Nu prea gătesc aripioare, că sunt bune cele de la …..x, y, z… celebrele fast food-uri ;)
Dar am zis hai să încerc și varianta sănătoasă, gătite lent, acasă ;) M-am inspirat de la Adina ;) https://www.bucataras.ro/retete/aripioare-de-pui-la-crock-pot-slow-cooker-35-l-red-91076.html
Binețeles că nu am venit cu adăugiri ;) Spor și poftă bună!
P.S. Zmeul mijlociu le-a testat;) Și a scos multe onomapotopeeee ;) de yamyyy și tare buneeee ;) Să mai faci, răspuns final ;) Așa că am trecut testul aripioarelor ;) :)))
Aripioarele de pui se curăță, se taie partea micuță, se spală, se usucă cu prosoape de bucătărie absorbante și se pun în vasul de ceramic al aparatului de gătit Slow Cooker Crock Pot 4,7 l.
Într-un bol se amestecă ketchup-ul, uleiul, sosul de soia, apa, pudra de usturoi și piperul.
Sosul se pune peste aripioare, se amestecă ușor, ca să se înglobeze, apoi se conectează aparatul de gătit Slow Cooker Crock Pot 4,7 l, la sursa de current, se se tează la programul HIGH pentru 2 ore. După 1 oră se presară semințele de susan și se amestecă ușor, ca să cuprindă toate aripioarele.
Pentru rumenire se transferă vasul în cuptor pentru cca. 10 minute câte 5 minute pe fiecare parte.
Se servesc fierbinți cu sos tzatziki, sweet chili sau sos de usturoi.
Spor și poftă bună!