Prajitura cu branza si menta

de Lau in Dulciuri, 13 Mai 2012 | 3324 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri apa rece
  • 8 linguri faina

CREMA

  • 500 g branza de vaci
  • 300 ml frisca
  • esenta de vanilie
  • sirop de menta
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si menta:

Batem albusurile spuma cu zaharul,acoperim vasul cu folie de aluminiu si dam la frigider.

Batem galbenusurile cu praful de sare,zaharul vanilat si lingurile de apa, pana amestecul devine cremos.

Adaugam albusurile si faina,amestecam usor cu o paleta sau lingura.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea,lasam sa se raceasca in tava dupa care taiem in doua.

Crema

Branza o mixam cu frisca batuta.

Crema o impartim in doua ,in primul  castron adaugam 1/3 din crema si adaugam esenta de vanilie si in  crema ramasa adaugam 3 linguri de nuca de cocos si sirop de menta dupa gust.

In tava in care am copt blatul,tapetam cu folie alimentara si asezam prima foaie, insiropam-crema de branza cu esenta de vanilie,blat-crema de menta.

Dam la frigider pentru doua ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

mihaelar63 1

14.05.2012, 10:51

Place
Place si iasomia inflorita !
Stii ca ceaiul din floricele de iasomie e deosebit de suav ?

Lau 1

14.05.2012, 11:19

mihaela nu am baut nicioadata ceai de iasomie

Sim0na 1

15.05.2012, 08:33

Foarte faina combinatia!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuca de cocos