Vegeta naturala
Postat de: nadina73 in ConserveSe spala bine toate si se toaca cu un blender sau cu robotul,frunze de telina nu am avut decat una dar da gust foarte bun Se amesteca cu sare si ierburile aromate care va plac mai mult...Citeste continuarea
Vinete umplute cu orez nedecortificat
Postat de: rivka in Mancaruri de legumeOrezul se fierbe in apa 15 minute dupa instructiunile de pe ambalaj.Se scurge de apa si se lasa sub capac. Vinetele se curata de coaja fasii cu un cutit special de curatat cartofi/legume.Se...Citeste continuarea
Vinete umplute
Postat de: ela in Mancaruri cu carneSe spala vinetele si se taie in doua pe lung si se scobesc putin. Ceapa se curata daca e alba,daca nu cea verde se taie rondele,la fel si morcovul,ardeiul si rosiile se decojesc. Miezul de...Citeste continuarea
Vitamine la cupa
Postat de: Julie in DulciuriFructele se taie in cuburi mai mici sau mai mari ,dupa preferinta. Se amesteca apoi cu zaharul vanilat,esenta si mierea dupa gust. Salata se lasa la frigider pana in momentul servirii....Citeste continuarea
Vedeta verii - Prajitura cu caise
Postat de: burdulea56 in PrajituriFreci spuma untul cu zaharul + vaniliile, adaugi treptat ouale, iaurtul, faina cernuta+praful de copt. Torni compozitia obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt (24x21,5 dimensiunea tavii, dar...Citeste continuarea
Vinete pane
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriCuratam vanata de coaja, o spalam, o taiem rondele nici foarte groase nici prea subtiri. Batem oul ca pentru omleta, punem sare, piper, boia si amestecam. Dam feliile de vinete prin aceasta...Citeste continuarea
Varza de Bruxell
Postat de: silvi0ara in Aperitive / GarnituriSe spala bine varza, si se curate de eventualel foi galbene,se lasa la scurs si se taie apoi in jumatati daca sunt prea mari,sau sa lasa intregi. Intr-o craticioara se pune uleiul la incins, se...Citeste continuarea
Vinete pane
Postat de: ionix in Aperitive / GarnituriVinetele se spala, se curata de coaja, se taie rondele si se stropesc cu zeama de lamaie. Se sareaza si pipereaza, dupa gust, iar apoi se lasa la scurs intr-o sita. Eu le-am lasat cam...Citeste continuarea
Vinete umplute cu ciuperci
Postat de: lili in Mancaruri de legumeVinata o taiem in doua si o scobim.Asa scobite le oparim putin. Miezul il taiem cubulete si il prajim alaturi de ceapa, ardei si ciuperci. Dupa ce le calim un pic le acoperim cu apa si...Citeste continuarea
Versiunea mea de carbonara
Postat de: cccris in PasteSe fierb pastele, se scurg, se pun iar in cratita in care au fiert. Se porneste focul, se adauga putin ulei, carnea si ouale batute cu condimente. Se amesteca mereu pina se incheaga ouale, iar...Citeste continuarea
Vinete pane
Postat de: Adinacarla in Aperitive / GarnituriAm curatat si feliat vinetele pe lungine. Le-am condimentat cu sare si piper. Am batut ouale ca pentru omleta si le-am potrivit cu sare. Am dat feliile de vinete prin faina, apoi prin ou...Citeste continuarea
Vinete pane cu urda si ardei gras
Postat de: lia in Aperitive / GarnituriSpalam vanata si o taiem in rondele de 6-8mm grosime, le asezam pe un servet absorbant, le pudram cu sare si le lasam deoparte. Urda, o amestecam cu smantana, cu ardeiul tocat marunt, sare si...Citeste continuarea
Vinete umplute cu legume
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriVinetele se spala si se se pun la fiert. Se taie in doua pe lungime si scobim miezul pe care il lasam intr-o sita la scurs. Se stoarce bine apoi se toaca marunt. Ceapa o tocam marunt,...Citeste continuarea
