A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert tarta cu pere si ciocolata

Postat de: sufletista in Dulciuri

Aluatul il lasam sa se dezghete la temperatura camerei sau peste noapte in frigider. Il intindem putin cu sucitorul si il asezam in tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt. Intepam cu...Citeste continuarea

Desert placinte rulate cu dovleac...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Dovleacul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se pune la foc intr-un tuciulet impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat. Dupa ce s-a inmuiat bine si...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu piersici si jambon

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Aluatul dezghetat peste noapte in frigider, il intindem usor cu facaletul si il impartim in cate mini tarte vrem. Eu am facut o tarta mare si 4 mici. Crestam un chenar in jur aluatului fara...Citeste continuarea

Cochilii cu lapte si scortisoara

Postat de: claudiaO in Mancare copii

Punem la fiert laptele, iar cand e pe punctul de a fierbe, punem cochiliile. Fierbem pana se patrund, amestecand mai mereu ca sa nu se lipeasca de cratita. Punem zaharul si zaharul vanilat si mai...Citeste continuarea

Tocanita de pui cu lapte

Postat de: mihaelar63 in Pui

Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se toaca marunt. Puiul se spala, se portioneaza si se pune la prajit in untura. Sarati. O lingura de untura va fi suficienta , puiul...Citeste continuarea

Sopa de peixe -supa de peste...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Capetele si cozile de peste se spala bine cu apa rece si se fierb 15 minute in apa sarata cu foaie de dafin . Se strecoara zeama si se aduga in ea pestele curatat de oase ....Citeste continuarea

Costita de vacuta marinata in bere...

Postat de: mihaelar63 in Vita

Costita de vita se portioneaza si se pune intr-un vas incapator .Sarati . Curatati ceapa si usturoiul . Taiati rondele , feliati ,ceapa , portocala si usturoiul ....Citeste continuarea

Dovleac copt cu scortisoara

Postat de: autodiag in Mancaruri de post

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Dovleacul se curata de seminte cu ajutorul unei linguri, se clateste cu apa si se presara cu zahar. Se aseaza cu gura in jos pe o tava tapetata cu...Citeste continuarea

Cozonac de mamaliga cu patru feluri...

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Se prepara o mamaliga moale din 500 gr malai grisat . Nu uitati sa sarati apa in care fierbeti malaiul . Taiati slaninuta feliute sau daca doriti ,, soldatei "'...Citeste continuarea

Ciorba cu legume si perisoare de...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba cu legume si perisoare de ciuperci - Reteta gustoasa de post Rădăcinoasele (morcovi, pătrunjel, țelină) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3...Citeste continuarea

Salata Poienita cu ciuperci, de post

Postat de: RODIMUR in Salate

Se spală cartofii și se fierb ”în coajă”. Când sunt fierți, se lasă să se răcorească și se decojesc. Se curăță morcovii și țelina, după care se pun la...Citeste continuarea

Blanquette de veau -tocana...

Postat de: mihaelar63 in Vita

Carnea de vitel se taie cuburi. Legumele se curata si se spala . Ceapa si usturoiul se toaca marunt .Morcovul se taie rondele . Sotati usor ceapa si usturoiul in uleisi in unt topit...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu gratar de pui...

Postat de: cristina1985 in Pui

Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se pun intr-o tava. Se face un amestec din ulei, cu rozmarin,sare,piper,usturoi tocat marunt si se toarna peste cartofi. Se amesteca cu lingura...Citeste continuarea

Desert tort de ciocolata

Postat de: cristina1985 in Torturi

Aluat: ciocolata se topeste in baie de aburi si se lasa la racit la temperatura camerei. Se bate spuma untul cu mixerul, la care se adauga treptat 75 g zahar pudra, zahar vanilinat, ciocolata...Citeste continuarea

Desert Stelute cu alune

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Se amesteca oul, galbenusul cu zaharul pudra si cel vanilinat, sarea, ness si se mixeaza pana se obtine o spuma. Ciocolata se topeste intr-o craticioara, in baie de aburi. Cand s-a mai racit,...Citeste continuarea

Rulada de pui cu ardei kapia si...

Postat de: dantes in Pui

Ardeiul kapia se coace si se curata de seminte si cotor. Pieptul de pui se bate (nu foarte tare), cu ciocanul de snitele si se condimenteaza dupa gust. Cascavalul se da pe razatoarea mare si...Citeste continuarea

Tocanita de legume cu carne de porc

Postat de: claudiaO in Mancaruri cu carne

Carnea o taiem cubulete potrivite si o calim in ulei. Adaugam ceapa tocata; dupa vreo 3 minute punem morcovii taiati rondele si telina cuburi si tinem pe foc vreo 5 minute sa se inmoiae....Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne tocata

Postat de: UrsanMihaela in Mancaruri cu carne

Se taie cu un cutit in dreptul cotorului fiecare ardei, se scot semintele si   pe urma se spala. Se spala ceapa dupa ce s-a curat si pe urma se toaca marunt. Se face o compozitie...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi cu morcovi...

