Desert Reteta de preparare a papanasilor cu iaurt si sirop de afine

de mirela0911 in Dulciuri, 13 Mai 2017 | 5630 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor 
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Claudia (Diaconta):-* si pot sa spun ca ne plac si acesti papanasi la fel de mult ca si cei fierti si tavaliti in pesmet. Multumesc Dia pentru reteta! >:D<

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor 
  • 250 g brânza de vaci
  • un praf de sare
  • 60 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 oua mici
  • 150-200 g faina
  • 3 linguri griş
  • 1 lgt rasa bicarbonat de sodiu
  • iaurt grecesc
  • sirop de afine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Reteta de preparare a papanasilor cu iaurt si sirop de afine:

Reteta de preparare a papanasilor 

Intr-un bol, se amesteca bine branza cu sarea, zaharul, zaharul vanilat si ouale. Se omogenizeaza bine apoi se adauga grisul si bicarbonatul de sodiu. Se amesteca din nou apoi se pune si faina, atat cat sa obtinem un aluat care se poate modela.

Se pune intr-o craticioara uleiul la incins. Se modeleaza din aluat ineluse potrivite si bilute micute. Se pun la prajit, apoi se scot pe prosoape absorbante.

Se servesc cu iaurt grecesc si stropite cu sirop de afine. 

TIPS-URI

1

Se poate inlocui iaurtul cu smantana.

2

Siropul se poate inlocui cu orice gem preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Reteta de preparare a papanasilor cu iaurt si sirop de afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura aromata cu pere caramelizate