Frigarui din piept de pui la tigaie, cu cus-cus in unt si sos caramelizat

de RODIMUR in Pui, 21 Dec 2020 | 3286 vizualizari

 

Am găsit de curând un alt mod de a prepara pieptul de pui și nu am stat prea mult pe gânduri, înainte de a pune planul în aplicare. Am găsit rețeta pe un site francez, dar am adaptat-o puțin la condițiile noastre (asta înseamnă și ingredientele noastre la îndemână). Acest preparat se face destul de repede, iar pieptul de pui este fraged și are un ușor gust dulceag de la marinadă. S-ar putea spune că seamănă puțin cu frigăruile japoneze Yakitori.
Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care pieptul de pui a stat la marinat.

 

INGREDIENTE

  • 600-650 grame de piept de pui
  • Pentru marinadă:
  • zeama de la o lămâie
  • 2 linguri de miere de albine
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • chilli
  • chimen măcinat
  • Pentru prăjit:
  • ulei de floarea soarelui
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui din piept de pui la tigaie, cu cus-cus in unt si sos caramelizat:

Pieptul de pui se desprinde de pe oase (dacă este cazul) se spală, se fasonează și se taie cubulețe.

Se prepară marinada din: ulei de măsline, miere de albine, zeamă de lămâie, sare, piper, boia de ardei dulce, chimen măcinat și chilli.

Se pun cubulețele din piept de pui în marinadă. Se amestecă ușor, în așa fel încât  cubulețele din piept de pui să fie cuprinse în totalitate de marinadă. Se lasă cubulețele din piept de pui la rece, la marinat, timp de o oră.

După acest interval de timp, se pun câte 4-5 cubulețe pe fiecare bețișor, scurtat dinainte, pentru ca frigăruile să fie ușor de prăjit în tigaie.

Se rumenesc frigăruile în ulei fierbinte și la foc mic, se întorc pe toate fețele, iar la urmă se toarnă marinada peste ele, în tigaie. Se lasă ca să se caramelizeze, după care se scot frigăruile pe un platou și se servesc cu garnitura preferată. Eu le-am servit cu cus-cus în unt și am adăugat în fiecare farfurie câte o lingură de sos caramelizat.

TIPS-URI

1

Tăiați bețișoarele dinainte în două bucăți, ca să puteți să prăjiți ușor frigăruile în tigaie.

2

Tăiați pieptul sub formă de cubulețe, cu latura cam de 2,5-3 cm, nu mai mare.

3

Nu puneți mai mult de 4-5 cubulețe din piept de pui pe fiecare bețișor.

4

Întoarceți frigăruile în tigaie pe toate fețele, ca să se rumenească uniform.

5

Turnați marinada la sfârșitul preparării în tigaie, peste frigărui și se va carameliza.

6

Serviți frigăruile cu garnitura preferată, dar să nu fie și ea prăjită (cus-cus, cartofi natur, paste, orez...) și cu o salată răcoroasă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui din piept de pui la tigaie, cu cus-cus in unt si sos caramelizat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

RODIMUR 1

28.12.2020, 15:20

Mulțumesc, Mimi!

mihaelar63 1

26.04.2021, 23:47

Cred ca mi-ar place sa prepar si eu

oanapl 1

27.04.2021, 20:03

Ce bine arată!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aripioare de pui in crusta crocanta