Chisalita olteneasca

de epurasha2bb in Supe/Ciorbe, 22 Iul 2010 | 15274 vizualizari

 

dulce acrisoara, numai buna vara

 

INGREDIENTE

  • 1 kg corcoduse rosii
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina/amidon

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chisalita olteneasca:

Se culeg corcodusele rosii cu grija sa nu fie stricate.Se spala bine si se scot samburii. Se pun la fiert in apa cu 6 linguri de zahar.Cand au fiert bine de tot se paseaza o parte si apoi se amesteca cu 2 linguri de faina si cu acest amestec se ingroasa ciorba noastra de corcoduse (chisalita).Se mai lasa putin si apoi se serveste fie calduta fie rece.Bunica ne dadea sa o mancam rece cu paine si era o mare placere in zilele toride de vara.

Este o ciorbica dulce acrisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chisalita olteneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

jolygina 1

23.07.2010, 09:33

buna ,imi aduce aminte de copilarie ne facea mamaia mea ,si imi placea cel mai mult rece dar la mine era ca un fel de desert ,nu se manca cu carne ca la sidy

epurasha2bb 1

23.07.2010, 10:22

multumesc fetelor, cred ca depinde de zona, la noi in oltenia asa se face sau cel putijn asa o facea mamaia mea.Noi o mancam ca ceva dulce exact ca pe un compot rece de exemplu.

Miha 1

23.07.2010, 12:00

N-am mai mancat corcoduse inca de cand eram copil.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole pastai cu corcoduse