Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert placinta turnatoare
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlatul turnat : In bolul mixerului punem cele 2 oua si cele 2 albusuri, un praf de sare, laptele, uleiul si zaharul vanilat si mixam bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana devine ca o spuma....Citeste continuarea
Desert salam de biscuiti cu napolitane
Postat de: caroline in DulciuriDaca nu doriti sa folositi prajiturele Milka, puteti face blatul in casa dupa o reteta de Negresa. Intr-un bol maruntim biscuitii si napolitanele ( eu am folosit napolitane cu crema de alune)....Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde, cu smantana...
Postat de: RODIMUR in CiorbeMai întâi se pune fasolea verde cu 2-3 litri de apă rece la foc iute, ca să dea un clocot. Când se ridică spumă la suprafață, se adună și se aruncă. După un clocot,...Citeste continuarea
Desert tort cu alune de padure si...
Postat de: ancutsa in TorturiPentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, apoi apa şi uleiul. Se adaugă şi făina şi praful de copt,...Citeste continuarea
Aperitiv cornuri cu sunca
Postat de: claudiaO in Aperitive / GarnituriCoca gata crescuta o întindem subțire, o tăiem in triunghiuri. Ungem fiecare țriunghi cu ketchup, punem câteva fasiute de sunca, un mot de mozarella si rulam. Lasam sa creasca vreo...Citeste continuarea
Varza in straturi
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneSe ia un vas rotund [ pentru aspectul estetic si practic am folosit o forma de tort cu peretii detasabili ] . Varza murata se taie fideluta si se amesteca cu putin ulei ....Citeste continuarea
Pizza casei
Postat de: claudiaO in PizzaDrojdia o lichefiem cu zaharul, punem putina apa si faina si o lasam sa creasca 10-20 minute. Faina o amestecam cu sarea si oregano, apoi adăugăm maiaua crescuta. Framantam iar la final punem...Citeste continuarea
Desert prajitura turnata cu branza...
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un bol se mixeaza ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga alternativ laptele si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste oua. Se mixeaza bine, se...Citeste continuarea
Reteta de prajitura Raffaello
Postat de: merisor67 in PrajituriIata cum se prepara Reteta de prajitura Raffaello Preîncălzim cuptorul la 180 de grade C. Îl pornim în momentul când ne apucăm de lucru. Separăm albușurile de...Citeste continuarea
Crema de broccoli cu seminte de...
Postat de: simona72 in SupeIn oala in care faceti supa, se pun la incins 2 linguri ulei. Se adauga baconul sau sunca taiata feliute. Se prajeste la foc mic 3-4 minute, pana grasimea incepe sa se topeasca. Se adauga ceapa...Citeste continuarea
Desert prajitura minunata cu bulion...
Postat de: AngelicaDorondoc in PrajituriPrima data ne apucam sa facem aluatul pentru cele patru foi. Amestecam uleiul cu zaharul si sarea, apoi adaugam bulionul, esenta de rom, faina si praful de copt. Vom obtine un aluat...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu stafide
Postat de: RODIMUR in DulciuriMai întâi se pun stafidele (opărite în prealabil 1 minut, în apă fierbinte) în rom, pentru a se înmuia și impregna, în timp ce se pregătește aluatul....Citeste continuarea
Conopida impanata cu cascaval, la...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeConopida se curăță de foile groase și de cotorul de la bază și se spală bine sub jet de apă. Se pune conopida la fiert cu apă rece și sare, pentru 8-10 minute, maxim....Citeste continuarea
Desert briose cu banane
Postat de: Geanina87 in Mancare copiiSe strivesc bananele cu furculița sau cu ustensila de piure, se adauga ouăle, uleiul și putin câte puțin din faina amestecata cu praful de copt pana o terminam. Amestecam cu telul.Punem...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare a la grec
Postat de: licurici_lra in CiorbeRasolul de vita se pune la fiert in 5 litri de apa si sare, in jur de 2-3 ore. Intre timp, se pregatesc legumele si perisoarele. Orezul se lasa la inmuiat in apa, 10 min. Morcovul...Citeste continuarea
Aperitiv langosi cu branza sarata
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriCernem făina într-un vas și punem la mijlocul ei garantul pentru aluaturi dospite și zahărul. Încălzim laptele și diluăm sarea în el. Îl turnăm, treptat,...Citeste continuarea
Salata Curcubeu
Postat de: RODIMUR in SalateOuăle se fierb tare și când sunt gata, se scot din apa fierbinte, se răcesc, se curăță de coji și se feliază. Țelina se curăță, se spală, se feliază și se pune la fiert cu...Citeste continuarea
Desert prajitura marmorata, cu...
