Valuri de ricotta cu bezea
Postat de: divainbucatarie in PrajituriPentru a face aluatul amestecam intai cele 2 oua cu laptele si apoi adaugam restul ingredientelor. Punem in tava hartie pentru copt si turnam compozitia. Pentru crema de branza mixam...Citeste continuarea
Visine invelite
Postat de: epurasha2bb in PrajituriSe face un aluat din branza rasa, zahar, oul batut, bicarbonat, zeama de portocala proaspata si faina.Se fac mici bilute rotunjind aluatul in podul palmei.Se introduce la mijloc o visina din...Citeste continuarea
Varza a la Cluj- varianta Bihoreana
Postat de: Sidy in PorcVarza murata taiata fideluta se spala bine in apa rece apoi se stoarce bine in pumni. Intr-o tigaie se pune la incins ulei in care punem varza la calit, impreuna cu mararul , cimbrul si...Citeste continuarea
Vinete cu carne la cuptor
Postat de: dany_dumy2006 in Mancaruri cu carnese curata legumele se spala si se toaca marunt,se pun la calit in putin ulei apoi se lasa sa fiarba cu putina apa,se adauga carnea tocata,se lasa sa fiarba totul pentru vreo 50 minute(se fierbe la...Citeste continuarea
Varză călită cu afumături în...
Postat de: ionix in Mancaruri cu carneVarza se toaca fidelute si se freaca cu putina sare si piper. Intr-un ceaun se pun la calit, in uleiul bine incins, carnaciorii(taiati rondele) si bucatele de kaizer. Cand incep a...Citeste continuarea
Varza a la Cluj
Postat de: nico15 in Mancaruri cu carneSe pune orezul la fiert, se rade un ardei si un morcov si se adauga in orez , se lasa sa se fiarba. Separat tocam mic trei cepe pe care le punem in ulei pentru a se cali, se toaca varza fideluta...Citeste continuarea
Vinete cu dovlecei
Postat de: AndreeaMaria in Mancaruri de legumeSpalati legumele si curatati vinetele de coaja. Dovleceii si vinetele le taiati rondele,iar rosiile felii.Branza o dati pe razatoarea mare. Prajiti putin rondelele de vinete...Citeste continuarea
Vin fiert
Postat de: alinutza1983 in CocktailIntr-o cratita curata se toarna vinul si se lasa la incalzit, la foc mic. Vinul nu trebuie sa ocupe mai mult de 2/3 din volumul vasului, deoarece la adaugarea zaharului are loc o spumare intensa ....Citeste continuarea
Varza murata cu carne
Postat de: bitza in PorcCarnea se taie cubulete si se rumeneste in 2 linguri ulei si se stinge cu 100 ml vin.Se pune capacul si se lasa sa fiarba 5-10 minute.Se adauga ceapa si se caleaste,apoi ardeiul si se stinge cu 2...Citeste continuarea
Varza cu carne
Postat de: miha in PuiPieptul de pui se taie cubulete, apoi se pune la prajit in putin ulei de masline. Se perpeleste pe toate partile, apoi se adauga ceapa tocata marunt si se calesc impreuna, pana se inmoaie ceapa....Citeste continuarea
Varza calita cu kaizer la ceaun
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriCuratam varza,o spalam apoi o taiem fasii subtiri.Punem varza intr-un bol si presaram deasupra sare si o amestecam putin,apoi o lasam 10minute sa se inmoaie si sa lase apa. Taiem ceapa...Citeste continuarea
Vinete cu mozzarella
Postat de: divainbucatarie in Aperitive / GarnituriTaiem vinetele in felii de 1 cm si le prajim la gratar. Facem mujdei de ustouroi in care adaugam ulei de masline. Inbibam feliile de vinete in mujdei si le punem in tava pe hartie de copt.Saram,...Citeste continuarea
Vinete cu rosii si cascaval la cuptor
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriSpeli vinetele bine si tai coaja fasii,nu in intregime,tai rondele mai groase,le sarezi si le pui la surs pe o sita,30minute. Tai coaja rosiilor cu un cutit special de legume,apoi tai rosiile...Citeste continuarea
Varza cu costita
Postat de: rocsi_1612 in PorcVarza o spalam bine si o tocam fidelute. Ceapa o curatam, o spalam si o maruntim. Morcovul il decojim, il spalam si il taiem cubulete. Ardeiului kapia ii scoatem cotorul si semintele, il...Citeste continuarea
Vita chinezeasca picanta, cu ardei...
