A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Vegeta naturala

Postat de: nadina73 in Conserve

Se spala bine toate si se toaca cu un blender sau cu robotul,frunze de telina nu am avut decat una dar da gust foarte bun Se amesteca cu sare si ierburile aromate  care va plac mai mult...Citeste continuarea

Vinete umplute cu orez nedecortificat

Postat de: rivka in Mancaruri de legume

Orezul se fierbe in apa 15 minute dupa instructiunile de pe ambalaj.Se scurge de apa si se lasa sub capac. Vinetele se curata de coaja fasii cu un cutit special de curatat cartofi/legume.Se...Citeste continuarea

Vinete umplute

Postat de: ela in Mancaruri cu carne

Se spala vinetele si se taie in doua pe lung si se scobesc putin. Ceapa se curata daca e alba,daca nu cea verde se taie rondele,la fel si morcovul,ardeiul si rosiile se decojesc. Miezul de...Citeste continuarea

Vitamine la cupa

Postat de: Julie in Dulciuri

Fructele se taie in cuburi mai mici sau mai mari ,dupa preferinta. Se amesteca apoi cu zaharul vanilat,esenta si mierea dupa gust. Salata se lasa la frigider pana in momentul servirii....Citeste continuarea

Vedeta verii - Prajitura cu caise

Postat de: burdulea56 in Prajituri

Freci spuma untul cu zaharul + vaniliile, adaugi treptat ouale, iaurtul, faina cernuta+praful de copt. Torni compozitia obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt (24x21,5 dimensiunea tavii, dar...Citeste continuarea

Vinete pane

Postat de: pusikmea in Aperitive / Garnituri

Curatam vanata de coaja, o spalam, o taiem rondele nici foarte groase nici prea subtiri. Batem oul ca pentru omleta, punem sare, piper, boia si amestecam. Dam feliile de vinete prin aceasta...Citeste continuarea

Varza de Bruxell

Postat de: silvi0ara in Aperitive / Garnituri

Se spala bine varza, si se curate de eventualel foi galbene,se lasa la scurs si se taie apoi in jumatati daca sunt prea mari,sau sa lasa intregi. Intr-o craticioara se pune uleiul la incins, se...Citeste continuarea

Vinete pane

Postat de: ionix in Aperitive / Garnituri

Vinetele se spala, se curata de coaja, se taie rondele si se stropesc cu zeama de lamaie. Se sareaza si pipereaza, dupa gust, iar apoi se lasa la scurs intr-o sita. Eu le-am lasat cam...Citeste continuarea

Vinete umplute cu ciuperci

Postat de: lili in Mancaruri de legume

Vinata o taiem in doua si o scobim.Asa scobite le oparim putin. Miezul il taiem cubulete si il prajim alaturi de ceapa, ardei si ciuperci. Dupa ce le calim un pic le acoperim cu apa si...Citeste continuarea

Versiunea mea de carbonara

Postat de: cccris in Paste

Se fierb pastele, se scurg, se pun iar in cratita in care au fiert. Se porneste focul, se adauga putin ulei, carnea si ouale batute cu condimente. Se amesteca mereu pina se incheaga ouale, iar...Citeste continuarea

Vinete pane

Postat de: Adinacarla in Aperitive / Garnituri

Am curatat si feliat vinetele pe lungine. Le-am condimentat cu sare si piper. Am batut ouale ca pentru omleta si le-am potrivit cu sare. Am dat feliile de vinete prin faina, apoi prin ou...Citeste continuarea

Vinete pane cu urda si ardei gras

Postat de: lia in Aperitive / Garnituri

Spalam vanata si o taiem in rondele de 6-8mm grosime, le asezam pe un servet absorbant, le pudram cu sare si le lasam deoparte. Urda, o amestecam cu smantana, cu ardeiul tocat marunt, sare si...Citeste continuarea

