Cornulete cu gem de caise si nuca

de Constelatialeu in Dulciuri, 14 Mai 2014 | 17843 vizualizari

 

Am facut o inspectie prin camara,pe la borcanele cu dulceturi si gemuri si am constat ca pot sa ies cu ele la vanzare,ca multe am facut.....dar pana sa le vand le fac felul in diverse moduri..acum am ales cornulete......

 

INGREDIENTE

  • 650 g faina + 2,3 linguri pentru infainat blatul
  • 220 g untura
  • 1 praf de co[t cu sofran
  • 2 oua
  • 12 linguri apa
  • 2 linguri otet
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura
  • gem de caise amestecat cu nuca macinata
  • zahar farin pentru pudrat
Portii: 48
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu gem de caise si nuca:

Faina cernuta o amestecam cu praful de sare si praful de copt. Separat amestecam untura cu ouale si zaharul vanilat. Apoi adaugam apa si otetul si la final faina si framantam un aluat care se poate intinde usor, fara sa se lipeasca.

Imparim aluatul in 6 bile, fiecare bila o intindem cu sucitorul si o taiem in 8. Pe fiecare bucatica punem gemul de caise amestecat cu nuca macinata si apoi rulam. Asezam cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit (180 grade)  cca 30 min sau mai putin, in functie de cuptorul fiecaruia. Cand incep sa se rumeneasca sunt gata. Le scoatem din tava si le tavalim cat sunt calde prin zahar farin.

Sunt foarte fragede si delicioase.

TIPS-URI

1

sub tava cu cornulete am pus o cratita cu apa sa nu se arda cornuletele pe fund....

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu gem de caise si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

simonacallas 1

15.05.2014, 06:59

Bune cornulete ai facut Cu gem si cu nuca imi plac cel mai mult

MOKUSKA 1

15.05.2014, 09:34

Foarte delicioase!

babi5 1

18.12.2014, 09:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete fragede cu rahat