Chefal cu andive și lămâie

de elucubratiiculinare in Peste, 13 Dec 2013 | 4066 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 chefali
  • 2 andive mari
  • 1 lămâie
  • 4 fire ceapă verde
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 200 ml vin alb
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chefal cu andive și lămâie:

Încălzim cuptorul la 220 grade C. Andivele se curăță de primele frunze și se feliază pe diagonală în fâșii de 1/2 cm grosime. Lămâia se taie rondele. Peștii se curăță de solzi, se eviscereză și se păstrează sau nu capul (după preferință). Se spală bine și se lasă la scurs. Se condimentează cu sare și piper. În fiecare chefal punem felii de lămâie și de andive.

Într-o tavă unsă cu 2 linguri ulei de măsline aranjăm restul de felii de andive și punem peștele deasupra. Presărăm ceapa verde tocată mărunt - punem în tavă toată partea albă și jumătate din partea verde, păstrăm o parte pentru a orna la final. Stropim peștele cu  ulei de măsline (aprox. 2 linguri) și turnăm vinul alb. Dacă tava este foarte mare mai adăugați 100 ml apă.

Se dă la cuptor 25-30 minute. Servim cu lămâie și presărăm ceapă verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chefal cu andive și lămâie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chefal cu sos de portocale si orez basmati