Desert briosa bulgara

de Catalina L in Dulciuri, 9 Apr 2018 | 3930 vizualizari

 

"Bunatati de Paste"
Particularitatea acestei briose este de a împărți aluatul în bile, de a le etala in discuri subțiri și de a le pune unul peste celălalt, ungandu-le fiecare cu unt topit.
Este delicioasa si frumos de facut.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/04/briosa-bulgara.html

 

INGREDIENTE

  • 350 - 380 g de faina
  • 1 pliculet de drojdie uscata
  • 15 ml de lapte cald + ou -
  • 1/2 lingurita de sare
  • 80 g de zahar
  • 25 g de unt moale
  • 60 g de unt topit
  • 1 ou +1 albus
  • coaja de lamaie sau portocala
  • pudra de vanilie
  • 50 g de fulgi de ciocolata
  • sirop de fructe de care aveti (al meu era de kumkuat)
  • 1 galbenus de ou
  • zahar perlat (facultativ)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briosa bulgara:

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul.

In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua, zaharul, oul, albusul, sarea si untul moale. Amestecati si incorporati laptele ramas. 

Framantam cca 10-15 minute. Trebuie sa obtineti un aluat moale usor lipicios. Am adaugat un pic de faina. Acoperim si lasam sa creasca 1h 30.

Infăinăm suprafața de lucru. Se degazează aluatul și-l impartim in 10 bile.

Acoperiti-le si lasati-le sa creasca 15 minute.

Intindeti treptat fiecare bila de aluat, ungeti-o cu unt topit.

Puneti-le una peste alta, rulati si formati un rulou gros.

Intindem aluatul intr-o foaie de forma dreptunghiulara.

Presarati peste aluat fulgii de ciocolata.

Rulati, veti obtineti un rulou lung pe care-l inchideti in forma de cerc.

Puneti-l pe o tava acoperita de hartie de copt.

Taiati conturul ca-n poza, acoperiti si lasati sa creasca inca 30 minute.

Ungeti cu galbenusul de ou batut.

Decorati dupa preferinta.

Dati la cuptorul incalzit la 200°C, timp de 10 minute, apoi modificati la 180°C si lasati timp de 25 - 30 minute in functie de cuptorul dvs. 

Scoateti din cuptor si ungeti-o pe toata suprafata cu sirop de fructe.

Lasati sa se raceasca pe un gril.

Poftiti la brioşă  !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briosa bulgara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura neagra cu visine si crema de unt cu bezea elvetiana