Ardei umpluti cu varza, in saramura

de vasimur in Muraturi, 15 Oct 2017 | 39502 vizualizari

 

Iată o rețetă simplă de ardei umpluți cu varză, în saramură, delicioși în zilele geroase de iarnă.
 Ingredientele de mai jos sunt pentru un borcan de 4 l. (1 porție = 1 borcan de 4l)

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg de ardei (11-12 ardei potriviți ca mărime)
  • 1 varză de 1,5-2 kg
  • 3 linguri cu vârf de sare neiodată
  • 1 legătură de cimbru uscat
  • 1 legătură de mărar uscat
  • 1 ardei iute
  • 1 țelină mică cu frunze
  • 2-3 rădăcini de hrean
  • 1 legătură de morcovi (1/2 kg)
  • 2 l apă
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu varza, in saramura:

După ce se spală, varza se dă prin răzătoare sau se toacă mărunt. Se curăță morcovul, se spală și se dă prin răzătoarea mare. Se amestecă morcovul cu varza și se presară o lingură cu vârf de sare mare neiodată. Se freacă bine și se lasă să stea 30 minute.

Între timp, spălați ardeii și scoateți semințele, curățați interiorul de vene, spălați și lăsați-i la scurs cu gura în jos.

După 30 minute, umpleți fiecare ardei cu varză, îi așezați cu gura în sus în borcanul bine spălat. Printre ardeii umpluți cu varză adăugați bucăți de hrean tăiat fâșii, morcov tăiat rondele, țelină tăiată fâșii și ardeiul iute tăiat în două, pe lungime. Deasupra puneți frunze de țelină, cimbru și mărar uscat.

Pentru saramură, puneți într-o oală, 2 l apă (cam 1/2 din capacitatea borcanului folosit), adăugați  1 lingură de sare pentru fiecare litru de apă și fierbeți saramura. Lăsați-o să se răcească, după care o turnați peste ardei. Ziua următoare se închide ermetic borcanul și se depozitează în cămară.

TIPS-URI

1

Alegeți ardei de mărime potrivită, pentru ca să-i puteți așeza mai ușor în borcan

2

Folosiți doar sare neiodată

3

Puneți saramura călduță peste ardeii umpluți cu varză, așezați deja în borcan

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu varza, in saramura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari si conopida in otet