Castraveti umpluti cu telemea delaco si ceva fin delaco

de babi5 in Aperitive / Garnituri, 12 Dec 2014 | 2966 vizualizari

 

O idee si de la Babi pentru a suplimenta aperitivele la masa de Craciun si Revelion.Un aperitiv usor de realizat si foarte gustos.Il recomand cu mult drag.

 

INGREDIENTE

  • 200 telemea delaco
  • 2 linguri ceva fin delaco
  • 1 lingurita unt
  • 1 lingurita marar verde tocat
  • piper alb
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1 bucatica morcov pentru decor
  • frunze patrunjel pentru decor
  • 1 bucatica ardei galben( eu nu am avut)
  • 1 castravete sera mai mare( si cit se poate de drept)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti umpluti cu telemea delaco si ceva fin delaco:

Castravetele  se spala se taie in doua  apoi fiecare bucata in doua, obtinind astfel 4 bucati pe care le scobim bine cu o lingutita, le asezam pe un platou.

Ceapa o curatam o spalam si o tocam marunt  impreuna cu bucatica de ardei ,telemeaua se da prin razatoarea mica( cine are razatoare speciala pentru brinzeturi , eu am).

Apoi se pune intr-un castron se amesteca cu  untul , mararul, piperul, ceapa rosie si ceva fin de la delaco ( daca cumva este prea moale mai punem un picut de telemea  rasa) cu pasta  obtinuta umplem castravetii( cu un pos daca se poate si profesionist are duzele mai mari) al  meu s-a stricat asa ca am folosit o punga.

Ornam cu bucatele de morcov sau gogosar rosu( sau si cu una si cu alta dupa imaginatia fiecaruia) se pune la rece pentru 30 minute  apoi se feliaza drept sau vertical si asezam pe platou impreuna cu alte preparate.

Sa va fie de folos si ajutor.

TIPS-URI

1

Un aperitiv foarte gustos si da bine pe farfurie

2

Foarte usor si repede de realizat

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti umpluti cu telemea delaco si ceva fin delaco" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri din castravete şi caşcaval cu somon afumat