Varza calita cu afumatura
Postat de: postavaru in Mancaruri cu carneTaiem kaiserul bucati si il prajim in ulei. Nu folositi prea mult ulei pentru ca isi va mai lasa si kaiserul grasime. Taiem varza fideluta si o frecam cu sare. Adaugam ceapa taiata marunt si...Citeste continuarea
Vinete umplute cu chiftele de vitel...
Postat de: LauraA in VitaAmestecam carnea tocata cu painea inmuiata in apa si stoarsa foarte bine, cu cele 2 oua, usturoiul dat prin razatoare, patrunjelul tocat marunt, parmezanul ras, sare si piper. Formam cu mana...Citeste continuarea
Varza calita dulce cu afumatura
Postat de: elena1988 in PorcSe taie vara dulce marunt si se freaca cu sare, se aseaza in vasul roman un rand de varza, marar presarat deasupra, delikat, piper si sare. Deasupra se pune un rand de scarita afumata si se...Citeste continuarea
Viţel cu ciuperci şi sos picant
Postat de: Retetegg in VitaIntr-o tigaie incingem 2-3 linguri de ulei si punem la prajit carnea de vitel taiata cuburi (eu am fiert carnea in prealabil), apoi ceapa taiata julien si ardeiul. Lasam 5 minute pe foc si...Citeste continuarea
Varza rosie la cuptor
Postat de: cismaru_nicoleta in Mancaruri de legumeEste foarte simplu. Tai varza marunta dupa care o "framanti" cu sare. Pui in oala legumele razalite,carnaciorii si o lingura ulei si lasi la calit un pic dupa care pui si varza...Citeste continuarea
Varza cu costita afumata
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeAm dat varza prin razatoarea mica(am un copil cam pretentios la mancare tot ce este mare nu mananca), dar daca vreti puteti sa tocati varza. Am dat si morcovul prin razatoare, am tocat ceapa, am...Citeste continuarea
Varza calita
Postat de: pusikmea in Mancaruri cu carneTocam varza marunt. Spalam carnea, o taiem cubulete potrivite, la fel procedam si cu ciolanul, dupa care intr-o oala punem cateva linguri de ulei in care vom inabusii carnea. Dupa ce am...Citeste continuarea
Varza acra cu afumatura in vas roman
Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carneVarza se desareaza , se scurge bine de apa si apoi se taie fideluta. Separat se taie ceapa marunt si se caleste pe foc in ulei incins. Amestecam varza cu ceapa calita .Afumatura se spala ,...Citeste continuarea
Vinete in sos de rosii cu za'atar
Postat de: aziz in Aperitive / Garnituricuratam vinetele de coaja si le taiem cubulete .stoarcem imediat lamaia peste ele sa nu se innegreasca. punem ulei la incins si adaugam vinetele cu tot cu lamaie cind sint aurii le scoatem....Citeste continuarea
Vitel cu mazare verde
Postat de: Sidy in VitaCarnea spalata se taie in bucatele mici . Ceapa curatata se taie marunt. Gogosarul se taie feliute. Ceapa si gogosarul se pune la calit in doua linguri de ulei pina ce se sticleste ceapa.Adaugam...Citeste continuarea
Vinete chinezesti in sos picant...
Postat de: AndreeaJ in Mancaruri de postintr-un castronel amestecam sosul de soia, otetul de vin, alcoolul de gatit, uleiul de ardei iute sarea si zaharul curatam vanata de coaja si o taiem in bucati, in wok incingem uleiul si punem...Citeste continuarea
Varza calita cu afumatura
Postat de: meosiris in PorcSpalam varza murata, o lasam la scurs apoi o taiem marunt. Taiem si afumatura in bucatele mici si deasemenea, ceapa. Calim ceapa in putin ulei, apoi adaugam si afumatura si mai lasam 5 minute...Citeste continuarea
Varză dulce cu jambon şi coaste...
