Palmieri

de luminita20_2006 in Prajituri, 5 Sep 2010 | 8454 vizualizari

 

Un desert foarte simplu si usor de facut dar in acelasi timp crocant - fin si foarte bun.

 

INGREDIENTE

  •  aluat foietaj
  • - zahar` 200 gr
  • - scortisoara
  • - zahar vanilat burbon
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palmieri:

Se amesteca zaharul cu scortisaora si zaharul burbon. Se pune masa de lucru o cantitate egala de zahar atat cat e foaia de foietaj se pune foaiea si se trece su sucitorul peste, sa se lipeasca zaharul, la fel se procedeaza si pe suprafata cealanta.

Rulam apoi cele doua capete opuse pana la mijloc.

Cu un cutit taiem felii subtiri din aluat apoi le trcem pin cantitatea de zahar aromat. si le "tutim" un pic pentru a le da o forma.

Se aseaza in tava cu hartie de copt si le dam la cuptor 220 C timp de ~15min, apoi le intoarcem pe partea cealanta pentru a se carameliza ~ 3-5 min.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Palmieri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Laly 1

07.09.2010, 00:17

vreau si eu o urechiusa,arata tare bine

cireaselili 1

23.09.2010, 21:45

Cam cate bucati ies,atatea cate sunt in farfurie?

luminita20_2006 1

25.09.2010, 18:59

pai eu am avut foietaj 500 gr si au iesit c-am cate sunt in farfurie, fara vreo 3 au fost furate fierbinti, a in plus am facut si niste saratele din acelas aluat...asa ca ies ceva

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cinnabon