Postat de: Oana in VitaCarnea de vitel se spala, se sterge cu un prosop de hartie, se taie felii subtiri si apoi fasiute lungi. Se pune intrun castron si se adauga restul ingredientelor, amestecand bine. Se acopera cu...Citeste continuarea
Varza clujeana
Postat de: miha in PuiCeapa se caleste in putin ulei de masline impreuna cu morcovul ras pe razatoarea cu ochiuri mici. Adaugam orezul si cotletul taiat bucatele si le calim pe toate impreuna cateva minute, amestecand...Citeste continuarea
Varza cu scarita si mamaliguta
Postat de: crinutz in Porcintr-o cratita se pune uleiul si se caleste ceapa tocata marunt, apoi se adauga si scarita care se prajeste putin cu ceapa. se pune varza taiata fideluta si o cana de apa,se acopera si se lasa...Citeste continuarea
Varza a la Cluj
Postat de: gaby_d in Mancaruri cu carneVarza se toaca (depinde cum o preferati) si se freaca cu putina sare. Se pune intr-un vas impreuna cu 200 ml apa si se fierbe aproximativ 15 minute amestecand, pana ce se inmoaie bine....Citeste continuarea
Varza clujeana
Postat de: adasev12 in Mancaruri cu carnevarza se taie marunt, se presara cu sare si piper si se freaca putin. se lasa 10 min sa se inmoaie. intr-o cratita se prajeste putin ceapa si ardeiul tocate marunt, apoi se adauga carnea,...Citeste continuarea
Varza calita cu carnita de la borcan
Postat de: housy in Porc- se foloseste o oala ceva mai mare - se curata si toaca ceapa marunt - morcovul se curata si se da pe razatoarea mare - se pun la calit in putin untura ...Citeste continuarea
Varza murata la butoi
Postat de: nadina73 in MuraturiSe scobeste varza la cotor cu un cutit bine ascutit si se rup primele frunze. Se pune apa intr-un vas, aproximativ 2-3 litri in care se pun cele 30 linguri de sare pentru a se topi bine. Se...Citeste continuarea
Vegeta
Postat de: danytimo in ConserveSe curata toate zarzavaturile dupa care pe rand le dam la robot sau masina de tocat.Amestecam toata compozitia cu sarea dupa care le punem la borcan .NU SE STERILIZEAZA! aveti grija sa fie bine...Citeste continuarea
Vitel cu morcovi sub capac
Postat de: mihaelar63 in Vitacarnea se spala si se portioneaza , legumele se curata , se spala se maruntesc ,[ morcovii se taie fasii ] se pun la fiert intr-o cratita cu apa sa acopere compozitia sare , piper si putin...Citeste continuarea
Vinete cu rosii si cascaval la cuptor
Postat de: Criss in Aperitive / GarnituriVinetele se curata de coaja, se taie felii si se sareaza. Se lasa o jumatate de ora timp , dupa care se scurgea zeama amaruie lasata. Intr-o tigaie de teflon se pun cativa stropi de ulei de...Citeste continuarea
Varza cu costita rumenita la cuptor
Postat de: epurasha2bb in Mancaruri cu carneSe curata varza de foile exetrioare si se spala, se indeparteaza cotorul tare din mijloc, se pune la calit intr-o tigaie sau cratita larga, incapatoare sa putem amesteca usor in ea.Se aduaga si...Citeste continuarea
Varza cu carnati la ceaun
Postat de: kamy in Mancaruri cu carneAm pus in ceaun o lingura de untura si ulei,slanina taiata marunt pe care am lasat-o sa se prajeasca putin,dupa care am pus carnati taiati mai mic,i-am prajit si i-am scos.Am adaugat ceapa si...Citeste continuarea
Varza calita cu costita si carnat
Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carneSe spala costita si carnatul se pune la fiert intr-o cratita cu 1 ceapa taiata feliute si 1 canita de apa,se lasa sa fiarba acoperite cu capac aproximativ 1 ora la foc mic Varza se toaca sau se...Citeste continuarea
Verzisoare de Bruxelles gratinate
Postat de: lilik in Mancaruri de legumecuratam verzele de foile de deasupra si le spalam. Le crestam la cotor si le punem la fiert cu sare. Cand sunt gata (vf unui cutit sa intre si sa iasa usor) le scurgem si le lasam pana cand nu mai...Citeste continuarea
Vinete gratinate cu cascaval
Postat de: lili2010 in Mancaruri de legumeTaiem vinetele felii rotunde, fara a le curata de coaja si le punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierte, le scurgem de apa. Ceapa,ardeiul si kaizerul ,taiate cubulete, le-am calit...Citeste continuarea
Varza la cuptor cu cremwursti si...
Postat de: adasev12 in Porcse taie varza marunt si se freaca bine cu sare si piper. rosiile se taie cubulete. crenvurstii se prajesc putin in uei. costita se taie bucati mici si se presara cu sare si piper apoi se...Citeste continuarea
Vinete la borcan
Postat de: LALY in ConserveSe aleg vinete coapte,sanatoase.Se coc,apoi se lasa sa se scurga.Dupa ce s-au scurs se pun in borcane sterilizate in prealabil. Se lasa distanta cam de 1 cm deasupra fiecarui borcan.Punem...Citeste continuarea
Varza murata/verze ca in piata la...
Postat de: Sylvia in ConserveVarza se taie fidelute subtiri, se freaca bine cu sare mare ( sa fie mai sarata ca o salata obisnuita ) si se amesteca cu frunze de telina taiata marunt si o lingurita de chimen. Mai avem...Citeste continuarea
Vol-au-vent cu surimi..
