Mancare de urzici cu usturoi

de Ina in Mancaruri de post, 28 Oct 2012 | 9394 vizualizari

 

Inca o mancare favorita pentru Costel :)

 

INGREDIENTE

  • 8-10 gramajoare de urzici
  • o ceapa mica
  • 5 catei de usturoi
  • o lingura cu faina
  • sare
  • legume uscate ( in loc de delikat )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de urzici cu usturoi:

Spalam urzicile in mai multe ape reci si le punem la fiert in apa cu putina sare , pentru cca 5-10 minute.  Scurgem apa (dar n-o aruncam ) si tocam urzicile.

Intr-o tigaie suficient de inalta punem la calit , in 3-4 linguri cu ulei, o ceapa mica  tocata , peste care presaram sare si o lingura de legume uscate, maruntite ( inlocuitor pentru delikat ). Cand ceapa devine sticloasa adaugam  urzicile tocate si mestecam totul bine. Separat , desfacem o lingura de faina in putina zeama ( racita )  in care au fiert urzicile si punem in tigaie , amestecand sa nu se faca cocoloase. Tot acum adaugam felii fine de la 4-5 catei de usturoi .

Consistenta mancarii o stabilim dupa preferinte, ajutandu-ne de zeama in care au fiert urzicile : mai adaugam daca mancarea este prea groasa. 

Lasam sa mai fiarba 5 minute , potrivim de sare si oprim focul. 

Servim fierbinte, cu mamaliguta calda si oua ochiuri alaturi. In zile de post renuntati la ou. :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de urzici cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]