Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

de Bucataras in Salate, 12 Dec 2024 | 123 vizualizari

 

Andra Mihail pregătește rețeta tradițională de salată de boeuf, un preparat clasic românesc perfect pentru mesele de sărbători. Pentru această Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători, sunt necesare următoarele ingrediente: carne de vită, morcovi, pătrunjel, țelină, cartofi, castraveți în oțet, gogoșari în oțet, ulei, ouă.      

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători
  • 500 g carne de vită
  • 2-3 morcovi
  • 1-2 albitură
  • 1 buc țelină rădăcină
  • 4-5 cartofi
  • 3-4 castraveți murați
  • 3-4 gogoșari în oțet
  • sare și piper
  • Maioneză de casă după gust:
  • 2- 3 gălbenușuri fierte
  • 2- 3 gălbenușuri crude
  • 2 lingurițe de muștar
  • sare
  • 1-2 linguri zeamă de lămâie
  • 400 - 600 ml ulei de floarea soarelui
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători:

Cum se prepara Salata de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători:

Pune ouăle la fiert într-o cratiță cu apă. Lasă-le până se fierb bine, apoi scoate-le și lasă-le la răcit.

Pune carnea la fiert în apă rece, cu sare și spumează ori de câte ori este nevoie. 

Cât timp fierbe carnea, taie cubulețe castraveții și gogosarii, apoi pune-i într-o strecurătoare la scurs.

Curăță  morcovii, rădăcina de pătrunjel și o bucată de țelină, apoi pune-le la fiert peste carne. Acoperă cratița cu un capac și lasă-le la fiert. Când devin ușor pătrunse, adaugă și cartofii curățați și lasă-i până fierb.

Curăță ouăle și scoate gălbenușurile fierte, apoi pune-le într-un castron mare și fărâmițează-le cu o furculiță. Adaugă gălbenușurile crude, sare, muștarul și începe să mixezi, apoi adaugă treptat, în fir subțire ulei. În momentul în care capătă consistență și devine fermă, adaugă zeamă de lămâie și gustă. Pune maioneza la frigider până în momentul folosirii.

Taie cubulețe carnea și legumele fierte și pune-le într-un bol mare. Adaugă și murăturile tăiate, apoi maioneza și amestecă bine toate ingredientele. Potrivește gustul cu sare și piper.

Pune salata pe un platou și niveleaz-o frumos. Decorează după gust cu maioneză, albușuri tocate și verdeață.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salata de vara cu sfecla rosie si miez de lapte