Cordon bleu

de Ela68 in Pui, 25 Apr 2013 | 6383 vizualizari

 

Nu mi-am imaginat ca acest fel de mancare se face atat de rapid, ca daca stiam l-as fi incercat mai demult. Preferam ca din piept de pui sa fac snitele sau fasii de pui trase la tigaie cu diverse arome si sos de soia. Singurul lucru mai dificil la Cordon bleu mi se pare taierea pieptului foarte subtire, lucru de care nu m-am ocupat eu, aici se merge pe fineturi, se stie cine-i masterchef . Restul, merge ca pe roate.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept pui
  • 4 felii cascaval
  • 4 felii sunca
  • 2 oua
  • pesmet pentru prajit
  • piper Szechuan sau piper negru
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cordon bleu:

Se taie pe lungime 4 fasii de pui, cat se poate de subtire.

Pentru asamblare se presara sare si piper peste fasia de pui, punand alternativ cate o felie de sunca si una de cascaval . Cred ca mi-ar fi placut cu mai mult cascaval, data viitoare voi incerca cu portie dubla.

Acoperim si fixam cu scobitori, astfel incat sa nu se desfaca. Se tavaleste fiecare pachetel prin pesmet si ou, apoi iarasi prin pesmet.

Se pun la prajit cand uleiul este incins, la foc mic spre mediu, pentru a se patrunde bine carnea.  Noua ne place o crusta mai groasa, iar pentru acest lucru, am tavalit pachetelele de doua ori prin pesmet si de asemenea mai crocante, fapt pentru care le-am tinut mai mult la prajit. Se scot pe servet pentru a se scurge grasimea, se inlatura scobitorile si se servesc calde .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cordon bleu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cordon Bleu-reteta video