A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Pate de ficatei de pui

Postat de: AnaDavid in Ficat

Intr-o tigaie se pune ulei de masline, usturoi, cimbru, salvie și Rozmarin si se lasa sa se incalzeasca. Cand usturoiul începe să isi schimbe culoarea, se elimina totul și se lasă doar...Citeste continuarea

Spaghetti Carbonara

Postat de: AnaDavid in Paste

Pentru inceput punem pe foc 4 l de apa si cand incepe sa fiarba, adaugam 4 lingurite cu sare. Fierbem pastele dupa indicatiile de pe ambalaj. Personal scot pastele din fiert 1-2 minute mai...Citeste continuarea

Salata proaspata de sfecla rosie cu...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Sfecla se spala bine si se pune la fiert in apa . Eu am folosit oala sub presiune . Respectand regulile de folosinta am fiert sfecla timp de 30 minute . Curatati sfecla...Citeste continuarea

Tocanita rosie cu ficatei si piept...

Postat de: mihaelar63 in Ficat

Ficateii se tin in apa rece cateva ore. din cand in cand se schimba apa . Punetii ficateii  la scurs intr-o sita de excesul de lichid . Feliati mai marunt pieptul de pui afumat ....Citeste continuarea

Desert tort cu nuca

Postat de: violeta30 in Torturi

Blatul Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu zaharul, laptele, uleiul, lamaia razuita, un praf de sare  si vanilia. Cand zaharul este...Citeste continuarea

Cuiburi cu surprize

Postat de: violeta30 in Mancaruri cu carne

Taiem cartofii fierti felii si ii asezam intr-o tava de ceramica, peste care vom face chiftelute din carnea de mici, iar din cartofii ramasi vom face grilaje in jurul chiftelutelor de mici....Citeste continuarea

Zama de fasole verde cu afumatura...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Se spala carnea cu os bine cu apa calduta si se pune la fiert in 2 litri de apa . Nu sarati , carnea afumata este sarata suficent . Daca mai este nevoie dregeti gustul la sfarsit ....Citeste continuarea

Focaccia cu busuioc, ierburi...

Postat de: mihaelar63 in Piine

Se foloseste pentru copt  o forma de tort cu pereti detasabili . Am procedat astfel pentru ca asa am citit si eu , dar nu era nevoie de pereti detasabili . Foccacia obtinuta se...Citeste continuarea

Desert briose cu portocala

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa. Se adauga uleiul, zeama si coaja rasa de portocala si se...Citeste continuarea

Paine in vas roman

Postat de: mihaelar63 in Piine

Pentru inceput se amesteca intr-un vas mai mic 150 gr faina alba cu drojdia si zaharul si apa calduta cat sa obtineti un amestec subtire, cam ca si cel de clatite. Se acopera vasul cu un...Citeste continuarea

Desert napolitane cu crema de rahat...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Mai întâi separăm rahatul pe culori și îl tăiem în bucăți mici. Împărțim untul în cinci, pentru că vom avea 5 straturi, dintre care două cu cacao....Citeste continuarea

Salata orientala cu maioneza

Postat de: MotanLaOale in Salate

Cartofii se fierb in coaja, se curata, se racesc si se taie bucati potrivite. Ouale se fierb tari, se curata si se taie bucati. Ceapa se curata si se taie julien. Se face maioneza mixand...Citeste continuarea

Pulpe de pui umplute

Postat de: MotanLaOale in Pui

Pulpele se curata si se bat cu ciocanul ca la snitele intre doua folii alimentare. Se pun pe o farfurie si se presara cu sare si piper. Celelalte ingrediente se toaca marunt, iar cascavalul...Citeste continuarea

Aperitiv saleuri cu telemea si seminte

Postat de: claudiaO in Aperitive / Garnituri

Aluatul dezghetat il tăiem fasii de cca 1 cm. Ungem aluatul cu ou batut, presaram semintele apoi razuim branza din belsug. Așezăm fasiile in tava si lăsăm la cuptor cca 20 minute. Servim cu...Citeste continuarea

Painici cu lapte si cartofi

Postat de: claudiaO in Piine

Începem prin a pune cartofii la fiert ca pentru piure, cu o linguriță de sare. Cand sunt gata fierti, scurgem zeama si o amestecam 100 g unt. Restul de unt il amestecăm cu cartofii pasati...Citeste continuarea

Taitei cu cascaval si telemea, la...

Postat de: RODIMUR in Paste

Se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea fină, iar telemeaua se taie cubulețe. Se fierb tăițeii în apă clocotită cu sare și când sunt gata, se strecoară, se clătesc cu...Citeste continuarea

Desert tort cu mousse de ciocolata...

