Dovlecei a la Radu Popovici

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 10 Iun 2013 | 3595 vizualizari

 

Am rămas super încăntată de savoarea simplilor dovlecei marinaţi şi gătiţi pe grătar. Deci cum au apărut dovleceii româneşti prin grădini, am executat şi eu. Super delicioşi! Pozele sunt cam neartistice, asta fiindcă am gătit în deplasare! ;)

 

INGREDIENTE

  • dovlecei potriviţi cca. 3 bucăţi,
  • zeama de lămâie de la cca. 3 bucăţi,
  • ulei de măsline cca. 100 ml,
  • oregano, cimbru, busuioc, măghiran,

Pentru servit de preferat brânză de capră cu verdeţuri Delaco

Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei a la Radu Popovici:

Dovleceii se spală bine sub jet de apă rece, nu se curăţă de coajă, se taie rondele de cca. s cm, se pun într-un vas încăpător, se adaugă zeama de lămâie, uleiul de măsline şi verdeţuri, apoi se masează bine toate feliile de dovecei şi se lasă la marinat, la rece, ăsta e marele secret!!! cca. 24 de ore. După ce au trecut cele 24 de ore, se scot feliile de dovlecei, din marinadă şi se prăjesc pe grătar (de preferat la jar de cărbune) atenţie se prăjesc uşor, să nu se maronească.

Se servesc imediat, fierbinţi cu o bucată de brânză de capră cu verdeţuri desaupra. Eu am folosit brânză de capră natur, asta aveam în dotare.

Vă asigur că e un deliciu! Poftă bună şi răbdare!

TIPS-URI

1

puteţi folosi orice fel de brânză doriţi, dar să fie sărată;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei a la Radu Popovici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Panacris 1

11.06.2013, 07:52

Rocsi nu pun sare, deoarece o serveşti cu brânza sărată, iar piperul îi schimbă gustul;= Cel puţin aşa simt eu!

Rocsi 1

11.06.2013, 20:59

Aha..Multumesc Cris

epurasha2bb 1

05.07.2013, 19:25

minunat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scovergi