Chifle cu iaurt

de Bunica in Piine, 23 Feb 2013 | 4393 vizualizari

 

chifle cu iaurt pufoase si buneeeee!

 

INGREDIENTE

  • 200 g.faina neagra
  • 350 g faina alba
  • 350 g. iaurt de baut
  • 1 lingura ulei de masline
  • 25g. drojdie proaspata
  • o lingurita zahar
  • o lingurita sare
  • 1 ou
  • 1 ou pentru uns deasupra
  • o ligurita mac
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu iaurt:

Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul si se lasa 10-15 minute .

Se ia un vas mare in care se pune faina neagra si 300 g. faina alba,uleiul,oul,sarea,iaurtul si drojdia.Se framanta pana se incorporeaza toata faina si se obtine un aluat, care nu se lipeste de maini.Daca este nevoie se mai  adauga faina.Eu am adaugat inca vreo 30 g.

Aluatul se lasa la dospit 30-45 minute.

Se portioneaza in 6 bile care se framanta .

O tava termorezistenta se unge cu ulei .

Chiflele se aseaza in tava,se ung cu ou si se presara cu mac.

Se dau la cuptorul incins in prealabil pentru 40-45 minute.Cel mai bine se face testul cu scobitoarea.

Cand sunt coapte, se scot din tava si se invelesc cu un prosop curat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu iaurt si susan