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Foile: Mai întâi se fierb morcovii care vor intra în componența aluatului. Așadar, în două vase separate cu 300 ml apă fiecare, se adaugă morcovii...Citeste continuarea

Desert gogosi pufoase

Postat de: CofetariiBucatari in Dulciuri

Amestecăm făina împreună cu zahărul, coaja de lămâie și sarea. Amestecăm laptele împreună cu gălbenuşurile, drojdia și untul topit. Turnăm compoziția...Citeste continuarea

Desert tort cu mure si cafea

Postat de: sufletista in Torturi

Blat-ouale le amestecam cu telul cu zaharul,uleiul,cafea,iaurtul,sarea. In alt bol amestecam faina,cacao,praful de copt,bicarbonat. Adaugam peste oua amestecand cu telul pana ce se...Citeste continuarea

Sandvis cu chiftele la cuptor

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Ceapa o dam prin razatoare, o stoarcem bine de apa si o adaugam peste carne. Ceapa verde si patrunjelul le tocam marunt le adaugam peste carne. Batem ouale cu condimente dupa gust, adaugam...Citeste continuarea

Bagheta umpluta cu ton

Postat de: sufletista in Peste

Pestele scurs de ulei il amestecam cu untul la temperatura camerei. Adaugam ceapa tocata marunt (eu am preferat sa o dau prin razatoare si am scurs bine de zeama), ardeiul tocat, maslinele...Citeste continuarea

Baba Ganoush-salata de vinete...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Vinetele coapte se curata de coaja si se toaca marunt. Intr-un bol amestecati uleiul de masline cu pasta tahini, zeama de lamaie. Dati usturoiul prin presa speciala. Sarati....Citeste continuarea

Cartofi cu branza si bacon la cuptor

Postat de: Bunica in Mancaruri cu carne

Spala, curata si fierbe cartofii. Cat fierb cartofii, taie feliile de bacon si sunca in bucatele. Rade parmezanul. Eu am avut branza de capra proaspata. Amesteca branza cu ouale,...Citeste continuarea

Pulpe de rata cu varza rosie calita

Postat de: Bunica in Rata

Pentru inceput punem o lingura de ulei in tigaie. Usturoiul curatat , spalat, sters si tocat marunt se pune la rumenit in ulei si in grasimea de rata. Se scoate usturoiul si se pun pulpele...Citeste continuarea

Cartofi cu carnati la cuptor

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Cartofii ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare pana ce intra furculita in ei, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca, dupa care ii curatam de coaja. Intr-o tava unsa cu unt...Citeste continuarea

Desert orez cu lapte si mousse de...

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Mai întâi punem laptele la fiert cu un praf de sare și batoanele de scorțișoară. Îl lăsăm până atinge punctul de fierbere, adăugând și zahărul tos pe...Citeste continuarea

Desert clatite de post cu bautura...

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Punem într-un vas, băutura eco din orez, împreună cu zahărul brut și le amestecăm până la topirea zahărului. Băutura este și ea dulceagă, deci nu este nevoie de prea...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu unt si portocala

Postat de: claudiaO in Dulciuri

Untul moale l-am frecat cu praful de sare si zaharul pana s-a spumat bine. Faina am amestecat-o cu praful de copt. Peste unt am pus ouale unul cate unul si am mixat. Am razuit coaja de portocala,...Citeste continuarea

Pilaf cu praz si ciuperci

Postat de: claudiaO in Mancare copii

Incepem cu legumele. Prazul il curatam si il taiem rondele. Il punem la calit in ulei. Radacina de patrunjel o dam pe razatoarea mare - o adaugam si pe ea in cratita langa praz. Ardeiul spalat si...Citeste continuarea

Sos georgian pentru carne

Postat de: sufletista in Sosuri

Spalam corcodusele, inlaturand frunzele si coditele. Punem intr-o oala 250 ml apa si corcodusele, le punem la fiert. Cand sunt fierte, le strecuram intr-o sita si cu o lingura, le pisam...Citeste continuarea

Desert prajitura Deliciu - o alta...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: Nuca se prajeste apoi se taie mai marunt.  Se tapeteaza o tava de 20x30 cm cu hartie de copt. Se asaza nuca uniform. Se lasa deoparte. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de...Citeste continuarea

Focaccia cu faina de naut

Postat de: cristina1985 in Piine

Sarea se dizolva in 3 lg apa, iar drojdia se amesteca cu restul (de apa calda). Cele doua tipuri de faina se pun intr-un vas, peste care se toarna drojdia cu apa. Adaugati mierea, uleiul si...Citeste continuarea

Ciorba de praz, o varianta usor de...