Postat de: GABRIELAGH in Torturi

 Incepem cu pregatirea blatului. Batem foarte bine ouale cu zaharul. Incorporam faina si cacaua(cernute) cu o spatula amestecand de jos in sus. Adaugam untul topit si-l incorporam.Coacem...Citeste continuarea

Salata de fasole verde cu piept de...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Fasolea verde se fierbe respectand timpul indicat pe ambalaj . Scurgeti fasolea si o clatiti cu apa rece . scurgeti in sita . Pieptul de pui se taie cubulete marunte ,...Citeste continuarea

Salata de fasole rosie cu cabanos

Postat de: mihaelar63 in Salate

Fasolea din conserva se spala cu apa rece si se pune la scurs intr-o sita.  Ceapa se curata , se spala si se taie rondele . Cabanosul se taie rondele si se soteaza usor...Citeste continuarea

Desert tort din cozonac reconditionat

Postat de: claudiaO in Torturi

Începem prin a prepara cele 2 budinci conform instrucțiunilor. După fierbere, le acoperim cu folie si le lăsăm să se răcească. Încălzim smantana lichida in 2 craticioare si...Citeste continuarea

Supa crema de cartofi, cu smantana,...

Postat de: RODIMUR in Supe

Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se pun într-o oală, la fiert, cu 3 litri de apă rece. Se curăță și rădăcinoasele (morcovul, pătrunjelul și țelina) se...Citeste continuarea

Desert negresa cu mini marsmallows

Postat de: sufletista in Prajituri

Intr-un bol amestecam faina cu cacaua, nuca, facem o adancitura in mijloc adaugam bicarbonatul si praful de copt stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie, cafeaua rece, uleiul si amestecam bine...Citeste continuarea

Coaste de porc glazurate

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Intr-un bol amestecam condimentele dupa gust impreuna cu uleiul de masline si o lingura de peltea de gutui. Adaugam coastele de porc spalate si tamponate cu un prosop, amestecam bine si dam la...Citeste continuarea

Desert placinta cu ciocolata /...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Incalziti cuptorul la 180 °C. Intindem sau taiem aluatul in 2 dreptungiuri (unul putin mai mare). Dati la rece. Topiti ciocolata impreuna cu untul. Amestecati bine si lasati sa se...Citeste continuarea

Aperitiv cu somon si branza topita

Postat de: ravanna in Aperitive / Garnituri

Desfacem pachetul de bake rolls si asezam feliutele pe platou. Taiem somonul fasii, rondele din ardeiul iute si din ardeiul capia. Incepem procesul de ansamblare: Pe feliutele de bake rolls...Citeste continuarea

Tort cu crema de ciocolata, nuca si...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Amandoua blaturile se pregatesc la fel, atat doar ca unul va iesi mai gros care se va taia in doua, dupa racire, iar celalalt va iesi mai subtire si va ramane asa. Blaturi: Se separa ouale....Citeste continuarea

Aperitiv chec sarat cu legume

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Mixam ouale cu un praf de sare pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul, mixam un minut, apoi adaugam faina si praful de copt. Adaugam legumele si mezelurile tocate marunt si...Citeste continuarea

Friptura de pui cu cartofi si sos...

Postat de: mirela0911 in Pui

Bucatile de carne se spala si se usuca prin tamponare cu prosoape de hartie.  Separat se amesteca uleiul cu condimentele apoi se toarna peste bucatile de carne. Se maseaza bine bucatile de...Citeste continuarea

Fasole fandosita cu muraturi pane

Postat de: costi7hector in Mancaruri de legume

Se pune fasolea la umflat in apa rece si se lasa peste noapte.Dimineata se pune la fiert si se schimba 3 ape (sa nu ne doara burta). Scaricica se portioneaza si se da la cuptorul preincins la 180...Citeste continuarea

Desert Banana Bread

Postat de: madi_marin in Prajituri

Se pasează bananele şi se amestecă cu oul, untul moale, zahărul şi zahărul Bourbon şi se amestecă bine. Se adaugă nuca măcinată şi ciocolata tocată. Separat se amestecă făina...Citeste continuarea

Mamaliga cu tarate

Postat de: costi7hector in Aperitive / Garnituri

Se pune apa la fiert cu sare si putin ulei in tuci. Cand clocoteste apa, se da focul mic si se adauga malaiul in ploaie, amestecand continuu cu un tel. Se lasa sa fiarba cateva minute,...Citeste continuarea

Tocanita de pipote si inimi

Postat de: ladydi in Mancaruri cu carne

Taiem ceapa solzisiori, o calim in putin ulei, presaram boia si adaugam inimile si pipotele spalate si curatate. Turnam apa cat sa le acopere, potrivim gustul de sare si piper si lasam sa...Citeste continuarea

Cartofi inveliti in mantie de bacon

Postat de: ladydi in Mancaruri de legume

Curatam si spalam cartofii si ii taiem in sferturi.Ii saram si piperam, apoi ii invelim in cate o felie de bacon. Ungem o tava cu putin ulei, asezam cartofii inveliti, adaugam lamaia...Citeste continuarea

