Dulceata de caise

de adasev12 in Dulceata / Gem, 10 Iul 2011 | 3480 vizualizari

 

fiindca aveam niste caise foarte coapte....trebuiau folosite urgent...deci au iesit dulceata....

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 kg caise
  • 750 g zahar
  • o lamaie
  • coaja de lamaie si portocala rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de caise:

Caisele le-am spalat si scos samburii pe care i-am spart si i-am adaugat apoi decojiti la fructe ( am vazut tipsul asta nu mai stiu la care bucataras...dar mi-a placut...), le-am presarat cu zahar si le-am lasat cateva ore, timp in care aproape s-a topit tot zaharul

Le-am pus apoi la foc potrivit si din cand in cand am amestecat sa nu se prinda de fund...desi am lasat caisele jumatati...erau asa de coapte ca la final s-au facut  pasta...

Cand dulceata a inceput sa se lege, am adaugat coaja rasa de lamaie si portocala si sucul de lamaie.

Am mai lasat un clocot si am oprit focul.

Am pus-o fierbinte in borcane la fel, fierbinti si am lasat sa se raceasca intr-un servet .

A iesit super buna...deja un borcan s-a dus pe jumatate...de ieri...

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

adasev12 1

11.07.2011, 11:55

diva....

Lau 1

11.07.2011, 13:35

buna

mamaieelena 1

11.07.2011, 14:45

draga mea dulceata se prepara altfel si gemul este exact cum l-ai facut tu si alegerea iti apartine la cum iti numesti preparatele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceaţă de caise