Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Pate de ficatei de pui
Postat de: AnaDavid in FicatIntr-o tigaie se pune ulei de masline, usturoi, cimbru, salvie și Rozmarin si se lasa sa se incalzeasca. Cand usturoiul începe să isi schimbe culoarea, se elimina totul și se lasă doar...Citeste continuarea
Spaghetti Carbonara
Postat de: AnaDavid in PastePentru inceput punem pe foc 4 l de apa si cand incepe sa fiarba, adaugam 4 lingurite cu sare. Fierbem pastele dupa indicatiile de pe ambalaj. Personal scot pastele din fiert 1-2 minute mai...Citeste continuarea
Salata proaspata de sfecla rosie cu...
Postat de: mihaelar63 in SalateSfecla se spala bine si se pune la fiert in apa . Eu am folosit oala sub presiune . Respectand regulile de folosinta am fiert sfecla timp de 30 minute . Curatati sfecla...Citeste continuarea
Tocanita rosie cu ficatei si piept...
Postat de: mihaelar63 in FicatFicateii se tin in apa rece cateva ore. din cand in cand se schimba apa . Punetii ficateii la scurs intr-o sita de excesul de lichid . Feliati mai marunt pieptul de pui afumat ....Citeste continuarea
Desert tort cu nuca
Postat de: violeta30 in TorturiBlatul Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu zaharul, laptele, uleiul, lamaia razuita, un praf de sare si vanilia. Cand zaharul este...Citeste continuarea
Cuiburi cu surprize
Postat de: violeta30 in Mancaruri cu carneTaiem cartofii fierti felii si ii asezam intr-o tava de ceramica, peste care vom face chiftelute din carnea de mici, iar din cartofii ramasi vom face grilaje in jurul chiftelutelor de mici....Citeste continuarea
Zama de fasole verde cu afumatura...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeSe spala carnea cu os bine cu apa calduta si se pune la fiert in 2 litri de apa . Nu sarati , carnea afumata este sarata suficent . Daca mai este nevoie dregeti gustul la sfarsit ....Citeste continuarea
Focaccia cu busuioc, ierburi...
Postat de: mihaelar63 in PiineSe foloseste pentru copt o forma de tort cu pereti detasabili . Am procedat astfel pentru ca asa am citit si eu , dar nu era nevoie de pereti detasabili . Foccacia obtinuta se...Citeste continuarea
Desert briose cu portocala
Postat de: MotanLaOale in PrajituriSe bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa. Se adauga uleiul, zeama si coaja rasa de portocala si se...Citeste continuarea
Paine in vas roman
Postat de: mihaelar63 in PiinePentru inceput se amesteca intr-un vas mai mic 150 gr faina alba cu drojdia si zaharul si apa calduta cat sa obtineti un amestec subtire, cam ca si cel de clatite. Se acopera vasul cu un...Citeste continuarea
Desert napolitane cu crema de rahat...
Postat de: merisor67 in PrajituriMai întâi separăm rahatul pe culori și îl tăiem în bucăți mici. Împărțim untul în cinci, pentru că vom avea 5 straturi, dintre care două cu cacao....Citeste continuarea
Salata orientala cu maioneza
Postat de: MotanLaOale in SalateCartofii se fierb in coaja, se curata, se racesc si se taie bucati potrivite. Ouale se fierb tari, se curata si se taie bucati. Ceapa se curata si se taie julien. Se face maioneza mixand...Citeste continuarea
Pulpe de pui umplute
Postat de: MotanLaOale in PuiPulpele se curata si se bat cu ciocanul ca la snitele intre doua folii alimentare. Se pun pe o farfurie si se presara cu sare si piper. Celelalte ingrediente se toaca marunt, iar cascavalul...Citeste continuarea
Aperitiv saleuri cu telemea si seminte
Postat de: claudiaO in Aperitive / GarnituriAluatul dezghetat il tăiem fasii de cca 1 cm. Ungem aluatul cu ou batut, presaram semintele apoi razuim branza din belsug. Așezăm fasiile in tava si lăsăm la cuptor cca 20 minute. Servim cu...Citeste continuarea
Painici cu lapte si cartofi
Postat de: claudiaO in PiineÎncepem prin a pune cartofii la fiert ca pentru piure, cu o linguriță de sare. Cand sunt gata fierti, scurgem zeama si o amestecam 100 g unt. Restul de unt il amestecăm cu cartofii pasati...Citeste continuarea
Taitei cu cascaval si telemea, la...
Postat de: RODIMUR in PasteSe răzuiește cașcavalul pe răzătoarea fină, iar telemeaua se taie cubulețe. Se fierb tăițeii în apă clocotită cu sare și când sunt gata, se strecoară, se clătesc cu...Citeste continuarea
Desert tort cu mousse de ciocolata...
Postat de: GABRIELAGH in TorturiIncepem cu pregatirea blatului. Batem foarte bine ouale cu zaharul. Incorporam faina si cacaua(cernute) cu o spatula amestecand de jos in sus. Adaugam untul topit si-l incorporam.Coacem...Citeste continuarea
Salata de fasole verde cu piept de...