Postat de: Retetegg in PorcVarza am tocat-o marunt si am frecat-o cu sare. Am taiat ceapa pe care am pus-o la calit impreuna cu boiaua. Cand a fost gata ceapa am adaugat varza si 1 pahar cu apa. Am lasat la fiert la...Citeste continuarea
Varza cu carne tocata si orez
Postat de: aziz in VitaTaiem varza fideluta. Ceapa cubulete la prajit in putin ulei, adaugam rosiile cojite si taiate cubulete +morcovul dat pe razatoarea mica. Lasam la inabusit cind totul este destul de fiert, adaugam...Citeste continuarea
Varza calita , cu "porcarii" la cuptor
Postat de: Onesta in Mancaruri cu carneSe curata ceapa si se taie pestisori , morcovul curatat se da pe razatoarea mica si se pun la calit intr-o tigaie teflon ( eu utilizez tigaia mare de la Amway , sa nu stau cu ochii pe ea , sa nu...Citeste continuarea
Varza de Bruxelles gratinata
Postat de: Lily_Musat in Mancaruri de legumePunem varza in apa fierbinte sa se opareasca pt cca 10 minute, apoi o lasam la scurs intr-o strecuratoare. Intr-un ibric punem untul la topit si adaugam amidonul, stingem cu lapte si smantana....Citeste continuarea
Varza acra calita cu porc
Postat de: cristinne in PorcSe da intr-un clocot pulpa de porc taiate cubulete. Se caleste in ulei ceapa si morcovul taiate marunt cu bucatelele de carne. Se adauga si varza taiata subtire.. Se amesteca conntinuu si dupa 1...Citeste continuarea
Vin fiert
Postat de: divainbucatarie in BauturiPunem totul la fiert intr-un recipient de 2 l, la foc mediu, pana ce incepe sa fiarba si vinul incepe se faca spuma. Lasam sa fiarba in clocot 1 minut, apoi il luam de pe foc si il servim...Citeste continuarea
Vitel cu orez basmati&salbatic
Postat de: diaconta in VitaIntotdeauna mi-a placut carnea de vitel gatita cu sos cu multa ceapa si morcov,doua ingrediente la care nu ma zgarcesc daca-i vorba de carne de vita. Se curata ceapa si morcovii.Morcovii se...Citeste continuarea
Vol au vent cu crema de branza
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriAluatul de foietaj se lasa la decongelat la temperatura camerei. Se foloseste cand inca mai este putin inghetat, decongelat complet va fi greu de manevrat. Oul se bate bine cu un praf de sare....Citeste continuarea
Varza calita ca la mama
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriSpalam varza bine, iar in functie de cat este de sarata o lasam sau nu la desarat. O tocam marunt din cutit, si o lasam la scurs. Punem uleiul in tava, apoi varza si apa cam pana pe la...Citeste continuarea
Video reteta: Creveti cu orez si...
