Briose aperitiv

de oana_d in Aperitive / Garnituri, 3 Mai 2013 | 10684 vizualizari

 

Rapide, pufoase si foarte gustoase.

 

INGREDIENTE

  • o cana si un sfert de faina (250 g),
  • o lingurita rasa de sare (sau chiar mai putin),
  • un pliculet de praf de copt.
  • 2 oua mari,
  • 3/4 de cana (150 ml) lapte,
  • 1/4 cana (50 ml) ulei. 
  • umplutura:
  • 100 g cascaval,
  • o felie groasa de sunca de pasare,
  • o felie groasa de kaiser afumat,
  • 2 cepe verzi,
  • cateva felii de morcov,
  • o mana de verdeata tocata,
  • 5-6 masline fara samburi.

un ou pt uns pe deasupra,

unt/smantana pt uns formele de briose.

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose aperitiv:

Faina, sarea si praful de copt se amesteca cu o lingura. Sunca si kaiserul se taie bucatele mici, ceapa se taie ca pentru salata, morcovul se marunteste, cascavalul se taie cubulete, verdeata se toaca, maslinele se taie rondele.

Se mixeaza ouale intregi, apoi se adauga uleiul si laptele omogenizand compozitia. Se continua mixatul la o viteza mai mica (de preferinta 1) si se adauga amestecul de faina pana cand rezulta un aluat ca de pandispan, mai grosut, dar curgator. Se scoate mixerul. In aluat se pun bucatile de sunca, ceapa, kaiserul, cascavalul, morcovul si verdeata tocata (maslinele se lasa pt decor). Se amesteca usor cu o lingura.

Se da foc la cuptor sa se incalzeasca. Formele de briose se ung cu unt sau cu smantana, apoi se pune cate o lingura din compozitie in fiecare forma, in asa fel incat sa fie doar pe jumatate pline, pentru ca vor creste. Mie mi-a ajuns perfect pt cele 12 forme ale tavii. Pe deasupra se orneaza cu rondele de masline, apoi se ung briosele cu ou batut.
Se da tava la cuptor la foc potrivit cca 20-25 de minute. Sunt gata cand trec testul scobitorii si sunt rumenite pe margini. Se dezlipesc usor cu lama unui cutit si se aranjeaza pe un platou. Se servesc calde sau reci, si dispar de pe masa rapid! :)

TIPS-URI

1

cana folosita este de 200 ml

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose sarate cu telemea si ciuperci