Luana in Spaghete

Apa se pune la fiert cu sare pentru spaghete, cand da in fiert se adauga si pastele intregi si se fierb al dente . Intr-o tigaie se pune tonul putin la calit in uleiul de la el si se adauga...Citeste continuarea

Salata de varza dulce cu ton

Postat de: RuxyRux in Salate

Simplu ca buna ziua: Varza se da pe razatoare, se freaca cu putina sare, se adauga tonul, zeama de lamaie si se amesteca bine. Se adauga uleiul de masline si e gata de servit. Citeste continuarea

Salata turceasca

Postat de: Zamfira in Salate

Pregatim gratarul din piept de pui (recomand sa fie facuta ,,inabusita"), aveti o varianta chiar aici: http://www.bucataras.ro/retete/pui-domnesc-33251.html  Recomandarea este valabila...Citeste continuarea

Socata reteta bunicii

Postat de: aliliana in Bauturi

Socata reteta bunicii Florile de soc se curata bine de impuritati si alte goange.  Se pun intr-un borcan de 10 litri. Se pune zahar, lamaile taiate felii, drojdia. Se adauga apa... se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]