Postat de: ancutsa in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de praz, o varianta usor de preparat si delicioasa: Se curăță și se spală ardeii, cepele și morcovul. Se taie ardeii cubulețe, se toacă mărunt cepele și se dă...Citeste continuarea

Reteta gustoasa de ciorba...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Iata cum se prepara Reteta gustoasa de ciorba radauteana cu piept de pui Legumele se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cu sare si foile de dafin. Dupa 10 minute se adauga...Citeste continuarea

Creveti cu vin alb si usturoi,...

Postat de: rocsi_1612 in Fructe de mare

Mod de preparare Creveti cu vin alb si usturoi, reteta gustoasa cu fructe de mare Spalati crevetii, ii puneti intr-un bol pe niste servetele. Curatati usturoiul, il taiati felii. Puneti o...Citeste continuarea

Aperitiv foietaj cu ciuperci si kaizer

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

  Se lasă aluatul la dezgheţat, la temperatura camerei.  Se curăță ciupercile de pielițe, se spală de pământ, dacă nu vă plac piciorușele, le puteți...Citeste continuarea

Castraveti in otet

Postat de: sufletista in Muraturi

Castravetii ii spalam si le indepartam capetele. Intr-o oala punem apa cu otetul (eu am avut otet de vin) impreuna cu sare, zahar si boabele de mustar si piper (eu am avut mix de boabe de...Citeste continuarea

Desert tort sah

Postat de: Geanina87 in Torturi

Blat alb: Separam ouăle, batem albusurile cu un praf de sare pana se albesc, apoi adaugam si zaharul mixând in continuare pana devin spumă tare. Frecăm galbenusurile cu uleiul si le...Citeste continuarea

Ciuperci in stil asiatic

Postat de: Ksenya in Mancaruri de legume

Pregatim sosul. Intr-un bol preparam sosul din ingredientele mentionate mai sus  la sos. Intr-un wok sau tigaie incapatoare adaugam uleiul, adaugam ciupercile cand uleiul este incalzit...Citeste continuarea

Muschi de vita impletit la cuptor

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Muschiuletul il taiem in 3 pe lungime (fara sa taiem capatul) Intr-un bol amestecam condimentele dupa gust cu ceapa, leurda, busuiocul, usturoiul tocat impreuna cu uleiul. Condimentam...Citeste continuarea

Chiftelute pufoase cu carne de porc...

Postat de: claudiaO in Mancaruri cu carne

Ca sa imi usurez munca, am ales sa mi se toace carnita direct de la macelarie. Ceapa o curatam si o tocam marunt; morcovul si telina le curatam si pe dam pe razatoarea mare; dovlecelul il taiem...Citeste continuarea

Peste umplut cu spanac

Postat de: sufletista in Peste

Pestele il spalam, il stergem cu un prosop de bucatarie, il condimentam cu sare, piper si zeama de lamaie dupa gust, dam la rece cat pregatim umplutura. Ceapa tocata marunt o calim in uleiul...Citeste continuarea

Mazare cu carne de vita

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Carnea de vita o spalam, o taiem bucati si o punem la fiert cu apa, sare si o frunza de dafin. Cand carnea este fiarta, o prajim in uleiul incins. Ceapa o tocam marunt si o adaugam peste...Citeste continuarea

Pizza turceasca cu carne tocata

Postat de: mitinita in Pizza

Intr-un bol, punem apa, drojdia si zaharul si il lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta si framantam un aluat. La sfarstit, adaugam si sarea. Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie umed...Citeste continuarea

Tofu cu carne tocata si sos

Postat de: mitinita in Porc

Carnea tocata se amesteca intr-un bol cu sosul de soia si ghimbirul. Se amesteca bine. Tofu se taie in cuburi de marime egala. Se pune wok-ul sau tigaia pe foc si cand s-a infierbantat se...Citeste continuarea

Tarta cu spanac si cartofi

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Aluatul il dezghetam la temperatura camerei. Cartofii ii fierbem cu apa si sare pana ce intra furculita, ii scurgem de apa si ii taiem cuburi. Intr-o tigaie calim ceapa verde tocata impreuna...Citeste continuarea

Tarta cu carne de pui, de iepure si...

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Aluatul fraged se lasă la dezghețat în frigider, apoi la temperatura camerei cca. 30 de minute. Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece cu vegeta de casă, a la Panacris ;)...Citeste continuarea

Fasole, banalitate cu gust

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de legume

Cand iti vine pofta asa spre 12 ale noptii, pui repede fasolea la inmuiat ca dimineata cand o pui la fiert sa nu mai stai asa mult sa astepti pana fierbe. Deci punem fasolea sa fiarba, schimbam de...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

Tartă cu fructe de pădure - Pufoasă, dulce și aromată

pe 02.09 la 08:16

Tarta cu porumb si mozzarella

de Rocsi 9

pe 01.09 la 20:21

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]