Postat de: radu_popovici in PestePentru film, dati clic aici . Se inmoaie 30 de minute ciupercile, in apa clocotita. Se storc apoi bine de lichid, se indeparteaza tulpinile tari si se taie julienne. Se spala orezul...Citeste continuarea
Vols-au-vent plies
Postat de: Anamaria7 in Aperitive / GarnituriIncalzim cuptorul la 210C. Pana cand se decongeleaza aluatul, pregatim umplutura. Branza si crema de branza se amesteca bine cu ouale si chimenul. Apoi condimentam cu sare. Aluatul se...Citeste continuarea
Vita cu ardei bicolor
Postat de: susu in VitaCartofii se taie bucati potrivite si se pun in apa. Ardeii se taie cuburi si li sescoate nervura din interior. Carnea se taie bucati potrivite, ceapa toccata marunt, morcovii dupa preferinta si...Citeste continuarea
Varza a la Cluj
Postat de: vickyduta in PuiTocam varza pe care o frecam bine cu sare, o lasam sa se inmoaie putin intre timp ceapa tocata solzisori o calim in putin ulei, cand sa inmuiat se pune intr-o oala varza adaugam ceapa calita,...Citeste continuarea
Video reteta: Banane prajite
Postat de: radu_popovici in DulciuriPentru film, dati clic aici . Se cern făina si sarea într-un castron şi se incorporeaza oul în acest amestec. Se adaugă treptat laptele, amestecând ca să se...Citeste continuarea
Varza calita cu afumatura
Postat de: susu in PorcSe spala si se toaca fideluta varza, morcovul se da prin razatoare, ceapa si ardeiul se toaca marunt. Eu am avut 3 tipuri de afumatura sa-i dea gust nu gluma. Taiem bucati potrivite carnea,...Citeste continuarea
Vin fiert cu anason si scortisoara
Postat de: Sylvia in BauturiSe pune vinul si mirodeniile la fiert( optional se poate adauga si o lingura sau doua de zahar) si cand clocoteste se adauga fructele. Se lasa sa dea un clocot si se acopera cu un...Citeste continuarea
Vol-au-Vent cu salata de Oua
Postat de: dentistutza in Aperitive / GarnituriFoaia de aluat se taie in forme rotunde. Jumate din numarul de cercuri se taie cu o forma cu diametrul mai mic astfel incat sa rezulte un inel. Inelul se suprapune cercului de baza si toate aceste...Citeste continuarea
Varza calita
Postat de: roxanamiti in Mancaruri de legumetocam ceapa marunt si o punem la calit cu jumate de lingura de ulei si cu mezelurile taiate la preferinta fiecaruia(eu jamonul l am rupt cu degetele :P ,pastarma si slanina le...Citeste continuarea
Varza tocata murata
Postat de: silvi0ara in MuraturiVarza se toaca marunt de cutit,sau daca va place si mai fina o puteti toca la robot.Se adauga sare si se amesteca bine cu mana sa intre sarea in varza sis a lasa multa zeama.Totul se aseaza...Citeste continuarea
Vinete umplute
Postat de: marieta in Mancaruri cu carnese taie coditele vinetelor, apoi se taie in doua si se scobesc putin din miez. Se oparesc pt 5 minute in apa clocotita cu sare, se scot si se lasa la scurs. O ceapa se toaca marunt si se...Citeste continuarea
Varza la cuptor cu afumatura si...
Postat de: corina241 in PorcVarza se scoate din saramura,o spalam cu apa rece si o taiem marunt. Pieptul de porc si afumatura le taiem in bucati si le punem intr-un vas pe aragaz sa se prajasca putin in ulei.Adaugam ceapa...Citeste continuarea
Vinete Prajite
Postat de: mitinita in Mancaruri de postVanata se curata de coaja si se taie in felii longitudinale - stiu ca suna aiurea,de aceea nici nu cred ca e corect(wink). Se presara cu sare si se lasa cam jumatate de ora,ca sa iasa sucul amar...Citeste continuarea
Varza calita cu piept de porc afumat
Postat de: MIUTA in PorcSe caleste ceapa maruntita in ulei se adauga ardeiul taiat cubulete,pasta de ardei si pieptul afumat taiat felii.Se mai caleste inca 5 minute si pe urma se pune varza taiata fideluta.Se adauga...Citeste continuarea
Varza calita cu ciuperci si snitel...
