Bomboane Raffaello

de Corinuta in Dulciuri, 7 Feb 2012 | 7491 vizualizari

 

Imi plac tare mult bombonelele astea si cand am citit reteta Licutei m-am hotarat sa incerc si eu sa fac acasa....bineinteles nu se compara cu cele din comert!

 

INGREDIENTE

Pentru bomboane:

  • 340 ml lapte condensat
  • 5 linguri lapte praf
  • 80 g unt moale
  • 100 g fulgi de cocos
  • 50 g foi de napolitane maruntite
  • 50 g biscuiti maruntiti
  • migdale sau alune 

Pentru ornat:

  • 100 g ciocolata alba
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingura unt
  • 100 g fulgi de cocos

Pentru laptele condensat:

  • 130 ml apa clocotita
  • 3 linguri unt topit
  • 120 g lapte praf
  • 150 g zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane Raffaello:

Prima data pregatim laptele condensat: se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza pana la omogenizare.

Pregatim bomboanele: se mixeaza laptele condensat cu untul, se adauga laptele praf, fulgii de cocos, napolitanele si biscuitii, se framanta bine, iar cand s-au omogenizat se fac bilutele cat o nuca. In mijlocul fiecareia putem pune o migdala sau aluna. 

Se topesc impreuna ciocolata cu laptele si untul si se amesteca bine. Se dau bilutele prin aceasta glazura, apoi prin fulgi de cocos, dupa care se aseaza pe un platou si se pastreaza la frigider.

Pofta buna!

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Raffaello