O reteta clasica, din bucataria frantei, putin mai elaborata insa cu o savoare cu adevarat deosebita!
Taiem bucati pulpele si pieptul de cocos (al meu a fost de tara) . Le spalam si le punem intr-o caserola cu capac .
Adaugam morcovul si ceapa curatate si taiate bucati.
Turnam deasupra vinul punem capacul si dam la frigider sa se marineze pana a doua zi.
A doua zi scoatem caserola din frigider adaugam cimbrul, rozmarinul si dafinul, asezonam cu sare si piper, punem capacul si dam la cuptor la foc mic cam o ora pana incepe sa scada zeama si carnea devine frageda.
Scoatem carnea pe un platou si o lasam sa se zvinte.
Intre timp curatam arpagicul si il tragem la tigaie in o lingura de unt pana devine translucid .
Adaugam baconul taiat fasiute si ciupercile bine scurse si lasam pe foc sa se rumeneasca putin. Dam deoparte .
Incingem o lingura de unt si rumenim usor carnea. Adaugam coniacul si flambam .
Dupa ce s-a evaporat alcoolul adaugam peste carne ciupercile cu baconul si arpagicul si zeama din care am scos carnea. Daca nu este suficienta mai adaugati putin vin.
Lasam pe foc inca 5-10 minute sa se inprieteneasca ingredientele si sa se intrepatrunda aromele apoi ingrosam sosul cu amidon .
Optional puteti garnisi cu patrunjel verde tocat marunt.
Se serveste cu mare pofta !
1
daca aveti posibilitatea folositi cocos de tara, crescut in curte, gustul preparatului va fi net superior