Rasolul de vaca se fierbe la oala cu presiune 30 min de cand incepe sa fluiere.
Burta se taie julien si se pune la fiert in apa cat s-o acopere si inca 2 degete, cu legumele intregi, foaia de dafin, piperul si cativa catei de usturoi taiati in doua.
Dupa ce au fiert, se strecoara zeama de la rasol, si cea de la burta, sa ramana limpezi, apoi se amesteca si se lasa la racorit cat sa nu mai fie fierbinte.
Intre timp se face liezonul: se separa ouala, cele 5 galbenusuri se amesteca cu smantana si cu 2-3 polonice de zeama fierbinte, amestecand continuu, cu atentie, ca sa nu se branzeasca.
Liezonul se adauga treptat peste cei 5 litri de zeama, se pune la foc mic, amestecand continuu, sa nu se lipeasca. Ciorba nu mai trebuie sa dea in clocot, ci sa fiarba incet la foc mic cateva minute. Se adauga burta, se potriveste de sare si otet si se retrage imediat vasul de pe foc.
Se face mujdeiul de usturoi, dar in loc de apa, folosim un polonic din supa ramasa.
Dupa ce stingem focul, punem mujdeiul strecurat, sau cu totul, dupa preferinte, noi il punem tot!
Un morcov dat pe razatoarea mica se caleste intr-o tigaie cu putin ulei. Dupa ce uleiul s-a colorat, se strecoara printr-o sita fina si se adauga doar uleiul in ciorba, pentru aspect.
Pofta mare!
1
Optional, 100 g gogosari in otet se taie julien si se adauga in ciorba. De data asta noi nu am pus, ptr ca inca nu s-au facut:)
2
Daca aveti burta cruda, se spala bine, si se pune la fiert impreuna cu osul de vaca, insa necesita o fierbere mai indelungata (4-5 ore), si nu la oala sub presiune. Trebuie sa aveti grija sa rezulte suficienta zeama, deci veti folosi cca 7-8 litri de apa.
3
In functie de cum va place, se mai poate adauga in farfurie smantana, mujdei de usturoi si se serveste cu ardei iute.