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriSe pregateste umplutura: branza se amesteca cu zaharul, ouale, esentele si stafidele (clatite cu apa). Se lasa la frigider pana cand aluatul este gata. Se da drumul la cuptor pentru a se...Citeste continuarea
Placinte cu branza sarata si cascaval
Postat de: reisnaor_2006 in Cook and smilePentru inceput preparam maiaua din apa, zahar si drojdie. Frecam zaharul cu drojdia, adaugam apa calduta si o lasam sa isi dubleze volumul. ...Citeste continuarea
Aperitiv bulete de cascaval cu cartofi
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriCuratati cartofii, ii spalati si ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgeti de apa, ii zdrobiti cu furculita si ii lasati sa se raceasca....Citeste continuarea
Focaccia cu carnat si rozmarin
Postat de: mihaelar63 in PiineSe ia o forma rotunda de tort cu pereti detasabili . Se unge fundul cu ulei de masline si se presara jumatate din cantitatea de rozmarin uscat si maruntit. Se ia o mana buna...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu branzeturi si...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeCiupercile se spala rapid prin jet de apa si se curata de pelitele exterioare ale palariutei . Se scoate piciorusul ciupercilor si se toaca mai marunt . Sarati usor...Citeste continuarea
Mancare de fasole cu afumatura, la...
Postat de: ancutsa in Slow CookerSe alege şi se spală fasolea, se lasă la înmuiat în apă peste noapte. A doua zi, se pregătesc legumele: se curăţă, se spală, apoi cepele se taie mărunt, iar...Citeste continuarea
Bostan copt cu paprika afumata si...
Postat de: buggy in Vegan / Raw veganSe preincalzeste cuptorul la 190 grade C. Dupa ce se curata de coaja, bostanul se taie in cuburi de 2 - 2.5 cm. Intr-un castron mare, puneti cuburile de bostan si turnati uleiul,...Citeste continuarea
Fusilli cu pui si pesto
Postat de: mihaelar63 in FusilliCarnea de pui se desprinde de pe os si se taie fasii. Puneti carnea sa rumeneasca intr-o tigaie teflonata .Sarati si piparati usor . cand puiul a inceput sa capete culoare am...Citeste continuarea
Paine rotunda, cu coaja moale,...
Postat de: ancutsa in PiineMaiaua: Într-un castron mai mic se pregăteşte maiaua, dizolvând drojdia în 110 ml apă călduţă, se adaugă zaharul şi aprox 150 g făină şi se...Citeste continuarea
Paine spic de grau, cu lapte
Postat de: ancutsa in PiineMai întâi se pregăteşte maiaua, dizolvând drojdia în apă călduţă, se adaugă zaharul şi aprox făina şi se amestecă bine. Se obţine o pastă...Citeste continuarea
Cartofi taranesti cu gogosari in...
Postat de: merisor67 in PorcSpălăm bine cartofii și îi punem la fiert în coajă, în apă cu puțină sare. Tocăm ceapa julien, kaizerul în bastonașe, scurgem gogoșarii și îi tocăm tot...Citeste continuarea
Desert prajitura cu fructe,blat de...
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriAlbusurile le separam de galbenusuri.Batem albusurile cu un praf de sare.Adaugam zaharul pe rand si mixam bine.Galbenusurile se amesteca cu praful de copt stins in putin...Citeste continuarea
Pancake cu unt, miere si banane
Postat de: claudiaO in DulciuriOuăle împreună cu sarea si zahărul le batem pana obtinem o spuma densă. Faina o amestecăm cu raful de copt, laptele si untul, usor ca sa nu faca cocoloase. Adăugăm vanilia si...Citeste continuarea
Desert choux a la creme
Postat de: RuxyRux in PrajituriAm pus laptele, untul si sarea intr-un vas pe foc, cand au dat in clocot, am pus toata faina in bloc dintr-o data, am amestecat bine pana ce s-a strans intr-o mingiuca aluatul, apoi l-am...Citeste continuarea
Aripi de curcan cu portocale, la...
Postat de: mirela0911 in CurcanSe spala bine aripile de curcan si se taie in doua (ele fiind mari, ajunge o jumatate de aripa la o persoana). Intr-un bol se pune uleiul si condimentele. Se amesteca toate la un loc apoi se ung...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu lamaie
Postat de: RODIMUR in PrajituriSe mixează untul cu zahărul tos, până se face spumă, după care se adaugă albușurile bătute cu praful de sare și apoi gălbenușurile. Când compoziția este omogenă, se...Citeste continuarea
Farfalle cu creveti
Postat de: mirela0911 in Fructe de marePentru inceput se lasa crevetii sa se dezghete la temperatura camerei, apoi se spala usor si se usuca cu prosoape de hartie. Se pun pastele la fiert in apa cu sare si se lasa sa fiarba al...Citeste continuarea
Desert briose cu visine si iaurt
Postat de: merisor67 in PrajituriPregătim aluatul pentru brioșe cu vișine și iaurt. Pornim cuptorul la 180 de grade. Mixăm untul moale, ținut la temperatura camerei cel puțin 30 de minute, cu zahărul până...Citeste continuarea
Coaste de miel cu sos si cus-cus
Postat de: Ina in OaiePortionam coasta de miel si punem bucatile la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere. Din cand in cand adunam si aruncam spuma formata. Curatam ceapa si indepartam cotoarele de la ardei....Citeste continuarea
Desert negresa din albusuri cu...
