Ciorba de cartofi cu afumatura dreasa cu ou si smantana

de rivka in Supe/Ciorbe, 16 Apr 2010 | 13231 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 1 fir de praz
  • o bucata de telina rasa
  • 1 morcov mic
  • 1 patrunjel
  • 250 grame afumatura feliata
  • 1 kg cartofi
  • 150 grame smantana
  • patrunjel
  • tarhon
  • 2 oua

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu afumatura dreasa cu ou si smantana:

Legumele si radacinoasele se toaca marunt si se pun in oala impreuna cu slanina afumata in 2 linguri ulei de masline la dustuit.

Cartofii se curata si se taie cubulete.

Cand legumele impreuna cu slaninuta incep sa-si lase bine miros se adauga cartofii, apa, 2 lingurite de tarhon, 1 lingurita de patrunjel uscat am pus eu si se lasa cateva minute la fiert.Cu un pahar se scoate supa cam jumatate de pahar si se lasa sa se raceasca.Supa de cartofi se fierbe in jur de 10 -15 minute pana sunt fierti cartofii si legumele.

Supa scoasa se amesteca (cand e racorita) cu 150 grame smantana. 2 oua si se aduga la sf cand sunt fierti cartofii in oala de supa , se amesteca bine , se mai da un clocot si gata se ia de pe foc.

Se serveste fierbinte cu smantana, iuteala sau ceapa.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu afumatura dreasa cu ou si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de Burta a la Nico