Specialități - pâine cu măsline - pâine cu bulion și busuioc

de Rita Ilies in Piine, 18 Dec 2013 | 4352 vizualizari

 

N-am postat de mult rețete de pâine, deși, după cum știți deja, sunt pasionată de modul de preparare al acesteia.
Pentru că vin sărbătorile, m-am decis să vă prezint alte două specialități, pe lângă pâinea cu nuci și pâinea cu cartofi, care să vă asigure elementul rustic pe masa festivă.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 500 g făină amestec tip 650+000
  • 30 g drojdie proaspătă ( cu cât locul unde dospește aluatul e mai călduros, cu atât cantitatea de drojdie va fi mai mică )
  • 20 g unt topit
  • 20 ml lapte călduț
  • 50 g măsline kalamata fără sâmburi
  • 50 g măsline verzi fără sâmburi
  • 6 linguri bulion de casă
  • câteva frunze de busuioc, tocate
  • apă călduță cât cuprinde ( cam 200-250 ml )
  • o linguriță cu sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Specialități - pâine cu măsline - pâine cu bulion și busuioc:

Cernem făina într-un bol generos. Facem un cuib unde adăugăm drojdia dizolvată în apă, untul topit dar nu fierbinte, și laptele. Sarea o presărăm pe margine având grijă să nu ia contact direct cu drojdia.
   Treptat adăugăm apa, frământând până vom obține un aluat compact. Lăsăm apoi să la dospit. Eu folosesc mereu un bol cu capac de la Tupperwere. Când aluatul a crescut, capacul se ridică singur.
   Împărțim coca în două părți egale. O întindem ca și pentru tăiețeii de casă, dar nu chiar atât de subțire. Presărăm măslinele tăiate bucăți, apoi rulăm obținând o baghetă.
   Ne mai jucăm puțin, iar din baghetă vom crea un melc arătos. :)  Pentru aspectul rustic presărăm făină. Procedăm la fel și cu cealaltă pâinică, înlocuind măslinele cu bulionul și frunze de busuioc tocate. Eu am pus busuioc la congelator, însă puteți folosi și uscat.

   Lăsăm pâinicile să mai dospească și în tavă. Vor ieși mai pufoase la interior, iar coaja va fi crocantă. Între timp încingem bine cuptorul.

   Coacem pâinile la 180 de grade. Vreo 30-40 de minute ( depinde de cuptorul fiecăruia ).

TIPS-URI

1

Din aluatul obținut mi-au ieșit două specialități și o pâine la tavă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Specialități - pâine cu măsline - pâine cu bulion și busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornbread (Paine cu faina de porumb)