Placinta cu ficat de pui

de boscodina in Aperitive / Garnituri, 30 Iul 2009 | 10508 vizualizari

 

O placinta tare gustoasa, a trecut cu brio toate probele si juriu "mofturos" de altfel a votat-o in unanimitate ca fiind foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • umplutura:
  • 300g carne tocata
  • 1 ceapa mare
  • 500g ficat pui
  • 300g pastrama(pastrama si carnea tocata au fost de curcan amandoua, dar fiecare pune ce prefera)
  • 3 oua
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura busuioc
  • 1 lingura rozmarin
  • sare, piper dupa gust
  • 4 catei de usturoi
  • pentru aluat:
  • 100g margarina
  • 1 ou
  • 1 1/2 cana faina cu factor de crestere
  • putina sare
  • 4 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ficat de pui:

Se curata ceapa si se caleste in ulei, cand devine aurie se adauga si carnea tocata. Se lasa pana carnea capata o culoare de putin prajit. Separat se prajesc ficateii de pui in ulei si cu putin apa( eu i-am taiat in sferturi). Cand sunt gata se amesteca continutul celor 2 tigai , se adauga si pastrama taiata marunt si se lasa sa se raceasca cam 20 de minute.

Se amesteca intr-un vas toate ingredientele si se framanta coca. Se va intinde pe masa de lucru pe care am presarat faina si se intinde cat se poate de subtire, cat sa caopere fundul tavii, peretii si partea de deasupra a placintei. Placinta se face in tava rotunda cu diametru de 20 de cm dar iese prea inalta dupa gustul meu asa ca eu o pun in tava un pic mai mare si dreptunghiulara(aproximativ 22x34 cm- niciodata nu am masurat cat are)

Cat am stat noi si "ne-am framantat", carnea s-a mai racit, asa ca ii adaugam ouale, faina condimentele si amestecam. Se pune carnea-umplutura in tava , se acopera cu aluatul si inteapa cu furculita pe alocuri sa mai respire si se pune la copt in cuptorul preincalzit la 200 de grade, cam 30-40 de minute sau pana e gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de dovlecei albi cu carne si carne de pui prajita