Cotlet la cuptor, cu sunca afumata

de Ina in Porc, 23 Iul 2014 | 10175 vizualizari

 

O friptura delicioasa, suculenta si aromata, ce poate fi servita alaturi de orice garnitura doriti.

 

INGREDIENTE

  • 6 felii de cotlet cu os ( de preferat si cu grasime )
  • 100 g sunca /slanina afumata
  • sare
  • piper
  • 80 ml. sos de soia
  • condimente pentru friptura
  • 50 ml ulei
  • cimbru
  • 1-2 snururi de silicon
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet la cuptor, cu sunca afumata:

Condimentam feliile de cotlet cu sare si piper.  Pe fiecare felie de cotlet asezam 2-3 felii subtiri de sunca  si condimentam cu amestec pentru friptura, apoi suprapunem feliile de cotlet si le legam cu snururi de silicon, astfel incat feliile de sunca sa nu cada in timpul prepararii. 

Asezam cotletul astfel legat intr-o tava termorezistenta in care am turnat 50 ml ulei si 100 ml. apa. Stropim carnea cu o cescuta de sos de soia. ( surplusul se va amesteca cu sosul de ulei si apa ). Presaram frunze uscate de cimbru  si dam la cuptor cca. 50 minute, pana ce carnea se patrunde usor cu furculita. Avem grija ca pe parcursul coacerii sa stropim carnea din cand in cand cu sosul in care fierbe. 

Cand carnea este fiarta, desfacem snurul de silicon si portionam feliile astfel incat pe farfurie sa avem o felie de cotlet si una de sunca.

Noi am servit alaturi de cus-cus  si-o salata de ardei copt.

TIPS-URI

1

Pentru ca friptura sa nu fie uscata/fada, alegeti cotletul cu fasii intercalate de grasime

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet la cuptor, cu sunca afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]