Drob vegetarian

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 4 Mai 2013 | 9533 vizualizari

 

Pentru ca n-am sacrificat mielul si nici alt animal ca sa ne infruptam anul asta am facut un drob cu legume. Am "sacrificat" totusi niste oua, ca sa se lege drobul si sa arate a drob :))

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete
  • 1 dovlecel
  • 250 g ciuperci champignon
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 legatura marar
  • 4 fire ceapa verde
  • 4 fire usturoi verde
  • 6 linguri gris
  • 8 oua
  • sare, piper macinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob vegetarian:

Se pun la fiert 2 litri de apa cu sare. Se curata si se taie cubulete vinetele, dovleacul si ciupercile, apoi se oparesc pe rand in apa cu sare. Se strecoara si dupa ce se racesc se storc bine de apa.

Se toaca verdeata, ceapa si usturoiul si se amesteca intr-un bol cu restul legumelor, cu 4 oua si cu grisul. Trei dintre oua se fierb in apa cu sare 3-4 minute, dupa care se curata. Celalalt ou se bate bine cu un praf de sare.

Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt se aseaza jumatate din amestecul de legume, se aseaza ouale fierte pe mijloc, iar deasupra se pune cealalta jumatate de legume.

Oul batut se toarna deasupra si se coace drobul in cuptorul preincalzit cam 60 de minute la foc potrivit.

Pofta buna!  

TIPS-URI

1

la inceput acoperim drobul cu o folie de aluminiu iar dupa 30 de minute scoatem folia ca sa se rumeneasca frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob vegetarian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]