Salata cu somon afumat

Postat de: mihaelar63 in Salate

Curatati si spalati frunzele si legumele . Varza rosie se taie fasiute . Salatele se taie la fel fasii inguste . Rosiile chery se taie jumatati . Ridichiile se...Citeste continuarea

Desert tort de biscuiti

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Torturi

Intr-un vas mixam crema de branza, smantana pentru frisca, mascarponele. Adaugam si iaurtul mixand in continuare. Adaugam treptat si crema de ciocolata la temperatura camerei, mixand usor. Nu...Citeste continuarea

Desert prajitura cu dovleac si branza

Postat de: sufletista in Prajituri

Curatam 2 felii mari de dovleac si le dam prin razatoare, adaugam intr-o cratita untul si cand s-a topit, adaugam dovleacul, zaharul si calim la foc mic, amestecand ocazional. Oprim focul si...Citeste continuarea

Ficatei cu cartofi la cuptor

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Ficateii ii spalam bine si ii scurgem  bine, ii punem intr-o oala cu apa sa fiarba cca 5 min din momentul cand da in clocot. Intre timp curatam cartofi si ii taiem in 6; ceapa o taiem...Citeste continuarea

Ciorba de oase acrita cu zeama de...

Postat de: violeta30 in Ciorbe

Oparim oasele inainte, aruncam apa si spalam oasele de resturi de spuma. Punem cei sase litri la fiert intr-o oala mai mare, de preferat cu presiune, iar cand apa clocoteste adaugam oasele si...Citeste continuarea

Varza murata la cuptor cu friptura...

Postat de: violeta30 in Porc

Taiem varza fin si o punem intr-un vas cu apa pentru cateva ore. O scurgem bine si o punem intr-o tava. Peste varza vom pune bucati din friptura, condimente, ulei si sucul de rosii. Vom completa...Citeste continuarea

Ciocanele de pui la cuptor

Postat de: violeta30 in Pui

Curatam ciocanelele de pui de eventuale pene si pielitele de la capete. Le spalam, le uscam cu prosop de hartie si le punem intr-un vas. Presaram condimentele, sarea si o lingura de ulei si le...Citeste continuarea

Piept de purcelus cu cartofi, la...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Pieptul de porc se spala si se portioneaza in bucati . Cartofii se curata si se taie pe lungime . Usturoiul se curata si se feliaza. Asezati cartofii in tava . Sub ei...Citeste continuarea

Pulpa de porc gatita lent

Postat de: panacris in Porc

Pulpa de porc se maseaza cu condimentele pentru bait uscat de la Kotany si se lasa la rece, asa uscat, fara niciun lichid, minim 180 de minute sau peste noapte la rece. Apoi se pune pulpa la...Citeste continuarea

Aperitiv chec cu spanac

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Mixam untul moale cu sarea si piperul. Adaugam ouale unul cate unul mixand in continuare. Adaugam smantana, cascavalul si faina amestecata cu praful de copt. La final adaugam spanacul...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi cu miere,...

Postat de: panacris in Prajituri

Intr-un vas se amesteca mierea, zaharul tos, zaharul vanilinat, untul, oul intreg, laptele si amoniacul si se pun la foc mic, nu direct pe flacara, pana cand incepe sa fiarba compozitia, se...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de fructe si...

Postat de: merisor67 in Torturi

Pregătim crema de fructe. Punem frișca lichidă la încălzit, într-un vas, la foc mic. Nu o lăsăm să atingă punctul de fierbere, ci doar atât cât să suporte...Citeste continuarea

Desert prajitura Televizor

Postat de: panacris in Prajituri

Pentru foile de cacao: Se amestecă făina cu untura moale, ca să se înglobeze, obținându-se un un aluat gen crumble. Se adaugă restul ingredientelor, și se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si gris,...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Cum se prepara Desert prajitura cu mere si gris, reteta romaneasca de prajitura cu mere: Am curatat merele de coaja si le-am ras. Merele trebuie sa fie zemoase. Daca nu sunt zemoase, adaugam...Citeste continuarea

Desert salam de biscuiti de post

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Miezul de nuca se prajeste 5 minute si se zdrobeste. Biscuitii se maruntesc. Stafidele se hidrateaza in apa calduta. Rahatul se taie patratele potrivite. Dulceata se pune intr-o sita...Citeste continuarea

Cea mai buna supa cu galuste, din...

Postat de: mihaelar63 in Supe

Legumele se urata si se spala . Coada de vitel se spala  bine cu apa rece. Portionati  coada in bucati mai mici , cam de 3 degete sa incapa bine in oala . Se...Citeste continuarea

Cotoroage - racituri din Banat

Postat de: MotanLaOale in Porc

Picioarele, urechile si carnea se curata, se spala si se pun in apa rece 1 ora. Zarzavatul se curata, se lasa intreg si se spala. Carnea se mai spala odata dupa ce a stat in apa se pune...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]