Dulceata de caise

de adasev12 in Dulceata / Gem, 10 Iul 2011 | 3542 vizualizari

 

fiindca aveam niste caise foarte coapte....trebuiau folosite urgent...deci au iesit dulceata....

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 kg caise
  • 750 g zahar
  • o lamaie
  • coaja de lamaie si portocala rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de caise:

Caisele le-am spalat si scos samburii pe care i-am spart si i-am adaugat apoi decojiti la fructe ( am vazut tipsul asta nu mai stiu la care bucataras...dar mi-a placut...), le-am presarat cu zahar si le-am lasat cateva ore, timp in care aproape s-a topit tot zaharul

Le-am pus apoi la foc potrivit si din cand in cand am amestecat sa nu se prinda de fund...desi am lasat caisele jumatati...erau asa de coapte ca la final s-au facut  pasta...

Cand dulceata a inceput sa se lege, am adaugat coaja rasa de lamaie si portocala si sucul de lamaie.

Am mai lasat un clocot si am oprit focul.

Am pus-o fierbinte in borcane la fel, fierbinti si am lasat sa se raceasca intr-un servet .

A iesit super buna...deja un borcan s-a dus pe jumatate...de ieri...

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

adasev12 1

11.07.2011, 11:55

diva....

Lau 1

11.07.2011, 13:35

buna

mamaieelena 1

11.07.2011, 14:45

draga mea dulceata se prepara altfel si gemul este exact cum l-ai facut tu si alegerea iti apartine la cum iti numesti preparatele

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gem de caise