Postat de: mihaelar63 in SalateFasolea verde se fierbe respectand timpul indicat pe ambalaj . Scurgeti fasolea si o clatiti cu apa rece . scurgeti in sita . Pieptul de pui se taie cubulete marunte ,...Citeste continuarea
Salata de fasole rosie cu cabanos
Postat de: mihaelar63 in SalateFasolea din conserva se spala cu apa rece si se pune la scurs intr-o sita. Ceapa se curata , se spala si se taie rondele . Cabanosul se taie rondele si se soteaza usor...Citeste continuarea
Desert tort din cozonac reconditionat
Postat de: claudiaO in TorturiÎncepem prin a prepara cele 2 budinci conform instrucțiunilor. După fierbere, le acoperim cu folie si le lăsăm să se răcească. Încălzim smantana lichida in 2 craticioare si...Citeste continuarea
Supa crema de cartofi, cu smantana,...
Postat de: RODIMUR in SupeSe curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se pun într-o oală, la fiert, cu 3 litri de apă rece. Se curăță și rădăcinoasele (morcovul, pătrunjelul și țelina) se...Citeste continuarea
Desert negresa cu mini marsmallows
Postat de: sufletista in PrajituriIntr-un bol amestecam faina cu cacaua, nuca, facem o adancitura in mijloc adaugam bicarbonatul si praful de copt stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie, cafeaua rece, uleiul si amestecam bine...Citeste continuarea
Coaste de porc glazurate
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneIntr-un bol amestecam condimentele dupa gust impreuna cu uleiul de masline si o lingura de peltea de gutui. Adaugam coastele de porc spalate si tamponate cu un prosop, amestecam bine si dam la...Citeste continuarea
Desert placinta cu ciocolata /...
Postat de: ctlina in DulciuriIncalziti cuptorul la 180 °C. Intindem sau taiem aluatul in 2 dreptungiuri (unul putin mai mare). Dati la rece. Topiti ciocolata impreuna cu untul. Amestecati bine si lasati sa se...Citeste continuarea
Aperitiv cu somon si branza topita
Postat de: ravanna in Aperitive / GarnituriDesfacem pachetul de bake rolls si asezam feliutele pe platou. Taiem somonul fasii, rondele din ardeiul iute si din ardeiul capia. Incepem procesul de ansamblare: Pe feliutele de bake rolls...Citeste continuarea
Tort cu crema de ciocolata, nuca si...
Postat de: mirela0911 in TorturiAmandoua blaturile se pregatesc la fel, atat doar ca unul va iesi mai gros care se va taia in doua, dupa racire, iar celalalt va iesi mai subtire si va ramane asa. Blaturi: Se separa ouale....Citeste continuarea
Aperitiv chec sarat cu legume
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriMixam ouale cu un praf de sare pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul, mixam un minut, apoi adaugam faina si praful de copt. Adaugam legumele si mezelurile tocate marunt si...Citeste continuarea
Friptura de pui cu cartofi si sos...
Postat de: mirela0911 in PuiBucatile de carne se spala si se usuca prin tamponare cu prosoape de hartie. Separat se amesteca uleiul cu condimentele apoi se toarna peste bucatile de carne. Se maseaza bine bucatile de...Citeste continuarea
Fasole fandosita cu muraturi pane
Postat de: costi7hector in Mancaruri de legumeSe pune fasolea la umflat in apa rece si se lasa peste noapte.Dimineata se pune la fiert si se schimba 3 ape (sa nu ne doara burta). Scaricica se portioneaza si se da la cuptorul preincins la 180...Citeste continuarea
Desert Banana Bread
Postat de: madi_marin in PrajituriSe pasează bananele şi se amestecă cu oul, untul moale, zahărul şi zahărul Bourbon şi se amestecă bine. Se adaugă nuca măcinată şi ciocolata tocată. Separat se amestecă făina...Citeste continuarea
Mamaliga cu tarate
Postat de: costi7hector in Aperitive / GarnituriSe pune apa la fiert cu sare si putin ulei in tuci. Cand clocoteste apa, se da focul mic si se adauga malaiul in ploaie, amestecand continuu cu un tel. Se lasa sa fiarba cateva minute,...Citeste continuarea
Tocanita de pipote si inimi
Postat de: ladydi in Mancaruri cu carneTaiem ceapa solzisiori, o calim in putin ulei, presaram boia si adaugam inimile si pipotele spalate si curatate. Turnam apa cat sa le acopere, potrivim gustul de sare si piper si lasam sa...Citeste continuarea
Cartofi inveliti in mantie de bacon
Postat de: ladydi in Mancaruri de legumeCuratam si spalam cartofii si ii taiem in sferturi.Ii saram si piperam, apoi ii invelim in cate o felie de bacon. Ungem o tava cu putin ulei, asezam cartofii inveliti, adaugam lamaia...Citeste continuarea
Salata cu somon afumat
Postat de: mihaelar63 in SalateCuratati si spalati frunzele si legumele . Varza rosie se taie fasiute . Salatele se taie la fel fasii inguste . Rosiile chery se taie jumatati . Ridichiile se...Citeste continuarea
Desert tort de biscuiti
Postat de: GeorgianaGrigorescu in TorturiIntr-un vas mixam crema de branza, smantana pentru frisca, mascarponele. Adaugam si iaurtul mixand in continuare. Adaugam treptat si crema de ciocolata la temperatura camerei, mixand usor. Nu...Citeste continuarea
Desert prajitura cu dovleac si branza
Postat de: sufletista in PrajituriCuratam 2 felii mari de dovleac si le dam prin razatoare, adaugam intr-o cratita untul si cand s-a topit, adaugam dovleacul, zaharul si calim la foc mic, amestecand ocazional. Oprim focul si...Citeste continuarea
Ficatei cu cartofi la cuptor
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneFicateii ii spalam bine si ii scurgem bine, ii punem intr-o oala cu apa sa fiarba cca 5 min din momentul cand da in clocot. Intre timp curatam cartofi si ii taiem in 6; ceapa o taiem...Citeste continuarea
Ciorba de oase acrita cu zeama de...
