Sarmalute de post in frunze de loboda

de iry-gabriela in Mancaruri de post, 11 Iun 2013 | 6149 vizualizari

 

...........am intrat un pic in gradina sa o ,,inspectez,, ca doar asta am voie si m-am minunat cata loboda crescuse dupa o saptamana de ploai si primul gand care mi-a trecut a fost sa fac ceva cu ea..........dar ce.......m-am gandit la niste sarmale invelite in frunza de loboda ,dar sa fie si fara carne,ca cei drept m-am saturat de atata carne si cum spuneam,loboda patrunjelul,mararul si ceapa verde le-am cules din belsug din gradina.........deci am economisit............dar ce atata vorba cand eu am atata treaba................

 

INGREDIENTE

  • Pentru umplutura avem nevoie de :
  • o mana de frunze de loboda rosie,
  • patrunjel,
  • marar,
  • 1/2 morcov,
  • ceapa verde cat mai multa (dar sa nu exagerati),
  • 3 rosii,
  • 400g orez,
  • 4-5 linguri de faina alba,
  • 7-8 linguri de faina de porumb,
  • sare ,piper si ulei.
  • pentru invelit avem nevoie de
  • frunze de loboda si la alegere ,rosii si ardei.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de post in frunze de loboda:

Tocam verdeata si o punem intr-un vas.

Curatam ceapa dupa care o inabusim in ulei cu un pahar de apa. Rosiile le-am spalat si taiat, dupa care le-am bagat la tigaie impreuna cu ceapa. Morcovul se va curata, spala si apoi il dam pe razatoarea mica, dupa care il adaugam peste verdeata, impreuna cu ceapa calita.

Separat spalam un pic orezul si apoi il lasam la umflat in apa calduta, dupa care il adaugam in vasul cu morcov. La final adauga faina alba ,faina de porumb, sare si piper dupa gust si amestecam pentru omogenizare. Lasam compozitia la rece ,timp in care pregatim frunzele de loboda.    

Punem apa la fiert intr-o oala, iar cand a fiert bagam rand pe rand fruzele de loboda, dar cu grija si sa nu fie lasate prea mult la oparit pentru ca se rup. Se scot usor cu o paleta si se lasa la racit.

Apoi trecem la infasurat sarmalute, pe care le asezam intr-o oala in care am pus pe fund cateva frunze de vie (tot din gradina) si cateva crengute de leustean. Le punem la fiert acoperindu-le cu apa cat sa le cuprinda.

Timpul de fierbere este un pic mai scurt decat la cele cu carne.......eu am umplut si un ardei si trei rosii.....au fost super de bune.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

frunzele de loboda sunt foarte fragede,asa ca atentie cand se vor opari!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de post in frunze de loboda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

iry-gabriela 1

12.06.2013, 15:09

ursulina,rocsi,

iry-gabriela 1

12.06.2013, 15:11

alina,prefer fara smantana ...dar stiu ca merge si cu ,foarte bine...multumesc

iry-gabriela 1

12.06.2013, 15:12

simona,incearca pt ca nu ai ce pierde

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta