Fursecuri arabesti

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 27 Mar 2010 | 9387 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou intreg
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurade apa
  • 120 ml ulei
  • 120 g zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 300 g faina

 

  • Pentru finsiaj:

 

  • dulceata de caise

 

  • 150 g nuca de cocos
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri arabesti:

Se amesteca foarte bine cu mixerul ouale cu lingura de apa, zaharul si vanilia. Se adauga treptat uleiul mixand in continuare.La sfarsit se pune faina.Trebuie sa rezulte un aluat nici tare nici moale, astfel incat sa se poata modela.

Cu mainile unse cu putin ulei se modeleaza bilute  si se aseaza in tava pe hartie de copt la distanta una de alta intrucat cresc la copt.

Se coc in cuptor preincalzit la 170 - 180 grade cca. 5-6 min. 

Fursecurile nu trebuie sa se rumeneasca, ci sa fie palide, albicioase si putin crapate deasupra. Dupa ce se racesc fursecurile se trec prin dulceata incalzita si apoi prin nuca de cocos.

Sunt foarte bune a doua zi dupa ce se inmoaie de la dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri arabesti" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca de cocos si piure de visine