Jeleu de corcoduse rosii

de iry-gabriela in Dulceata / Gem, 18 Iul 2012 | 5560 vizualizari

 

...aceasta reteta o am de foarte multi ani , cam de vreo 12 ani, din revista practic in bucatatrie. acest jeleu il putem folosi nu numai la clatite dar merge foarte bine si la ornat torturile,pentru inghetata si chear pentru cheguri.

 

INGREDIENTE

  • 2kg de corcoduse ,
  • 2l apa,
  • 1kg de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jeleu de corcoduse rosii:

se spala corcodusele si se pun la fiert cu apa.    

cand au fiert corcodusele se strecoara si se paseaza bine ,iar zeama obtinuta se pune la fiert cu zaharul.  

spuma care se va forma se va scoate si se va lasa la fiert pana se va face o pasta semi groasa.  

se pune in borcane fierbinte(mie mi-a iesit 4 borcane de 400 gr). 

sa aveti pofta la orice il veti folosi!

TIPS-URI

1

se pot folosi si corcodusele galbene (va iesi la culoare un pic mai deschisa )

Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu de corcoduse rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

alinutzika 1

19.07.2012, 17:23

faina reteta!

gaby_gabytza 1

19.07.2012, 19:38

place

iry-gabriela 1

19.07.2012, 20:35

ma bucur ca place si chear va sfatuiesc sa o faceti pt ca va poate ajuta atunci cand nu aveti inspiratie la diverse dulciuri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Dora