Fursecuri potcoava vanilate - Reteta perfecta pentru un desert fraged si delicios

de Retete_gustoase in Dulciuri, 19 Noi 2024 | 3870 vizualizari

 

Fursecurile potcoava sunt mici delicii, perfecte de pus pe platourile cu dulciuri pentru sarbatori, dar nu numai. Sunt atat de fragede si bune, incat toata lumea le adora.
Pentru aceste Fursecuri potcoava vanilate - Reteta perfecta pentru un desert fraged si delicios, am folosit ingredientele urmatoare: faina, zahar, galbenusuri, faina de migdale.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Fursecuri potcoava vanilate - Reteta perfecta pentru un desert fraged si delicios:
  • 200 g unt (moale)
  • 100 g zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilat (sau 1 lingurita extract de vanilie)
  • 2 galbenusuri de ou
  • 300 g faina
  • un praf de sare
  • 50 g faina de migdale
  • In plus:
  • 100 g zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilat
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri potcoava vanilate - Reteta perfecta pentru un desert fraged si delicios:

Cum se prepara aceste Fursecuri potcoava vanilate - Reteta perfecta pentru un desert fraged si delicios:

Mixeaza untul moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devine o crema omogena. Incorporeaza galbenusurile, unul cate unul.

Adauga faina cernuta, praful de sare si faina de migdale. Framanta pana obtii un aluat omogen. Formeaza o bila din aluat, inveleste-o in folie alimentara si las-o la frigider pentru 60 de minute.

Preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava cu hartie de copt.

Scoate aluatul din frigider si rupe bucati mici. Ruleaza fiecare bucatica intr-un snur subtire si modeleaza-l in forma de potcoava. Asaza fursecurile in tava, lasand putin spatiu intre ele.

Coace fursecurile timp de 8 -10 minute, pana devin usor aurii pe margini. Ai grija sa nu le coci prea mult, deoarece trebuie sa ramana fragede.

Lasa fursecurile sa se raceasca in tava, deoarece sunt fragile imediat dupa coacere.

Dupa ce fursecurile s-au racit usor, tavaleste-le usor prin acest amestec sau presara zaharul pudra pe deasupra folosind o sita fina.

Pentru platoul dulce de sarbatori, incearca si reteta de Fursecuri arici, o bunatate sau reteta de Fursecuri fragede, asortate.

Iti recomandam si reteta de Nuci umplute, absolut delicioase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri potcoava vanilate - Reteta perfecta pentru un desert fraged si delicios" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]