Tiramisu reţetă originală
Postat de: antici_gabytza in PrajituriTiramisu reţetă originală Pregatim mai intai siropul-Punem un ibric cu apa la fiert si adaugam linguritele de cafea.Lasam sa fiarba si apoi il luam de pe foc si il dam la racit. Mixam...Citeste continuarea
Tort cu crema ricotta
Postat de: doralinda72 in TorturiPunem intr-un bol biscuitii macinati, adaugam migdalele, untul si amestecam bine, apoi punem compozitia intr-o tava cu diametrul 24cm si indreptam bine cu o lingura, sa fie uniform. Punem la...Citeste continuarea
Tort 8 martie
Postat de: cec in TorturiPt blat (din aceste ingrediente am facut 4 blaturi a cate 3 oua fiecare) Am frecat galbenusurile cu zahar si apoi am adugat ulei ca la maioneza, apoi apa si esenta. Separat am amestecat...Citeste continuarea
Tort de mere Streusel
Postat de: ionela2682 in TorturiFaina se cerne împreună cu ingrediente uscate . Se bate oul , apoi se adauga laptele si uleiul (se poate folosi unt topit si racit) . Se toarnă...Citeste continuarea
Tort de menta
Postat de: ianculubita in TorturiPentru blat frecam galbenusurile cu zahar pana rezulta o crema albicioasa,adaugam apa,amestecam energic sa se topeasca bine zaharul,adaugam albusurile batute cu un praf de sare,apoi faina...Citeste continuarea
Tiropita (placinta cu branza)
Postat de: doralinda72 in Aperitive / GarnituriIntr-un vas bateti ouale, apoi adaugati branza data prin razatoare sau pisata bine cu furculita,pierul, puneti si menta si amestecati bine. Intr-o tava, asezati hartie ptr copt, puneti prima foaie...Citeste continuarea
Tort cu crema de iaurt si frisca
Postat de: Teo in TorturiAsezam piscoturile in tava de cozonac cu folie. Taiem din fiecare piscot pana la inaltimea tavii.Dizolvam gelatina cu zeama de compot. Branza dulce o amestecam cu zaharul, vanilia, iaurtul,...Citeste continuarea
Trufe de branza
Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / GarnituriBranza de burduf se da prin razatoare sau se sfarama si se amesteca cu smantana. Se formeaza bilute care se tavalesc prin marar uscat si prin boia dulce. Se aseaza pe platouri si se tin...Citeste continuarea
Tort cu mousse de ciocolata si...
Postat de: Creatsa in TorturiPrima data pregatim blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat cate o lingura de zahar si zaharul vanilat si mixam pana se topeste...Citeste continuarea
Trandafiri aperitiv
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCele 2 feluri de ceapă se curăță, se spală și se toacă mărunt, apoi se înăbușesc în puțin ulei, acoperite la foc mic cca. 5 minute. Între timp ciupercile spălate,...Citeste continuarea
Tort inima
Postat de: cec in TorturiPentru blat Mixam ouale cu zaharul, adaugam uleiul mixand in continuare, adaugam si nectarul mixand in continuare, apoi faina cu praful de copt. Turnam in tava tapetata cu hartie de copt...Citeste continuarea
Tort Alex
Postat de: antici_gabytza in TorturiBlat - Mixam galbenusurile cu uleiul si praful de sare. Albusurile le batem spuma cu lingurile de apa si zaharul. Turnam compozitia de albusuri peste cea de galbenusuri si amestecam bine. La...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă cu blat
Postat de: ALIGIULIA in TorturiTiramisu reţetă cu blat Se incalzeste cuptorul. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se bat pana ce devin tari. Galbenusurile se freaca cu...Citeste continuarea
Turte
Postat de: ALIGIULIA in PiineSe pune faina intr-un castron, se face o fantana in mijloc se pune drojdia dizolvata cu o lingurita de zahar, sare, apa calduta si framantati bine pana ce iese un aluat potrivit de tare .. ca la...Citeste continuarea
Tochitura Moldoveneasca
Postat de: simona72 in PorcMod de preparare tochitura moldoveneasca: Punem o craticioara pe foc cu apa, laptele si sarea pt mamaliga. Cind apa fierbe se adauga faina de malai in ploaie, amestecam cu un tel si o lasam...Citeste continuarea
Tarta cu pere
Postat de: Patricia_Iordache_79 in PrajituriAmesteacam toate ingredientele (fara pere), turnam toata compozitia intr-o tava (eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de 27 cm) in care am pus hartie de copt sau o ungem cu unt si...Citeste continuarea
Tocana de cartofi cu carne
Postat de: Lorenutza in Mancaruri cu carneSe taie ceapa marunt si se pune la calit in oala.Se adauga sare, piper,boia si carnea taiata cubulete.Se toarna apa si se lasa sa fiarba carnea.Cand a fiert carnea,se pun cartofii taiati cubulete...Citeste continuarea
Tort aniversar
Postat de: carla27carla in TorturiSe face blatul de pandispan cu o zi inainte.Separam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile cu un varf de cutit de sare pana spuma sta teapana.Adaugam treptat cate o lingura de zahar mixand...Citeste continuarea
Tort de ciocolata si fistic
Postat de: Patricia_Iordache_79 in TorturiCum pregatim blatul: Tapetam forma in care vom coace blatul, cu hartie de copt. Pornim cuptorul la 200 grade. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul pana se...Citeste continuarea
Tarta cu mere si piersici
Postat de: Heracleea in PrajituriIntr-un castron ametscati ingredientele uscate (taratele, indulcitorul, praful de copt si semintele de in). Adaugati ouale si esenta si omogenizati bine. Lasati deoparte cca 10 minute sa se...Citeste continuarea
Tort special de 8 Martie
Postat de: Sidy in TorturiPreparam primul blat. Albusurile le batem bine spuma cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul si le mixam iar pina se intaresc.( 4 albusuri de la crema si 3 le-am avut la congelator) Adaugam...Citeste continuarea
Tort de cappucino si ciocolata alba
Postat de: mihasara in TorturiIn primul rand toate ingredientele trebuie sa aiba aceeasi temperatura. Incalzim cuptorul la 180 de grade. Mixam untul cu zaharul pana devine cremos. Adaugam ouale si mixam dupa fiecare...Citeste continuarea
Tort Diplomat
Postat de: mihasara in TorturiSe bat ouale cu zahrul si cu un praf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam laptele, amestecam bine, punem pe foc si amestecam incontinuu. Intre timp punem gelatina la inmuiat in apa rece...Citeste continuarea
Tort cu capsuni fara lapte
Postat de: alba_zori in TorturiPENTRU PREGATIREA PANDISPANULUI DE 22 CM LATIME: Se bat bine albusurile cu putina zeama de lamaie si cu zaharul tos adaugat in ploaie pana devine o spuma lucioasa. Se freaca galbenusurile...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală, cu...
Postat de: adriana65 in TorturiTiramisu reţetă originală Ouăle întregi (nu cred că este cazul să vă mai spun că ouăle trebuie să fie de la găini crescute la curte, foarte proaspete) se pun în vasul...Citeste continuarea
Tort spirala (pentru copii)
Postat de: gaby_d in TorturiBlat 1. Separati albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile spuma, adaugand sarea, apoi treptat zaharul pana obtineti o compozitie lucioasa si zaharul e diluat. Preincalziti...Citeste continuarea
Tort aperitiv in trei culori
Postat de: angyb in Aperitive / GarnituriPregatim 3 blaturi in acelasi mod doar ca difera ingredientul care da culoare. Frecam galbenusurile cu ulei adaugam smantana, faina alba praful de copt si ingredientul care da culoarea...Citeste continuarea
Tarta cu capsuni
Postat de: alba_zori in DulciuriPregatirea aluatului: Se amesteca intr-un bol toate ingredientele in ordinea scrisa si se omogenizeaza.La urma se lucreaza un minut cu mana ca sa formam o minge care o vom acoperi cu folie...Citeste continuarea
Tarta cu mere si aluat fraged
Postat de: postavaru in DulciuriCernem faina intr-un bol. Adaugam zaharul, sarea si untul rece taiat bucatele iar in mijlocul fainii adaugam oul. Framantam un aluat care nu se mai lipeste de maini. Invelim aluatul in folie...Citeste continuarea
Tort cu rulada si crema de visine
Postat de: corina241 in TorturiPentru blatul de cacao: Albusurile se bat spuma cu mixerul, se adauga zaharul, se mixeaza bine, bine apoi se adauga galbenusurile si la final faina si cacaua. Se coace blatul...Citeste continuarea
Tort de mere umplute cu gem, nuca...
Postat de: merisor67 in TorturiPregatim merele: le decojim si le scoatem cu grija interiorul astfel incat sa nu le spargem. Asezam intr-o forma rotunda, hartie de copt. Eu am folosit o cratita cu diametrul de 26...Citeste continuarea
Tort cu crema caramel si vanilie
Postat de: loredanaaa in TorturiFoile pentru blat: Faina se amesteca cu amidonul ,daca nu folositi amidon, atunci puneti 200g de faina. Separati albusurile de galbenusuri.Jumatatea din cantitatea de zahar o puneti peste...Citeste continuarea
Tort cu vin si crema de iaurt si...
Postat de: Veronica22 in TorturiBlat: Mierea se amesteca cu cacaua, margarina moale, zaharul pudra vanilat. Transferam intr-un vas mai mare, adaugam zaharul, vinul si galbenusurile si se amesteca bine toata compozitia....Citeste continuarea
Tarta cu spanac
Postat de: Alina26 in Aperitive / GarnituriPunem uleiul la incalzit si adaugam ceapa tocata marunt cu putina sare si lasam sa se inmoaie. Spalam spanacul si il punem peste ceapa si lasam la foc mic acoperit cu un capac. Amestecam din cand...Citeste continuarea
Tort cu mousse de ciocolata cu...
