Chiftele cu sos de rosii

de dantes in Porc, 22 Mai 2014 | 7195 vizualizari

 

Se pot servi linga cartofi piure,paste s-au orez

 

INGREDIENTE

  • Pentru Chiftele
  • 500 g carne de porc
  • 2 felii de paine
  • 2 oua
  • 4 catei de usturoi
  • 100 ml. ulei
  • sare,piper
  • Pentru sosul de rosii
  • 30 ml.ulei
  • 2 linguri de faina
  • 3 linguri de pasta de rosii
  • 1 lingura zahar
  • 2 foi de dafin
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu sos de rosii:

Pentru chiftele tocam carnea impreuna cu usturoiul si feliile de paine inmuiate in apa sau lapte si scurse bine,aceasta compozitie o amestecam bine cu doua oua crude si condimentam dupa gust cu sare si piper.Cu mainile ude formam chiftelutele si le prajim in ulei incins.

Pentru sosul de rosii intr-un vas punem la incalzit uleiul, adaugam faina si o lasam sa se rumeneasca putin apoi adaugam pasta de rosii,zaharul,foile de dafin si putina sare,deasupra turnam o ceasca de apa si amestecam incontinu pentru a nu se forma cocoloase pana cand ajungem la consistenta dorita,daca este necesar mai putem adauga apa.

TIPS-URI

1

chiftele

2

sos

3

rosii

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu sos aromat