Postat de: violeta30 in CiorbeOparim oasele inainte, aruncam apa si spalam oasele de resturi de spuma. Punem cei sase litri la fiert intr-o oala mai mare, de preferat cu presiune, iar cand apa clocoteste adaugam oasele si...Citeste continuarea
Varza murata la cuptor cu friptura...
Postat de: violeta30 in PorcTaiem varza fin si o punem intr-un vas cu apa pentru cateva ore. O scurgem bine si o punem intr-o tava. Peste varza vom pune bucati din friptura, condimente, ulei si sucul de rosii. Vom completa...Citeste continuarea
Ciocanele de pui la cuptor
Postat de: violeta30 in PuiCuratam ciocanelele de pui de eventuale pene si pielitele de la capete. Le spalam, le uscam cu prosop de hartie si le punem intr-un vas. Presaram condimentele, sarea si o lingura de ulei si le...Citeste continuarea
Piept de purcelus cu cartofi, la...
Postat de: mihaelar63 in PorcPieptul de porc se spala si se portioneaza in bucati . Cartofii se curata si se taie pe lungime . Usturoiul se curata si se feliaza. Asezati cartofii in tava . Sub ei...Citeste continuarea
Pulpa de porc gatita lent
Postat de: panacris in PorcPulpa de porc se maseaza cu condimentele pentru bait uscat de la Kotany si se lasa la rece, asa uscat, fara niciun lichid, minim 180 de minute sau peste noapte la rece. Apoi se pune pulpa la...Citeste continuarea
Aperitiv chec cu spanac
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriMixam untul moale cu sarea si piperul. Adaugam ouale unul cate unul mixand in continuare. Adaugam smantana, cascavalul si faina amestecata cu praful de copt. La final adaugam spanacul...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi cu miere,...
Postat de: panacris in PrajituriIntr-un vas se amesteca mierea, zaharul tos, zaharul vanilinat, untul, oul intreg, laptele si amoniacul si se pun la foc mic, nu direct pe flacara, pana cand incepe sa fiarba compozitia, se...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de fructe si...
Postat de: merisor67 in TorturiPregătim crema de fructe. Punem frișca lichidă la încălzit, într-un vas, la foc mic. Nu o lăsăm să atingă punctul de fierbere, ci doar atât cât să suporte...Citeste continuarea
Desert prajitura Televizor
Postat de: panacris in PrajituriPentru foile de cacao: Se amestecă făina cu untura moale, ca să se înglobeze, obținându-se un un aluat gen crumble. Se adaugă restul ingredientelor, și se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si gris,...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriCum se prepara Desert prajitura cu mere si gris, reteta romaneasca de prajitura cu mere: Am curatat merele de coaja si le-am ras. Merele trebuie sa fie zemoase. Daca nu sunt zemoase, adaugam...Citeste continuarea
Desert salam de biscuiti de post
Postat de: MotanLaOale in DulciuriMiezul de nuca se prajeste 5 minute si se zdrobeste. Biscuitii se maruntesc. Stafidele se hidrateaza in apa calduta. Rahatul se taie patratele potrivite. Dulceata se pune intr-o sita...Citeste continuarea
Cea mai buna supa cu galuste, din...
Postat de: mihaelar63 in SupeLegumele se urata si se spala . Coada de vitel se spala bine cu apa rece. Portionati coada in bucati mai mici , cam de 3 degete sa incapa bine in oala . Se...Citeste continuarea
Cotoroage - racituri din Banat
Postat de: MotanLaOale in PorcPicioarele, urechile si carnea se curata, se spala si se pun in apa rece 1 ora. Zarzavatul se curata, se lasa intreg si se spala. Carnea se mai spala odata dupa ce a stat in apa se pune...Citeste continuarea