Postat de: Elena_Daria in TorturiBlat : separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa....Citeste continuarea
Tort Mimoza
Postat de: angyb in TorturiBlatul: Batem spuma albusurile cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand devin o spuma tare. Adaugam galbenusurile si amestecam cu miscari de jos in sus .La...Citeste continuarea
Tort vienez
Postat de: Zamfira in TorturiBlat : mixam ouale cu zaharul pana cand cristale se topesc si ouale devin foarte deschise la culoare, spumoase. Adaugam treptat faina si cacao (trebuie cernute) si putina sare. Tapetam cu unt...Citeste continuarea
Tarta cu mere caramelizate
Postat de: deyutzky in DulciuriSpalam bine merele si le taiem felii...o sa va ajunga cca 2 mere jumatate pentru felii(eu le-am lasat merele cu tot cu coaja, daca vreti le puteti curata)....iar restul de mere le taiem cubulete....Citeste continuarea
Tort trufa
Postat de: Patricia_Iordache_79 in TorturiCum preparam: Blatul Incalzim cuptorul la 175 grade. Incalzim laptele , tocam 100 gr ciocolata amaruie si o topim in lapte, apoi o lasam la racit. Batem zaharul cu...Citeste continuarea
Tort cappuccino etajat
Postat de: timea in TorturiIdeal e ca blaturile sa fie facute cu o zi inainte de asamblare! Blat 1: Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Apoi adaugam...Citeste continuarea
Tort cu crema de iaurt si zmeura
Postat de: vio_dreams in TorturiBatem ouale cu zaharul . Topim ciocolata impreuna cu uleiul la microunde , lasam sa se racoreasca putin si adaugam peste oua. Adaugam laptele si esenta de rom.Adaugam faina, pliculetul de...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi cu bacon
Postat de: aliliana in PorcCartofii se curata, se spala, se portioneaza.. Morcovii si ceapa se curata, se spala, se taie cuburi. Ardei am folosit congelat. Intr-o cratita am pus uleiul la incins. Cand acesta a...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală
Postat de: delia64 in PrajituriTiramisu reţetă originală Pregatim cafea la filtru aproximativ 300 ml o indulcim si o lasam la rece. Facem crema de oua la bain-marie, amestecam galbenusurile cu zaharul pana crema devine...Citeste continuarea
Tort aperitiv cu cremă de...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriPrepararea cremei de brânză cu verdeţuri: Crema de brânză se amestecă cu untul la temperatura camerei, până se omogenizează. Se toacă mărunt verdeţurile, se...Citeste continuarea
Tort cu piscoturi, fructe si visinata
Postat de: Doinavar in PrajituriCuratati fructele de coaja si taiati-le feliute subtiri. Puneti la topit ciocolata cu untul in bain marie. Intre timp, treceti prin visinata 8 piscoturi si asezati-le unul langa altul pe o tava....Citeste continuarea
Terine de pui cu cascaval, dovlecel...
Postat de: Doinavar in Aperitive / GarnituriAmestecati carnea tocata de pui cu toate condimentele, oul, pesmetul, mustarul, sare si piper. Zdrobiti 5 catei de usturoi si adaugati-i peste carne impreuna cu uleiul de masline. Omogenizati...Citeste continuarea
Tarta cu branza si fructe
Postat de: ianculubita in DulciuriCapitonam forma de tarta cu aluat,deasupra punem branza amestecata cu zahar,un praf de sare,smantana,vanilia si ouale batute,nivelam suprafata, am pus si un rest de stafide,apoi fructele,eu am...Citeste continuarea
Tocana de ardei copti cu ceafa afumata
Postat de: merisor67 in PorcFeliem ceafa si o punem la fript pe grill. Curatam ceapa si o taiem julien. Curatam morcovul si il taiem rondele. Usturoiul curatat il taiem in bucati mici. Punem intr-un vas pe foc...Citeste continuarea
Tort de ciocolata. Reteta nr. 200
Postat de: Zamfira in TorturiBlatul :Batem spuma albusurile cu sare. Galbenusurile le frecam cu zaharul pana cand isi schimba culoarea si devin galben pal. Apoi adaugam treptat lingura cu lingura uleiul fara a ne opri din...Citeste continuarea
Tort 8 Martie - La Multi Ani!
Postat de: Elena_Daria in TorturiMousse de ciocolata cu lapte: Cele doua foi de gelatina se pun la inmuiat pentru 5 minute in apa rece. Intre timp topim ciocolata cu frisca lichida. Dupa ce am topit...Citeste continuarea