Aluaturi de casa...cu miros de turta dulce adevarata. Cea mai buna turta dulce incercata! Am facut de doua ori reteta aceasta, atat cu glazura cat si fara, iar mie ii place mai mult fara. Am dublat cantitatile, pentru ca ne place prea mult.
Glazura:
Caramelizam 1 lingura de zahar, peste care adaugam apa fierbinte lasand la foc mic pana se topeste zaharul. Restul de zahar il amestecam cu scortisoara, ghimbirul si nucsoara si le punem in sirop. Amestecam pana cand se dizolva zaharul complet, dupa care luam de pe foc si punem 140 g faina amestecand rapid. Lasam sa se raceasca. Restul de faina se amesteca cu bicarbonatul de sodiu si se cerne peste compozitia racita. adaugam ouale, untul topit si racit si coaja rasa de portocala. Framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.
Presaram putina faina pe blatul de lucru , intindem aluatul si decupam cu formele dorite.Pe mine m-au ajutat copiii. ;) Punem in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit 180 grade si coacem pana cand se rumenesc usor.
Optional putem glazura atat cu glazura cumparata din comert cat si cu glazura preparata in casa. Pentru cea din urma, mixam albusul de ou pana se intareste, adaugand treptat zaharul pudra. La final se pun 2 linguri de apa fierbinte si extract de vanilie. Dupa ce glazuram turta dulce, se lasa la uscat.