Postat de: lilik in Aperitive / Garnituriintindem foaia pe masa si taiem discuri cu un pahar sau cu o forma rotunda, vedem cate ies,apoi calculam cate 3 cu gaura de pus peste 1 intreg si taiem. ungem discul intreg cu albus de ou...Citeste continuarea
Vinete in otet balsamic cu...
Postat de: nadina73 in Mancaruri de legumeSe spala vinetele si se taie feliute de aproximativ 1 cm.Se sareaza si se lasa la scurs aproximativ 15 minute.Se prajesc in foarte putin ulei intr-o tigaie de teflon (de preferat...Citeste continuarea
Vegeta de casa
Postat de: ana in ConserveCantitatile le puneti in functie de cum va plac legumele.Eu am pus in mod egal(mai putin verdeata ,am pus mai putina).Radacinoasele le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.Verdeata o tocam si...Citeste continuarea
Vinete in otet balsamic si usturoi
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriSe taie vinetele felii subtiri de cca 1cm,se sareaza si se pun la scurs intr-o sita,15minute,sa iese amareala din ele.Se prajesc in ulei pe ambele parti,pana se rumenesc frumos.Se scot pe o...Citeste continuarea
Varza dulce calita cu prosciutto...
Postat de: adasev12 in Mancaruri cu carnemai intai am pregatit legumele, le-am taiat marunt: ceapa, ardeiul si varza. ceapa am pus-o la calit in ulei de masline( eu cu din asta gatesc aici, e f sanatos) vreo 3-4 min, apoi am...Citeste continuarea
Vinete calite cu rosii
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe spala vinetele, se sterg, se indeparteza codita si se taie cubulete. Se curata usturoiul si se toaca. Patrunjelul se spala, se zvanta si se toaca. Se impart vinetele in trei parti si...Citeste continuarea
Varza cu ciolan afumat
Postat de: pusikmea in Mancaruri cu carneTocam varza fideluta si o frecam bine cu sare, ceapa o taiem julien, ardeiul feliute subtiri. Dezosam ciolanul su taiem bucatele potrivite. Intr-o tava punem ulei, varza, peste care vom pune...Citeste continuarea
Vinete impanate
Postat de: ana in Mancaruri de postSpalam vinetele ,le indepartam cotorul si le taiem astfel :In jumatate pe latime ,apoi fiecare bucata obtinuta o taiem in jumatate pe lungime .Iar bucatile obtinute le mai taiem odata pe jumatate...Citeste continuarea
Vaza cu floricele
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriSe dau pe razatoare branza, cascavalul si untul si se amesteca cu faina.Se face un aluat din ele si se da la rece.Atentie, la inceput par niste faramite pur si simplu dar presandu-le cu degetele...Citeste continuarea
Varza murata
Postat de: mimmi in MuraturiSe taie varza si ardeiul fidea,morcovii feliute. Se pun restul ingredientelor,se amesteca si se lasa pana a doua zi,dupa care se pune in borcane. Se amesteca din cand in cand. Citeste continuarea
Varza cu carnati taranesti
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri cu carnemai intai de toate pregatim legumele: ceapa se curata,se spala si se toaca marunt. rosiile se curata de pielita si se taie bucatele mici. ardeiul rosu si galben se taie cubulete. varza...Citeste continuarea
Visine pentru prajituri -la borcan
Postat de: Sidy in Sirop / CompotVisinele se spala , li se rup coditele si se lasa apoi la scurs. Se scot samburii cu dispozitivul special. Visinele se pun intr-un vas impreuna cu zaharul si se invarte bine sa se topeasca...Citeste continuarea
Vinete umplute
Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carneSe taie vinetele in doua pe lungime si se scobesc cu un cutit cu varf,apoi miezul se toaca Ceapa se caleste cu carnea tocata ,ardeiul ,miezul de la vinete si ciupercile tocate,dupa care se...Citeste continuarea
Vinete cu fructe de mare
Postat de: Cristi_Roman in Fructe de mareAm incalzit bine tigaia solida, cu fund dublu, de paella, adusa din Valencia, nu am pus nici o picatura de ulei, si cand s-a incins bine am aruncat acolo vinetele taiate pe din doua, dar si un...Citeste continuarea
Vita cu sos thai red si orez arlechino
Postat de: susu in VitaSe spala sub un jet de apa rece carnea, se sterge cu un prosop de bucatarie dupa care se taie cubulete sau fasii subtiri. Se ‘ maseaza ‘ cu ingredientele pentru marinata dupa...Citeste continuarea
Vanata impluta cu varza ( in...
Postat de: anisoara in ConserveVinetele se spala si se oparesc (se fierb) timp de 5 minute –din momentul fierberii. Se scot atent pe un platou mare , se lasa putin sa se raceasca si se face o taietura intr-o parte...Citeste continuarea
Vinete umplute
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriTaiem vinetele transversal, scoatem miezul cu un cutit , presaram cu sare si lasam deoparte 20 minute. ...Citeste continuarea
Vinete impanate cu usturoi
Postat de: nadina73 in Mancaruri de postVinetele se spala bine apoi se taie cate o feliuta din coaja astfel ca la final sa ramana dungata si apoi se taie pe lungime in 6 dupa care se taie fiecare bucata in doua vor rezulta 12...Citeste continuarea