Desert cornulete de post cu gem de prune si nuca

de Constelatialeu in Dulciuri, 5 Apr 2020 | 6537 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina unirea
  • 200 g zahar
  • 250 ml apa minerala
  • 1 pliculet praf de copt
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie sau zahar vanilat
  • 700 g faina ( daca mai cere aluatul mai plusati, depinde de faina, eu am avut faina un pic mai inchisa la culoare)
  • ulei pentru uns blatul de lucru
  • gem de prune amestecat cu nuca macinata pentru umplut
  • zahar pudra pentru tavalit cornuletele
Portii: 90
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete de post cu gem de prune si nuca:

Intr-o craticioara de inox punem margarina taiata cubulete mici, apoi asezam craticioara pe baie de abur, amestecam pana ce margarina este topita. Transferam margarina topita intr-un bol, adaugam zaharul si incepem sa mixam pret de 5-6 min, apoi adaugam esenta de vanilie, praful de copt, sarea si omogenizam. Peste turnam apa minerala si apoi faina putin cate putin pana obtinem un aluat nu foarte tare dar nelipicios.

Invelim aluatul in folie alimentara si il punem la frigider pentru 30 min. Dupa 30 min scoatem aluatul din frigider il impartim in mai multe bilute si intindem cu sucitorul aluatul, nu foarte gros, apoi cu ajutorul unei farfurii decupam un cerc, taiem in 8 triunghiuri. Asezam gemul si formam cornuletele.

In tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt, asezam cornuletele, incingem cuptorul la 180 grade C si coacem cornuletele pana incep sa se rumeneasca frumos pe margini. Se scot din cuptor, se tavalesc prin zahar sau se lasa asa, fiecare dupa cum prefera.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete de post cu gem de prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cornuri cu crema de patiserie