Postat de: merisor67 in PrajituriPunem ciocolata la topit cu untul și jumătate din cantitatea de lapte. Amestecăm intens până când ciocolata și untul sunt topite și compoziția este omogenă, apoi stingem focul....Citeste continuarea
Zucchini in crusta de pesmet cu...
Postat de: AdrianUdrea in Mancaruri de legumeSpalam bine zucchiniul si il feliem rondele de aproximativ 7-8 mm. Asezam rondelele de zucchini pe un platou si presaram sare peste ele. Le lasam asa 10 minute, sa elimine din lichid, apoi le...Citeste continuarea
Desert sarlota Diplomat, cu portocale
Postat de: RODIMUR in TorturiMai întâi se amestecă ingredientele uscate (zahărul tos, amidonul alimentar și vanilia). Se adaugă apoi gălbenușurile și treptat, puțin câte puțin, laptele cald. Se...Citeste continuarea
Desert tort de ciocolata si cafea...
Postat de: ancutsa in TorturiBlatul: Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, se adaugă pe rând zahărul, gălbenuşurile, uleiul, apa. Apoi se adaugă praful de copt şi făina, amestecând...Citeste continuarea
Aperitiv terina cu ardei si branza...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriPuneti la-nmuiat foile de gelatina in apa rece. Incalziti crema. Scurgeti foile de gelatina si puneti-le in crema fierbinte. Luati de pe foc si amestecati. Lasati sa se raceasca un pic....Citeste continuarea
Desert biscuiti vitralii
Postat de: ctlina in DulciuriAmestecati la robot untul moale cu zaharurile. Adaugati oul si amestecati bine. Puneti faina si amestecati pana obtineti un aluat omogen. Filmati aluatul si dati-l la rece cel putin 30...Citeste continuarea
Desert prajitura rapida cu mere
Postat de: ctlina in PrajituriAmestecati faina si praful de copt. Adaugati zaharul, uleiul si romul. Amestecati si incorporati ouale treptat. Varsati un pic de lapte pentru a obtine un auat de clatite gros....Citeste continuarea
Branza Praidalion
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMai intai am adunat branza din frigider si am taiat-o in bucatele mici , am curatat cepa, usturoiul, am taiat ardeiul bucatele mici. Apoi am luat un borcan ( unul ca un butoias asa) si am inceput...Citeste continuarea
Piept de pui cu legume...
Postat de: merisor67 in Mancaruri de legumeCurățăm legumele și le tăiem julien sau în bastonașe cât de cât de aceeași mărime, să dea bine în farfurie. Jumătate din dovlecel îl tăiem în...Citeste continuarea
Cartofi umpluti cu telemea, la cuptor
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe aleg cartofi roz, fără defecte și de dimensiune medie. Se spală bine și se pun la fiert, în apă rece cu sare. Când sunt fierți, se scot din apa fierbinte și se lasă să se...Citeste continuarea
Desert placinta cu branza dulce...
Postat de: RuxyRux in PrajituriFoile proaspete se desfac si se lasa putin la temperatura camerei, se impart numarandu-le in doua, o parte pentru baza si o parte pentru pus deasupra. Untul se topeste si se pune peste...Citeste continuarea
Ciorba cu ciuperci pleurotus si...
Postat de: RODIMUR in CiorbeCum se prepara reteta Ciorba cu ciuperci pleurotus si smantana Se curăță cepele și cățeii de usturoi, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la foc mic,...Citeste continuarea
Desert cremsnit Duo
Postat de: merisor67 in PrajituriMai întâi pregătim cremele. Mixăm gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul până devin cremoase. Le diluăm apoi cu 100 ml lapte rece și adăugăm amidonul....Citeste continuarea
Salata cazaceasca cu sfecla rosie,...
Postat de: Ksenya in SalateCurata sfecla si tai-o julienne si pune-o intr-un castron incapator. Ceapa tai-o solzisori si soteaz-o in unt pana devine sticloasa si adaug-o peste sfecla. Adauga fasolea. Castravetii ii...Citeste continuarea