Semiluna cu nuca

de Bia27 in Prajituri, 13 Mar 2013 | 17058 vizualizari

 

Aceasta delicioasa prajitura am preluat-o de pe blogul Irinei si am ,,executat-o,, cu cateva modificari.Rezultatul a fost unul nemaipomenit de aromat si fin,tocmai pe placul ,,soriceilor,, mei :))!!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 170 g faina
  • 200g zahar
  • 100 ml ulei
  • 150 g nuci macinate
  • 50 g nuca cocos
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta rom
  • coaja rasa de portocala
  • un praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semiluna cu nuca:

Se mixeaza ouale bine cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul.Treptat adaugam zaharul,mixam bine pt a se topi ,dupa care punem uleiul,zaharul vanilinat, esenta de rom si coaja de portocala rasa.Incorporam faina,in care am pus si praful de copt si jumatate din cantitatea de nuci si nuca de cocos.Punem compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina,presaram deasupra nuca si nuca de cocos ramasa,dupa care dam la cuptor la 180 grade pt aprox 30 min, facem testul scobitorii.Dupa ce s-a copt ,o lasam putin sa se racoreasca si ne punem sa decupam semilunele.E delicioasa!

Pofta buna!!:)

TIPS-URI

1

Daca doriti puteti scoate nuca de cocos,eu am pus-o pt fiica mea mai mare,care e fan nuca de cocos si normal,a trebui sa ajute si ea cumva!:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Semiluna cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]