Vinete umplute gratinate
Postat de: cristinne in Mancaruri de legumeSe taie vinetele pe lung in jumatate. Se scoate miezul (eu l-am scos mai repede cu lingura speciala de inghetata). Se pregateste umplutura: se taie cubulete mici mircovul, telina, ceapa si...Citeste continuarea
Vitel in sos cu vin
Postat de: epurasha2bb in VitaSe stroseste gruntele de usturoi cu lama lata a unui cutit .Se incinge uleiul de msline si se adauaga usturoiul in el si frunza de dafin, se roteste usor tigaia sa se aromatizeze uleiul, apoi...Citeste continuarea
Vinete cu sos pesto, gratinate
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriVinetele se spala, se taie cotorul si apoi se taie pe jumatate, pe lung. Se cresteaza din loc in loc cu cutitul si se sareaza bine. Se lasa 20 de minute pana isi lasa zeama, apoi se spala bine cu...Citeste continuarea
Vinete impanate la cuptor
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe preincalzeste cuptorul la 200 grade. Se spala vinetele, se curata, apoi se taie in doua pe lungime. Fiecare jumatate se cresteaza adanc de 4 ori, pe exterior. Se separa usor marginile...Citeste continuarea
Vinete cu rosii si usturoi
Postat de: ionela2682 in Mancaruri de postVinetele se taie felii ,se sareaza si se lasa putin la scurs dupa care se coc putin intr-0 tava pe ambele parti ( in retete originala se puneau pe gratar). Intr-un bol se amesteca pasta de...Citeste continuarea
Varza cu mamaliguta
Postat de: bitza in Mancaruri cu carnevarza se taie pe jumatate,apoi fiecare jumatate se toaca marunt Ceapa si ardeiul se toaca marunt,morcovul se da pe razatoare si se calesc in ulei incins(daca folositi costita mai intai o...Citeste continuarea
Visine conservate pe iarna pentru...
Postat de: rocsi_1612 in ConserveVisinele se spala foarte bine sub jetul de apa rece. se curata coditele,se scot samburii insa fara a rupe prea tare visinele. se scurge excesul de zeama ce o lasa acestea. in borcane de...Citeste continuarea
Varza cu muschiulet de porc
Postat de: rocsi_1612 in PorcCarnea se spala bine ,se taie patrate nu prea mari si se lasa sa se scurga. Intr-o oala se pune putin ulei la incins. cand acesta s-a incins se adauga carnea si se lasa sa se rumeaneasca...Citeste continuarea
Valdostana cu piept de pui
Postat de: miha in PuiPieptul de pui se taie in 2 pe lungime. Fiecare bucata se bate putin cu ciocanul de snitele intre 2 folii alimentare. Cateva linguri de faina se amesteca cu putina sare, piper si rozmarin. Se...Citeste continuarea
Varza noua calita cu pui la punga
Postat de: silvi0ara in PuiSe toaca varza marunt si se freaca cu sare,apoi se pune la calit in ulei.Cand este gata se aduga piperul dupa gust si celelate condiment plus pasta de tomate.Se mai lasa pe foc cateva minute sa...Citeste continuarea
Varza a la Cluj by Teo
Postat de: pusikmea in Mancaruri cu carneTocam ceapa marunt, o calim in ulei, dupa care unem si varza taiata fideluta sau data pe razatoare, condimantam cu sare si piper dupa gust si lasam pana se inmoaie varza. Intr-o alta oala...Citeste continuarea
Varza cu kaizer la cuptor
Postat de: articook in Mancaruri cu carneSe taie varza in jumatate si se feliaza felii subtiri. In vasul in care veti introduce varza in cuptor puneti ulei de floarea soarelui si ceapa taiata marunt, cand incepe sa se rumeneasca...Citeste continuarea
Varza calita cu muschiulet in vasu...
Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carneSe toaca varza marunt , se amesteca cu sare si piper si cimbru macinat (1 lingurita) apoi se pune la calit in ulei la foc mic amestecand din cand in cand,iar daca e nevoie se poate adauga 1...Citeste continuarea
Vinete umplute
Postat de: onuta in Mancaruri cu carneSe pun 3 oua la fiert,circa 15 minute de cand da in clocot.Intre timp se taie vinetele pe lungime si se scoate miezul cu o lingura.Se stropeste cu zeama de lamaie,pentru a nu oxida. Se prepara...Citeste continuarea
Vinete umplute
Postat de: gaby_d in Mancaruri cu carneVinetele se spala si se se pun la fiert pentru aproximativ 30minute (acum..depinde de vinete, daca-s tinere..ajung si 5-10 minute). Se taie in doua pe lungime si li se scobeste miezul...Citeste continuarea
Vinete umplute, motate
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carnecuratam vinetele lasand cate o fasie de coaja le portionam cam de 3 degete , le scobim cu grija , si le umplem cu compozitia formata din ceapa maruntita prajita , carne , ardei...Citeste continuarea
Vinete umplute cu arome mediteraneene.
Postat de: silvi0ara in Aperitive / GarnituriSe spala bine vinetele si se taie in doua, pe lungime, se scobeste pana se fac niste corabioare. Nu taiati codita.Corabioarele astfel obtinute se stropesc cu zeama de la lamiae sa nu oxideze....Citeste continuarea
Vinete orientale- a la Vladut
Postat de: nadina73 in Mancaruri de postSe curata vinetele de coaja se taie in bucatele de 2-3 cm se sareaza si se lasa 30 minute ,pt a scoate amareala, apoi se spala bine. Ceapa se toaca marunt ,la fel si ardeii si se calesc...Citeste continuarea
Varza noua cu afumatura in vas roman
Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carneSe taie varza fideluta,se pune intr-un vas ,se sareaza si se lasa circa 5-10 min pentru a intra bine sarea in ea si a se inmuia. Separat se taie ceapa marunt si se caleste pe foc in ulei...Citeste continuarea
Vita de vie conservata
Postat de: vero_closca in ConserveSe culeg frunze tinere de vita si crengute de marar. Se spala si se lasa pana a doua zi sa se zvante.Se aseaza cate 5 frunze ,se pune o crenguta de marar si se ruleaza. Aceste rulouri se introduc...Citeste continuarea
Varza dulce calita, reteta de post...
Postat de: izulika in Mancaruri de postCum se prepara Varza dulce calita, reteta de post simpla si gustoasa Uleiul se pune la incins,iar cand este incins se adauga ceapa si ardeiul tocate marunt. Se lasa la prajit in jur de 15...Citeste continuarea
Visina in sucul ei ( metoda de...
Postat de: anisoara in Dulceata / GemVisina se spala si se scot samburii. Zaharul se adauga in visina si se amesteca . Se lasa pentru 30 de min- 1 ora ca visina sa lase putin suc. Vasul cu visina se pune la foc sa fiarba. Se...Citeste continuarea
Varza cu kaizer
Postat de: LALY in Mancaruri cu carneVarza se taie marunt,si se freaca cu 1 lingura rasa de sare. Intre timp se feliaza kaizerul cat de gros doreste fiecare si se caleste.Se adauga varza si se pune la fiert. Cand este...Citeste continuarea
Varza a' la Cluj - in vas de lut
Postat de: Ina in Mancaruri cu carneUmplem chiuveta cu apa calda si cufundam vasul de lut, plin la randul lui cu apa, pentru cca 30-40 minute, cat timp pregatim ingredientele pentru mancare....Citeste continuarea
Varza dulce cu mamaliguta la microunde
Postat de: jolygina in Mancaruri de postse curata ceapa si se taie solzisori dupa care o calim in uleiul de masline impreuna cu carnatul care a fost taiat rondele se spala varza si se taie foarte marunt dupa care se freaca cu sarea...Citeste continuarea
Varza cu ciolan afumat
Postat de: epurasha2bb in Mancaruri cu carneSe spala bine ciolanul de porc si soricul.Se lasa putin in apa. Se spala varza si se toaca marunt.Se pune la fiert in apa cu ciolanul. Separat calim ceapa tocata marunt cu putin...Citeste continuarea
Varza umpluta
Postat de: vero_closca in PorcSe amesteca carnea tocata cu ceapa si verdeturile tocate fin,cu oul,sare,piper si cimbru. Varza se curata,se spala si i se scoate cu grija miezul,se condimenteaza pe toate partile cu sare si...Citeste continuarea
Vitel cu varza noua in vasul roman.