Vinete umplute cu legume

Postat de: pusikmea in Aperitive / Garnituri

Vinetele se spala si se se pun la fiert. Se taie in doua pe lungime si scobim miezul pe care il lasam intr-o sita la scurs. Se stoarce bine apoi se toaca marunt. Ceapa o tocam marunt,...Citeste continuarea

Vinete umplute gratinate

Postat de: cristinne in Mancaruri de legume

Se taie vinetele pe lung in jumatate. Se scoate miezul (eu l-am scos mai repede cu lingura speciala de inghetata). Se pregateste umplutura: se taie cubulete mici mircovul, telina, ceapa si...Citeste continuarea

Vitel in sos cu vin

Postat de: epurasha2bb in Vita

Se stroseste gruntele de usturoi cu lama lata a unui cutit .Se incinge uleiul de msline si se adauaga usturoiul in el si frunza de dafin, se roteste usor tigaia sa se aromatizeze uleiul, apoi...Citeste continuarea

Vinete cu sos pesto, gratinate

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Vinetele se spala, se taie cotorul si apoi se taie pe jumatate, pe lung. Se cresteaza din loc in loc cu cutitul si se sareaza bine. Se lasa 20 de minute pana isi lasa zeama, apoi se spala bine cu...Citeste continuarea

Vinete impanate la cuptor

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Se preincalzeste cuptorul la 200 grade. Se spala vinetele, se curata, apoi se taie in doua pe lungime. Fiecare jumatate se cresteaza adanc de 4 ori, pe exterior. Se separa usor marginile...Citeste continuarea

Vinete cu rosii si usturoi

Postat de: ionela2682 in Mancaruri de post

Vinetele se taie felii ,se sareaza si se lasa putin la scurs dupa care se coc putin intr-0 tava pe ambele parti ( in retete originala se puneau pe gratar). Intr-un bol se amesteca pasta de...Citeste continuarea

Varza cu mamaliguta

Postat de: bitza in Mancaruri cu carne

varza se taie pe jumatate,apoi fiecare jumatate se toaca marunt Ceapa si ardeiul se toaca marunt,morcovul se da pe razatoare si se calesc in ulei incins(daca folositi costita mai intai o...Citeste continuarea

Visine conservate pe iarna pentru...

Postat de: rocsi_1612 in Conserve

Visinele se spala foarte bine sub jetul de apa rece. se curata coditele,se scot samburii insa fara a rupe prea tare visinele. se scurge excesul de zeama ce o lasa acestea. in borcane de...Citeste continuarea

Varza cu muschiulet de porc

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Carnea se spala bine ,se taie patrate nu prea mari si se lasa sa se scurga. Intr-o oala se pune putin ulei la incins. cand acesta s-a incins se adauga carnea si se lasa sa se rumeaneasca...Citeste continuarea

Valdostana cu piept de pui

Postat de: miha in Pui

Pieptul de pui se taie in 2 pe lungime. Fiecare bucata se bate putin cu ciocanul de snitele intre 2 folii alimentare. Cateva linguri de faina se amesteca cu putina sare, piper si rozmarin. Se...Citeste continuarea

Varza noua calita cu pui la punga

Postat de: silvi0ara in Pui

Se toaca varza marunt si se freaca cu sare,apoi se pune la calit in ulei.Cand este gata se aduga piperul dupa gust si celelate condiment plus pasta de tomate.Se mai lasa pe foc cateva minute sa...Citeste continuarea

Varza a la Cluj by Teo

Postat de: pusikmea in Mancaruri cu carne

Tocam ceapa marunt, o calim in ulei, dupa care unem si varza taiata fideluta sau data pe razatoare, condimantam cu sare si piper dupa gust si lasam pana se inmoaie varza. Intr-o alta oala...Citeste continuarea

Varza cu kaizer la cuptor

Postat de: articook in Mancaruri cu carne

Se taie varza in jumatate si se feliaza felii subtiri. In vasul in care veti introduce varza in cuptor puneti ulei de floarea soarelui si ceapa taiata marunt, cand incepe sa se rumeneasca...Citeste continuarea

Varza calita cu muschiulet in vasu...

Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carne

Se toaca varza marunt , se amesteca cu sare si piper si cimbru macinat (1 lingurita) apoi se pune la calit in ulei la foc mic amestecand din cand in cand,iar daca e nevoie se poate adauga 1...Citeste continuarea

Vinete umplute

Postat de: onuta in Mancaruri cu carne

Se pun 3 oua la fiert,circa 15 minute de cand da in clocot.Intre timp se taie vinetele pe lungime si se scoate miezul cu o lingura.Se stropeste cu zeama de lamaie,pentru a nu oxida. Se prepara...Citeste continuarea

Vinete umplute

Postat de: gaby_d in Mancaruri cu carne

Vinetele se spala si se se pun la fiert pentru aproximativ 30minute (acum..depinde de vinete, daca-s tinere..ajung si 5-10 minute). Se taie in doua pe lungime si  li se scobeste miezul...Citeste continuarea

Vinete umplute, motate

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

curatam vinetele lasand cate o fasie de coaja le portionam cam de 3 degete , le scobim cu grija , si le umplem cu compozitia formata din ceapa maruntita  prajita , carne , ardei...Citeste continuarea

Vinete umplute cu arome mediteraneene.

Postat de: silvi0ara in Aperitive / Garnituri

Se spala bine vinetele si se taie in doua, pe lungime, se scobeste pana se fac niste corabioare. Nu taiati codita.Corabioarele astfel obtinute se stropesc cu zeama de la lamiae sa nu oxideze....Citeste continuarea

Vinete orientale- a la Vladut

Postat de: nadina73 in Mancaruri de post

Se curata vinetele de coaja se taie in bucatele de 2-3 cm se sareaza si se lasa 30 minute ,pt a scoate amareala, apoi se spala bine. Ceapa se toaca marunt  ,la fel si ardeii si se calesc...Citeste continuarea

Varza noua cu afumatura in vas roman

Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carne

Se taie varza fideluta,se pune intr-un vas ,se sareaza si se lasa circa 5-10 min pentru a intra bine sarea in ea si a se inmuia. Separat se taie ceapa marunt si se caleste pe foc in ulei...Citeste continuarea

Vita de vie conservata

Postat de: vero_closca in Conserve

Se culeg frunze tinere de vita si crengute de marar. Se spala si se lasa pana a doua zi sa se zvante.Se aseaza cate 5 frunze ,se pune o crenguta de marar si se ruleaza. Aceste rulouri se introduc...Citeste continuarea

Varza dulce calita, reteta de post...

Postat de: izulika in Mancaruri de post

Cum se prepara Varza dulce calita, reteta de post simpla si gustoasa Uleiul se pune la incins,iar cand este incins se adauga ceapa si ardeiul tocate marunt. Se lasa la prajit in jur de 15...Citeste continuarea

Visina in sucul ei ( metoda de...

Postat de: anisoara in Dulceata / Gem

Visina se spala si se scot samburii. Zaharul se adauga in visina si se amesteca . Se lasa pentru 30 de min- 1 ora ca visina sa lase putin suc. Vasul cu visina se pune la foc sa fiarba. Se...Citeste continuarea

Varza cu kaizer

Postat de: LALY in Mancaruri cu carne

Varza se taie marunt,si se freaca cu 1 lingura rasa  de sare. Intre timp se feliaza kaizerul cat de gros doreste fiecare si se caleste.Se adauga varza si se pune la fiert. Cand este...Citeste continuarea

Varza a' la Cluj - in vas de lut

Postat de: Ina in Mancaruri cu carne

       Umplem chiuveta cu apa calda si cufundam vasul de lut, plin la randul lui cu apa, pentru cca 30-40 minute, cat timp pregatim ingredientele pentru mancare....Citeste continuarea