Postat de: aziz in Mancaruri de legumevarza se taie fideluta si se freaca cu putina sare;ceapa se taie marunt si se caleste in ulei adaugam rosiile cubulete si ciupecutele.lasam sa se intrepatrunda si adaugam varza completam cu apa...Citeste continuarea
Vol-au-vent
Postat de: comanligia in Aperitive / GarnituriPieptii de pasare se spala si se taie in cubulete,se pun la fiert,se ia spuma de deasupra,apoi se spala ciupercile si se taie in cubulete,ceapa la fel si le calim impreuna cu carnea,dupa ce...Citeste continuarea
Varza calita cu ciolan afumat
Postat de: silvi0ara in PorcSe tine varza o ora in apa rece ca sa-si piarda din sare.Intre timp fierbem ciolanul in oala sub presiune 30-40 de minute.Il scoatem,apoi il bagam la cuptor inca 30 de minute sa se...Citeste continuarea
Vin fiert
Postat de: housy in Bauturi- am curatat portocala, iar din coaja ei am pastrat cam 3/4...3 bucati maricele - vinul l-am pus intr-o oala pe foc - am adaugat zaharul, scortisoara, coaja de portocala si o lingurita din...Citeste continuarea
Varza dulce ca la mama acasa
Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legumeIncingem uleiul intr-o cratita, punem si un stop de apa, adaugam pe rand, ceapa, ardeii tocati si apoi varza tocata. Punem si un strop de apa si o lasam usor sa se inabuse cu un capac deasupra si...Citeste continuarea
Varza cu miel, in vas de lut ( sau...
Postat de: Ina in Mancaruri cu carneBucatile de coasta de miel se spala bine in apa rece. Varza se taie fideluta si se framanta in maini cu sare ,...Citeste continuarea
Varza calita cu taietei si kaizer
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriKaiserul il punem intr-un vas cu apa cu o ora inainte sa gatim,pentru a iesi sarea din el,daca nu mancam foarte sarat. Spalam varza si o taiem fasii.O punem intr-un bol cu o lingurita de sare,o...Citeste continuarea
Vin fiert nemtesc - Gluhwein
Postat de: mitinita in BauturiAdauga apa,zaharul,cuisoare,scotisoara,vinul si sucul de la portocala intr-o oala. Incalzeste-l,dar nu-l fierbe. Adauga coaja de portocala si tine-l la foc mic 15 minute. Serveste imediat. Citeste continuarea
Varza cu carne de porc, o mancare...
Postat de: AndreeaMaria in PorcCum se prepara Varza cu carne de porc, o mancare satioasa si gustoasa Se caleste ceapa apoi adaugati pieptul de porc/kaiserul taiat in bucati mai mici,lasati sa se caleasca cateva minute,apoi...Citeste continuarea
Vinete umplute
Postat de: divainbucatarie in Mancaruri cu carneTaiem vinetele pe lungime si le scobim de miez. Taiem cubulete miezul de vinete si carnea. Tocam marunt ceapa si o calim. Adaugam peste ceapa miezul de vinete iar peste 2 minute carnea si...Citeste continuarea
Veggie pizza
Postat de: RuxyRux in PizzaBlatul: Reteta de blat apartine Laurei Sava careia i-am multumit de fiecare data pentru bunatatile cu care ne incanta privirea...si gustul! Amestecam faina cu grisul si sarea....Citeste continuarea
Vinete umplute cu branza de vaci
Postat de: nico15 in Mancaruri de legumeVinetele se scobesc de miez si se curata de bucati de coaja, morcovii se fierb pentru a fi moi, se aleg morcovi mai subtiri care sa intre in dovlecei si dovlecei mai subtiri sa intre in vinete....Citeste continuarea
Vanata impanata cu carne tocata
Postat de: nico15 in PorcSe taie ceapa fin si se pune la calit impreuna cu carnea tocata, usturoiul zdrobit, cimbru si un pic de suc tomat, vinetele(2) se taie in 1/2 si se pun la cuptor intr-o tava pentru a se coace se...Citeste continuarea
Varza ca la Mama Acasa
Postat de: nico15 in PorcSe toaca ceapa si se inabusa, se va taia coasta si carnatii si se vor pune peste ceapa la calit, se lasa maxim 10 minute doar sa se rumeneasca putin, nu sa se prajeasca, dupa care compozitia...Citeste continuarea
Vinete in stil mediteraneean
Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legumeVinete coapte pe gratar, eu am pus trei bucati mici spre medii ca marime, apoi curatate, taiate pe lung, asezate in farfurie, un praf de sare peste ele, se stropesc cu ulei de masline, se rade...Citeste continuarea