Placinta cu branza si stafide

de elenita in Dulciuri, 11 Mai 2013 | 6199 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr branzica de vaci
  • 4 lg smantana
  • 4 oua
  • 100 ml frisca
  • 200 gr stafide
  • 2 pl zahar vanilat
  • 150 gr zahar
  • 1/2 paghet margarina
  • 1 pachet foi de placinta
  • esenta de rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si stafide:

Pentru inceput vom lasa foile de placinta se se decongeleze la temperatura camerei,stafidele se vor pune la inmuiat in apa calda cu esenta de rom.
Branzica de vaci o vom amesteca zaharul,adaugam ouale smantana si frisca, amestecam usor cu o furculita sa se incorporeze toate ingredientele, daca doriti puteti adauga si coaja rasa de lamaie insa eu am pus doar zahar vanilat.Cand foile sunt gata de lucru le vom taia pe jumate, vom topi margarina si vom unge fiecare foaie.

Pregatim o tava tapetata cu hartie sau doar ungem tava cu margarina si incepem sa asezam foile unse una cate una ca si baza folosim jumatate din foi peste care vom adauga branza in care am adaugat si stafidele scurse bine ,deasupra vom adauga restul de foi la fel unse una cate una.

Cuptorul a fost incalzit inainte si vom adauga placinta pentru 30 minute la temperatura medie.

Cand este gata pudram cu zahar pentru a o putea taia usor o vom lasa sa se racoreasca putin.


Pofta mare!

  

TIPS-URI

1

Branzica de vaci poate fi inlocuita usor cu oricare alta branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

ieri la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branzoici