Negrese

de Maria68 in Prajituri, 30 Oct 2012 | 13301 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g ciocolata neagra(70% continut cacao)
  • 110 g unt
  • 125 g zahar
  • 100 g zahar brun
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita vanilie macinata
  • 2 oua
  • 1 galbenus
  • 120 g faina
  • 3 linguri cacao inchisa la culoare
  • grasime si faina pentru forma

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negrese:

Se incinge cuptorul la 180 grade, se unge forma cu un strat subtire de grasime si se presara cu faina.

Se rupe ciocolata bucati si se topeste intr-un vas in bain-marie. Se pune deoparte si se lasa sa se raceasca. Se adauga ambele sortimente de zahar,untul,  sarea, vanilia macinata la ciocolata rece. Treptat se adauga si ouale, amestecand, la fel si galbenusurile. Se cern faina si praful de cacao deasupra. Se amesteca atat cat sa se fi amesteca toate ingredientele.

Se toarna aluatul in forma si se netezeste la suprafata. Se coace 30 de minute in cuptorul incins pana cand a crescut aluatul, insa la mijloc trebuie sa fie inca moale. Pentru a constata acest lucru, cel mai bine este sa crestati aluatul la mijloc.  Daca atunci cand ii faceti proba mai raman firimituri umede lipite de scobitoare, inseamna ca prjitura este numai bine coapta.

Se lasa sa se raceasca in forma timp de 5 minute.  Apoi se rastoarna pe un gratar pentru prajituri si se lasa in continuare la racit. Se taie prajitura in 16 bucati care se invelesc in folie. Se lasa astfel sa se patrunda pana a doua zi, apoi se servesc.

Sursa: "Bunatati  la cuptor "

Daca ti-a placut reteta noastra "Negrese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu branza de vaci