Varza dulce cu mamaliguta la microunde

Postat de: jolygina in Mancaruri de post

se curata ceapa si se taie solzisori dupa care o calim in uleiul de masline impreuna cu carnatul care a fost taiat rondele se spala varza si se taie foarte marunt dupa care se freaca cu sarea...Citeste continuarea

Varza cu ciolan afumat

Postat de: epurasha2bb in Mancaruri cu carne

Se spala bine ciolanul de porc si soricul.Se lasa putin in apa. Se spala varza si se toaca marunt.Se pune la fiert in apa cu ciolanul. Separat calim ceapa tocata marunt cu putin...Citeste continuarea

Varza umpluta

Postat de: vero_closca in Porc

Se amesteca carnea tocata cu ceapa si verdeturile tocate fin,cu oul,sare,piper si cimbru. Varza se curata,se spala si i se scoate cu grija miezul,se condimenteaza pe toate partile cu sare si...Citeste continuarea

Vitel cu varza noua in vasul roman.

Postat de: dicarmencitta1957 in Vita

In primul rand dam carnea de vitel cu mustar dupa care o punem in vin cu condimente dorite(piper roz proaspat macinat,tarhon uscat,rozmarin uscat,curry) si ceapa rosie taiata julien pe deasupra,...Citeste continuarea

Vita-de-vie pregatita pentru iarna

Postat de: Ina in Conserve

    Frunzele de vita-de-vie se aduna la sfarsitul lunii mai, cat sunt inca fragede. Eu folosesc frunze de vie ruseasca, intrucat nu-s poroase, au textura fina si nervurile subtiri,...Citeste continuarea

Varza in straturi

Postat de: epurasha2bb in Vita

Am tocat varza si am calit-o intr-o cratita cu putin ulei, sare si piper impreuna cu usturoiul si ceapa verde tocate.Apoi am adaugat si pasta de tomate si am dat deoparte dupa cateva minute....Citeste continuarea

Varza a la Cluj in vas roman

Postat de: madi_marin in Mancaruri cu carne

Varza : se calesc  o ceapa tocata si morcovul ras pe razatoarea mica in putin ulei, apoi se adauga varza si se pune apa cat sa o acopere si se lasa sa fiarba. Cand e aproape gata se adauga...Citeste continuarea

Varza murata in 3 ore

Postat de: anisoara in Salate

Toata varza se taie, se adauga sarea si se framanta putin cu mainele. Se adauga morcovul ras prin razatoare si usturoiul pisat. Se amesteca bine. Se adauga marinada preparata , se amesteca si se...Citeste continuarea

Varza de post

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Ceapa se curata,se spala si se toaca marunt. morcovul se curata,se spala si se taie cubulete. ardeiul se scoate semintele si se toaca si el. mararul si patrunjelulse spala,se...Citeste continuarea

Varza la cuptor cu bacon

Postat de: Ubulika in Mancaruri cu carne

Se toaca varza si se pune in tava cu apa si putin ulei la cuptor. Se lasa o jumatate de ora, 40 min la cuptor,la foc potrivit, cu sare, piper si 2 foi de dafin. Kaizerul se caleste si se...Citeste continuarea

Varza calita

Postat de: madi_marin in Mancaruri de post

Ceapa se toaca si se pune la calit in putin ulei. Varza se toaca fideluta si se pune peste ceapa calita, se acopera cu apa si se da cratita la cuptor la foc potrivit. Cand e aproape gata...Citeste continuarea

Vitel cu fasole verde

Postat de: epurasha2bb in Vita

Se pune la fiert o oala cu apa si deasupra o strecuratoare mare pe care asezam cuburile de carne de vitel. Separat oparim fasolea in apa cu sare si apoi o strecuram si o punem repede in apa rece...Citeste continuarea

Vinete umplute

Postat de: nadina73 in Pui

Se taie vinetele in bucati ,apoi se curata de miez.Miezul se zdrobeste bine cu badicora si se caleste cu ceapa tocata marunt si ardeiul. Pieptul de pui se taie bucatele mici sau se toaca si se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]