Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan

de Rocsi in Porc, 11 Dec 2017 | 6407 vizualizari

 

La noi in casa orezul nu este prea iubit. Pregatim destul de rar fie un pilaf cu ciuperci pentru zilele de post, fie il folosim la sarmale si din cand in cand, un orez cu carne. Am cumparat eu doi muschiuleti frumosi de porc, niste ciuperci si am zis ca mi-as dori alaturi o garnitura de orez. Si ca sa nu fac pilaf, m-am oprit la un orez cu unt si parmezan, bun, bun, bun de tot si cremos. Ce credeti ca au zis ai mei? Vezi sa mai faci reteta asta, ca ne place! Deci, inca o reteta reusita!

 

INGREDIENTE

  • 2 muschiuleti fragezi de porc
  • 250 gr ciuperci champignon
  • 1 mana de rosii cherry (eu am folosit de la congelator)
  • 2 linguri ketchup dulce
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita rasa oregano uscat

Pentru orez:

  • 150 gr orez
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa mica
  • 500-600 ml apa
  • 60 gr unt
  • 3 linguri cu varf parmezan ras
  • sare
  • piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan:

Spalati carnea, o stergeti bine.
Incingeti un grill, rumeniti carnea pe ambele parti, apoi o scoateti pe un platou.
Intr-un bol amestecati uleiul, ketchup-ul, sare, piper, boia dulce, oregano si usturoiul pisat.
Tapetati cu hartie de copt o tava, asezati muschiuletii, apoi cu un penson ii ungeti cu amestecul de condimente, pe ambele parti.
Ciupercile le spalati bine si le stergeti, apoi le asezati in tava.
Le ungeti si pe ele cu putin din amestecul de condimente.
Deasupra dati drumul rosiilor cherry.
Acoperiti tava cu spaniol, introduceti carnea in cuptorul incins, la 190 de grade C, pentru 40 de minute, apoi o descoperiti si o mai lasati in cuptor pentru 20 de minute.
Cand este gata, o scoateti din cuptor si o acoperiti ca sa se pastreze frageda.

Orezul:
Ceapa o curatati si o tocati marunt.
Intr-o tigaie incingeti uleiul, adaugati ceapa si o innabusiti 2-3 minute la foc mic.
Adaugati orezul, spalat in doua-trei ape inainte, amestecati.
Turnati 500 de ml de apa clocotita, reglati focul potrivit si acoperiti cu un capac.
Amestecati din cand in cand, pana orezul este bine patruns. Daca mai este nevoie de apa, mai adaugati. Eu am mai pus 100 de ml.
Cand orezul este bine fiert si lichidul a scazut, adaugati untul, amestecati pana este complet topit, apoi puneti parmezanul ras.
Dati gust cu sare si piper, amestecati.
Mai lasati circa 1 minute pe foc, apoi dati orezul deoparte de pe foc.
Serviti muschiuletul feliat cu orez, ciuperci si deasupra stropiti cu sosul din tava.
Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

diaconta 1

20.12.2018, 15:36

Am mai zis eu ca asa frumoase si ingrijite sunt preparatele tale

Sidy 1

20.12.2018, 16:16

Pot sa vin la masa la tine ? Te rooooog frumos ...

Rocsi 1

21.12.2018, 10:20

Va multumesc mult pentru toate aprecierile!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura din muschi de porc afumat cu carnaciori