Postat de: dicarmencitta1957 in VitaIn primul rand dam carnea de vitel cu mustar dupa care o punem in vin cu condimente dorite(piper roz proaspat macinat,tarhon uscat,rozmarin uscat,curry) si ceapa rosie taiata julien pe deasupra,...Citeste continuarea
Vita-de-vie pregatita pentru iarna
Postat de: Ina in ConserveFrunzele de vita-de-vie se aduna la sfarsitul lunii mai, cat sunt inca fragede. Eu folosesc frunze de vie ruseasca, intrucat nu-s poroase, au textura fina si nervurile subtiri,...Citeste continuarea
Varza in straturi
Postat de: epurasha2bb in VitaAm tocat varza si am calit-o intr-o cratita cu putin ulei, sare si piper impreuna cu usturoiul si ceapa verde tocate.Apoi am adaugat si pasta de tomate si am dat deoparte dupa cateva minute....Citeste continuarea
Varza a la Cluj in vas roman
Postat de: madi_marin in Mancaruri cu carneVarza : se calesc o ceapa tocata si morcovul ras pe razatoarea mica in putin ulei, apoi se adauga varza si se pune apa cat sa o acopere si se lasa sa fiarba. Cand e aproape gata se adauga...Citeste continuarea
Varza murata in 3 ore
Postat de: anisoara in SalateToata varza se taie, se adauga sarea si se framanta putin cu mainele. Se adauga morcovul ras prin razatoare si usturoiul pisat. Se amesteca bine. Se adauga marinada preparata , se amesteca si se...Citeste continuarea
Varza de post
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postCeapa se curata,se spala si se toaca marunt. morcovul se curata,se spala si se taie cubulete. ardeiul se scoate semintele si se toaca si el. mararul si patrunjelulse spala,se...Citeste continuarea
Varza la cuptor cu bacon
Postat de: Ubulika in Mancaruri cu carneSe toaca varza si se pune in tava cu apa si putin ulei la cuptor. Se lasa o jumatate de ora, 40 min la cuptor,la foc potrivit, cu sare, piper si 2 foi de dafin. Kaizerul se caleste si se...Citeste continuarea
Varza calita
Postat de: madi_marin in Mancaruri de postCeapa se toaca si se pune la calit in putin ulei. Varza se toaca fideluta si se pune peste ceapa calita, se acopera cu apa si se da cratita la cuptor la foc potrivit. Cand e aproape gata...Citeste continuarea
Vitel cu fasole verde
Postat de: epurasha2bb in VitaSe pune la fiert o oala cu apa si deasupra o strecuratoare mare pe care asezam cuburile de carne de vitel. Separat oparim fasolea in apa cu sare si apoi o strecuram si o punem repede in apa rece...Citeste continuarea
Vinete umplute
Postat de: nadina73 in PuiSe taie vinetele in bucati ,apoi se curata de miez.Miezul se zdrobeste bine cu badicora si se caleste cu ceapa tocata marunt si ardeiul. Pieptul de pui se taie bucatele mici sau se toaca si se...Citeste continuarea