Plăcintă cu brânza - Măznâţă bulgărească

de violeta30 in Aperitive / Garnituri, 10 Oct 2014 | 7498 vizualizari

 

O reteta foarte simpla si usor de facut chiar si de cel care nu prea a calcat in bucatarie (reteta apartine bunicii mele, practic este ca o mostenire de familie). O fac mereu pentru copil pentru ca este nemaipomenita.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • un ou
  • o cana apa calda - 250 ml
  • o lingurita de zahar
  • un cub de drojdie - 25 g
  • o jumatate lingurita de sare
  • 2 linguri de untura sau ulei
  • faina cat cuprinde
  • ulei in plus pentru uns aluatul
  • Pentru umplutura:
  • branza telemea
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu brânza - Măznâţă bulgărească:

Se freaca drojdia cu zaharul pana devine lichida, apoi se pune o lingurita de faina peste drojdie, se amesteca putin si se lasa deoparte. Se pune faina intr-un vas (aproximativ 500 g), se face o gropita in care se pune drojdia cu zaharul, oul, untura sau uleiul, sarea si apa calda si incepe sa se framante pana nu se mai lipeste de mana. Daca mai cere faina se mai adauga cat e nevoie. Se lasa 30 minute la loc cald pana se mareste in volum.

Se pregateste locul pentru framantat (dupa cele 30 minute de dospit) se presara faina pe masa de lucru si se framanta bine, apoi se intinde cu sucitorul o foaie rotunda care se taie prima data in 4 lasand centrul netaiat, ca un cerc. Apoi se mai taie fiecare bucata ca sa se obtina 8 bucati finale. Se pune ulei in centru, se intinde cu mana pe tot centrul si apoi branza framantata, se ia cate o bucata de coca si se inveleste branza, se unge cu ulei foaia de deasupra, se presara branza si tot asa cu fiecare bucata pana se termina cele 8 bucati. Se ia usor si se intoarce cu fata in jos, apoi se mai intinde putin cu sucitorul.

Se unge o tava rotunda cu ulei si se pune aluatul cu branza si se lasa 10-15 minute in tava, apoi se introduce la cuptor pana capata o nuanta aurie. Se lasa la racit si se portioneaza dupa pofta inimii.

Este foarte gustoasa !

TIPS-URI

1

Coca se poate imparti in doua pentru a obtine 2 placinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânza - Măznâţă bulgărească" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de placinte cu aluat din iaurt si umplutura de branza